Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

windows phones τέλος ευθύνη κατασκευαστές πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το τέλος της πλατφόρμας της Microsoft.

Τα συγκεκριμένα smartphone είχαν ένα λειτουργικό σύστημα που ήταν ελαφρύ και μπορούσε με μέτριο hardware να ανταπεξέλθει πλήρως σε όλες τις εντολές χωρίς κολλήματα. Μάλιστα σύμφωνα με κάποιους καταναλωτές, ορισμένα Windows Phones που ήταν στη mid range κατηγορία, ήταν πιο γρήγορα και απροβλημάτιστα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα android και σε οικονομικότερη τιμή. Είναι αλήθεια πως apps ευρείας χρήσης υπήρχαν και στην πλατφόρμα της Microsoft αλλά πάντα έλλειπε αυτό το κάτι που θα έκανε τη διαφορά, τόσο σε ορισμένα apps αλλά και στην έλλειψη games που ήταν διάσημα σε Android και iOS.

Παρ’ όλα αυτά, ο Brandon Watson ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη των εφαρμογών των Windows Phones και εκτιμά πως το λεγόμενο “app gap” δεν ήταν ο κύριος λόγος για το “μαρασμό” των συγκεκριμένων smartphone, μιας και ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα στο να φέρει διάσημες εφαρμογές στο store των Windows Phones, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς Angry Birds.

Κατά την εργασία του στη Microsoft, ήταν υπεύθυνος για την τοποθέτηση 60.000 εφαρμογών στο Windows Phone Market και ισχυρίζεται πως μόνο αυτό δεν έφταιγε για το τέλος τους μιας και πιστεύει πως οι κατασκευαστές smartphone και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είναι η αιτία. Χωρίς την υποστήριξή τους ήταν αδύνατον να συναγωνιστούν την Apple και τη Google, πόσο μάλλον όταν οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές προμήθευαν την αγορά με συσκευές δεύτερης κατηγορίας, αφού προτιμούσαν να τροφοδοτήσουν πρώτα τους ανταγωνιστές της Microsoft.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Απλά γελοίος… Δε φταίει δηλαδή που δεν είχαν ποτέ Instagram και κανονικό FB, δε φταίει που είχαν μονο το 3%(!!!!!) Των εφαρμογών των άλλων δύο…; Εγώ ας πούμε έχω Android κινητό και iPad για tablet… Καλώς ή κακώς για κάποιες δουλειές (γραφιστικές κυρίως) έχω βολευτει συγκεκριμένα app τα οποία τα έχουν και οι δύο πλατφόρμες, υπήρχε λοιπόν ποτέ περίπτωση να πάρω τη μάπα σας και να εξοικειωθώ από την αρχή με κάποια εφαρμογή αν έβρισκα καμία της προκοπής;;; Αχ ρε Microsoft…. Αχ…

Flagship killer

Δε γίνεται μεσιέ να σε υποστηρίξω όταν είμαι η Samsung και το λογισμικό σου απλά ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ στους πελάτες μου…
Μη ξεχνάμε πώς υπήρξαν κάποια τουμπανα Windows (Dell, Nokia, HTC) τα οποία πήγαν απατα… Επίσης ποιος πάροχος σου στέρησε το σήμα του η την τοποθέτηση του κακού προϊόντος σου, στα ράφια του… Θυμάμαι (στην Ελλάδα τουλάχιστον) τη wind και τον Γερμανό να κάνουν καμπάνιες ολόκληρες… Αλλά δεν…

*Όσο για τις εταιρείες ειδικά η HTC είχε βγάλει το 8x που στην εποχή του σκότωνε και την έβριζα γιατί δεν είχε αντίστοιχο σε ομορφιά και απόδοση Android…

JohnWave

1) Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones λέει :
“Για την αποτυχία των windows smartphones δεν έφταιξαν οι εφαρμογές αλλά οι κατασκευαστές κινητών και οι πάροχοι που δεν προώθησαν ναυαρχίδες με windows”

2) Ο Bill Gates, ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της Microsoft στις 26/9/2017 δήλωσε :
“Παράτησα τα Windows phones και χρησιμοποιώ android συσκευή”

Αν κάνουμε ένα συνδυασμό των 1+2 τότε ο κος Brandon Watson λέει ουσιαστικά ότι :
“Ο δημιουργός της Microsoft, προτίμησε συσκευή με λογισμικό του ανταγωνιστή γιατί αυτή τη συσκευή του προώθησαν οι κατασκευαστές και ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας…”

Mετά από αυτή τη δήλωση του κου Brandon, πάω τώρα να διαβάσω και τους λόγους για τους οποίους η γη είναι επίπεδη και μας το κρύβουν…

John

Μηπως επαιξε καποιο ρολο και το αθλιο λογισμικο σας; Λεω μηπως…

gvlialis

Μια χαρά έβγαζε η HTC της ναυαρχίδες της και με windows αλλά το λειτουργικό δεν μπορούσε να αξιοποιήσει ούτε τους μισούς πόρους από την επεξεργαστικη ισχυ.

James

Από τη στιγμή που βγήκαν τα Windows phones πάντα παρακολουθούσα την εξέλιξη τους (λειτουργικό και store) ώστε όταν γινόταν αρκετά καλό το πακέτο να σκεφτώ να πάω προς τα εκεί. Ποτέ δεν έγινε αρκετά καλό. Ποτέ δε σκέφτηκα ότι ένα Windows phone είναι τουλάχιστον ισάξιο με το Android που είχα ήδη. Αυτό είναι όλο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Paris Kts

Μας δουλευουν εκει στη Microsoft..
Αν εκαναν σωστα deals και στηριζαν αυτο που εκαναν θα ειχαν και εφαρμογες και τα παντα…
Lumia πουληθηκαν και αρκετα μαλιστα… αν εκαναν αυτο που επρεπε θα πηγαινε ψηλα αυτο το λειτουργικο.. αλλα τι λεω τωρα?? για την Microsoft μιλαμε!!!

ΝΙΚΟΣ

Ένα πείσμα του Balmer για την εξαγορά της ΝΟΚΙΑ έφερε όλους τους δυνητικούς Oems που θα μπορούσαν να βγάλουν windows phone σε θέση να ανταγωνιστή.
Καθυστέρηση 2-3 ετών έφερε app gap
Billy Gates & Satya Nadella είχαν επιφυλάξεις πάντα για το αν έπρεπε να φτιάξουν άλλο ένα Mobile λειτουργικό, παρόμοιο με τα τρέχοντα ή κάτι διαφορετικό
Τελικά, πιστεύω τώρα που έχουμε όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα ότι η μικρομάλακη χρησιμοποίησε τα windows phone ως canary για να ενσωματώσει στοιχεία τους στον Universal windows Core των W10 και απλά δοκίμαζε πράγματα.
Το θετικό είναι πως για όσους έχουν w10 mobile στα εναπομείναντα τηλέφωνα, έχουν support ,παίρνουν updates ασφαλείας και bug fixes ,είναι (ακόμη) χρηστικά και η ζωή πάει παρακάτω. όποιος θέλει την Microsoft την βρίσκει με δεκάδες εφαρμογές σε android, ios και οι ίδιοι έτσι έχουν πολύ περισσότερους δυνητικούς χρήστες, και οι χρήστες περισσότερες επιλογές.
Υ.Γ Για όσο ήταν ζωντανή η πλατφόρμα, ήταν χρήσιμη για τον ανταγωνισμό και έκανε καλό σε όλη την αγορά πιέζοντας τεχνικά και τιμολογιακά τις συσκευές των άλλων 2.

Roka

Είχα αγοράσει κινητό Nokia απο τη πρώτη στιγμή που βγήκαν τα Windows Phone και αγόραζα μέχρι που καταργήθηκαν ως Lumia! Αν έφταιγαν οι κατασκευαστές, γιατί αγόρασαν τη Nokia και παραλίγο να την διαγράψουν απο προσώπου γης? Η εξαγορά της και μόνο, φόβισε και έκλεισε τις πόρτες για οποιαδήποτε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες κινητών τηλεφώνων και δεν ξανασχολήθηκαν μαζί τους. Κρίμα, γιατί ακόμα πριν τα Lumia, είχαν προσφέρερει στην αγορά τα Nokia 1020, 1320 και 1520, φοβερά κινητά με πολύ καλές κριτικές και δεν μπήκαν καν στο κόπο να τα ανανεώσουν και να υποστηρίξουν, με αποτέλεσμα η εμπιστοσύνη του κόσμου να μειωθεί αισθητά. Όταν όλες οι μεγάλες μάρκες μάρκες κινητών φτιάχνουν 2/3 βασικά κινητά και προωθούν (iphone 9/9s/x, samsung 9/s9+/Note, Ηuawei P20/Lite/Mate 10) η Microsoft λάνσαρε ταυρόχρονα τις σειρές: 4, 5, 6, 7, 8 και 9!! Άντε μετα ο πελάτης να καταλάβει τι αξίζει και τι όχι!

giorgosgek

ναι σε ολους παντα φταινε οι αλλοι, ποτε δεν φταινε οι ιδιοι , το κανεις λαθος , το κρατας λαθος , φταιει ο ενας φταιει ο αλλος , φταιει ο καταναλωτης , φταιει αδιαβροχοποιηση , σε κονσολες η sony ελεγε πως εφταιγαν τα κινητα για την αποτυχια του vita , τη ιδια στιγμη που το 3ds αν και πιο αδυναμο πουλαγε σαν τρελο , οπως καποιοι υποστηριζουν οτι φταινε οι υπολογιστες για την πτωση των κονσολων , οταν το ps4 πουλαει. Οταν το κανεις λαθος , ο κοσμος το βλεπει και σου ριχνει πορτα , απλουστατο. Οποτε οσο potential και αν ειχε το windows phone κυριε Watson ρουφα το , αποδεξου το και κατσε σπιτι σου, ουτε youtube δεν ειχε το κακομοιρο , καλα που υπηρχαν αξιολογες 3rd party εφαρμογες , μεχρι και αυτες τις εσβηναν .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.