Η Xiaomi κατακτά την Ευρώπη, No.1 και στην Ουκρανία

Xiaomi, Η Xiaomi κατακτά την Ευρώπη, No.1 και στην Ουκρανία

Η Xiaomi τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει διαρκή άνοδο, και κατακτά τις αγορές τη μία μετά την άλλη. Εφόσον κατάφερα να γίνει η βασίλισσα της Ασίας, άπλωσε τα πλοκάμια της προς την Ευρώπη, όπου πλέον κατέχει την νούμερο ένα θέση σε αρκετές αγορές της ηπείρου.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά smartphone έφτασε ουσιαστικά στην αιχμή της και έγινε πολύ δύσκολο για τους κατασκευαστές να είναι βέβαιοι για την επιτυχία της οποιασδήποτε συσκευής. Η Κινέζικη αγορά smartphone, η οποία είναι και η μεγαλύτερη παγκοσμίως, υπέστη κορεσμό. Γι’ αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές έψαχναν νέες ευκαιρίες, κι έτσι η Ευρωπαϊκή αγορά έγινε το νέο πεδίο μάχης.

Xiaomi, Η Xiaomi κατακτά την Ευρώπη, No.1 και στην Ουκρανία

Σύμφωνα με μια έρευνα της Canalys, τα ποσοστά του μεριδίου της Ευρωπαϊκής αγοράς για τη Xiaomi είναι εκπληκτικά, και ιδιαίτερα στην Ουκρανία. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, η Xiaomi είχε το 26,7% της αγοράς βγαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση και αφήνοντας πίσω την Samsung με 26,5%.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Huawei με 16,2%, η Meizu με 10,6% και η Honor με 7,9%. Ακόμη και αν θεωρήσουμε την Huawei και την Honor ως μια εταιρεία, η Samsung παραμένει στην δεύτερη θέση, και η Xiaomi διατηρεί την πρωτιά. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι τέσσερις από τις πέντε κορυφαίους κατασκευαστές κινητών στην Ουκρανία είναι Κινέζικες εταιρείες.

Xiaomi, Η Xiaomi κατακτά την Ευρώπη, No.1 και στην Ουκρανία

Στην δυτική Ευρωπαϊκή αγορά η Xiaomi δεν κατάφερε να μπει απλά στην πεντάδα, αλλά παρουσίασε και άνοδο της τάξεως του 415,1%. Να αναφέρουμε ότι η Xiaomi μπήκε στις αγορές της δυτικής Ευρώπης μόλις πριν λίγους μήνες, και μέσα σε λιγότερο από μισό χρόνο κατάφερε να κερδίσει την αγορά και να εκτοπίσει αξιόλογους αντιπάλους.

Xiaomi, Η Xiaomi κατακτά την Ευρώπη, No.1 και στην Ουκρανία

Τέσσερα χρόνια πριν, η Xiaomi έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα, με στόχο την παγκόσμια ανάπτυξή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, οι συσκευές της Xiaomi είναι διαθέσιμες σε 82 ξένες αγορές, και είναι ένα από τους πέντε καλύτερες κατασκευαστές smartphone σε 25 αγορές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Εννοείται ότι το φθηνό πουλάει
Αλλά ποσοστά έχει μια συσκευή των 200€ και αλλά έχει μια των 1000€
Μην ανοίξουμε κουβέντα για το τι προσφέρει η καθε συσκευή γιατί είναι κάτι το οποίο δεν παίζει ρόλο
Οποίος έχει τα χρήματα παίρνει το ακριβό και είμαι λιγότεροι αυτοί για πολλούς λόγους

Κωστης

@Tasos Spanos πάντως δεν προσφέρει ανάλογα περισσότερα με τα 800€ διαφορά που έχει…

John Real

Τα μόνα τηλέφωνα που συμφέρει να αγοράσεις , Xiaomi/Redmi/Pocophone και Huawei/Honor. Και Huawei όχι όλα πχ. το Mate 20 pro είχε απαράδεκτη τιμή.
ΥΓ. Αν τολμάει ας βγάλει και η Apple με την Samsung καλά midrange κινητά , όχι 700-800 ευρώ για σαπάκια όπως το iphone 8.

Κωστής

@John Real δε θα λεγά το iphon 8 σαπάκι, ακόμα και για τα 700-800 που ζητάει τα δικαιολογεί εν μέρη. Το iphone X και ΧS ΟΧΙ δεν δικαιολογούν την τιμή τους ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Giorgosgek

Ισα ισα το X τα δικαιολογει. Ισως το μονο iphone που τα αξιζε τα τελευταια χρονια . Αν και πολλα . Ενα 900αρι επρεπε να κανει και πολυ ειναι . Το αλλο το 8 ιδιου επιπεδου με s7 και mi note 3 χαριστικά και 450 πολλα ειναι

Agnostos13

Μεγάλο “σαπάκι” το iPhone 8!
-“παλαιολιθικός” επεξεργαστής
-“εξαιρετικά μικρή” οθόνη
-“παρωχημένο” 3d touch
-“τραγική” κάμερα
-“καθυστερημένη” επαγωγική(ασύρματη) φόρτιση
-“κλειδωμένο” λειτουργικό
-“αντι-εφετζίδικο” design
-“απατεωνίστικη” πολυετής υποστήριξη

Με λίγα λόγια “υπερτιμολογημένη” Apple συσκευή…
Πάρε Ασιάτη να ξενοιάσεις!

Ιωάννης jb

Έτσι όπως πάει θα τους σβήσει όλους..
Από τη μια είναι καλό για το κόσμο να παίρνει με λιγότερα από 200 ευρώ κορυφαίες συσκευές που άλλοι σου δίνουν με 300 αλλά και από την άλλη δεν είναι και το καλύτερο πρέπει να πουλήσουν και οι άλλοι δεν είναι μόνο οι Κινέζοι..

Άγνωστε η συσκευή που αναφέρεις το έχεις καταλάβει ότι κάνει περισσότερα από 550 ευρώ??
Είναι ήδη ενάμιση χρόνο στην αγορά δλδ δε τη λες και καινούργια και με παρωχημένο design.. εδώ κόψε τις ειρωνείες γιατί είναι όντως παρωχημένο το design!
Παρωχημένο design που σημαίνει ότι δε δίνει σχεδόν τίποτα στην έρευνα και ανάπτυξη απλά αλλάζει λίγο το hardware και το software.. και κάνει 2-3 αλλαγές σε σχέση με το περσινό μοντέλο..
Δλδ στη πουλάει 5-6 κατοστάρικα ακόμα και 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία τις και εσύ τη λες και ευχαριστώ..
Σας κλέβει και λέτε εντάξει κλέψε μας..
Μη μιλήσω για iPhone x.. 8 κατοστάρικα για συσκευή που πάλι είναι ενάμιση χρόνο στην αγορά.. Άλλη κλεψιά..
Με 8 κατοστάρικα ρε Apple παίρνω περσινή ναυαρχίδα Android και μετά από 2 χρόνια άλλη μια και μου μένουν και λεφτά

Agnostos13

@Ιωάννης jb:
Μα το iPhone 8 δεν βγήκε να σου πουλήσει πρωτοποριακό design. Ίσα-ίσα ήταν ένα γνώριμο (εν πολλοίς πετυχημένο-αν συνυπολογίσεις πωλήσεις 6-6s-7) design με ένα ψιλο-lifting στα σημεία.
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που ψωνίζουν με το μάτι. Δηλαδή προτεραιότητα να είναι πως φαίνεται η συσκευή και όχι τι είναι…
Θυμάμαι χαρακτηριστικά συζήτηση με φίλο πριν χρόνια (2011) που περιμέναμε πως και πως την παρουσίαση για να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση (εγώ από iPhone 3g και αυτός από ένα Nokia). Τελείωνει λοιπόν η παρουσίαση του 4S και μου λέει ξέρεις κάτι…εγώ δεν θα το πάρω τελικά! Του λέω γιατί ρε φίλε…μια χαρά χαρακτηριστικά έχει…τι σε ξενέρωσε; Μου λέει…μα είναι ίδιο στο μάτι με το περσινό…δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά και να φαίνεται σαν περσινό!
Οπότε ναί…αν θες να μην το μπερδεύουν με παλαιότερο μοντέλο η λύση είναι να πας στα X.
Από εκεί και πέρα αν θες να δίνεις 400-500 ευρώ κάθε 2 χρόνια για να παίρνεις περσινή ναυαρχίδα android και όχι 800 (πλέον 1000) κάθε 4 χρόνια και να παίρνεις το νέο iphone και νομίζεις οτι βγαίνεις κερδισμένος μάλλον πρέπει να τα βάλεις λίγο κάτω…

George

Θα μιλήσω από προσωπική εμπειρία και θα είμαι 100% αντικειμενικός. ΔΕΝ υποστηρίζω καμία κατασκευάστρια εταιρεία. Δεν είμαι δηλαδή αυτό που λέμε funboy καμίας μάρκας. Έχω δοκιμάσει και έχουν περάσει από τα χέρια μου μοντέλα από διάφορες μάρκες, από την παλιά εκείνη εποχή του android 2.2 που αγόρασα το πρώτο μου κινητό android. Κάθε συσκευή με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Πέρυσι το καλοκαίρι λοιπόν έψαχνα για καινούργια συσκευή. Ήθελα βέβαια να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται, χωρίς να ξοδέψω όμως πολλά χρήματα. Η έρευνά μου μέσα από διάβασμα reviews όλων των mid range συσκευών που κυκλοφορούσαν, καθώς και οι κριτικές των ίδιων των χρηστών μέσα στο skroutz με οδηγούσαν ξεκάθαρα προς ένα συγκεκριμένο κινητό: Xiaomi Redmi Note 5 με 4 Gb Ram και 64 Gb Rom. Με τιμή μόλις 200 ευρώ. Θα μπορούσε ένα κινητό τόσο πολύ φτηνό, να είναι στην πραγματικότητα τόσο πολύ καλό; Μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο “εξοντωτικής” χρήσης, μπορώ να μιλήσω με σιγουριά: Και όμως γίνεται! Το συγκεκριμένο τηλέφωνο όχι απλά ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου, αλλά τις ξεπέρασε. Ταχύτατο, δεν “κολλάει” και δεν “σκαλώνει” πουθενά. Με τακτικές αναβαθμίσεις software από την Xiaomi. Με πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας. Με αξιοπρεπέστατη κάμερα και βίντεο. Καταπληκτικές… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.