Xiaomi Mi 5 και 4s: Η ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από Πολωνία [update]

Από τότε που ανακοινώθηκε επίσημα στην MWC 2016, το Xiaomi Mi 5 είναι από τα μοντέλα που έχουν προκαλέσει αίσθηση καθώς μεταξύ άλλων θεωρείται ότι είναι το πιο οικονομικό smartphone με επεξεργαστή Snapdragon 820.

Χωρίς να κάνει συμβιβασμούς, η ναυαρχίδα της Xiaomi ξεκινά με τιμή από 300 δολάρια (στην Ασία). Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Xiaomi απευθύνεται κυρίως στην Ασία και όχι τόσο στις δυτικές αγορές. Κατά την επίσημη ανακοίνωση του Xiaomi Mi 5, ο Hugo Barra είχε υποσχεθεί να επεκταθεί η διαθεσιμότητα και το κινητό να έρθει Ευρώπη.

Τελικά κάνει τα λόγια του πράξη, από το πολωνικό website της Xiaomi παίρνουμε ενδείξεις ότι έρχεται προς Ευρώπη. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι τα Xiaomi Mi 5 και Xiaomi Mi 4s θα έρθουν σύντομα στην αγορά της Πολωνίας και ότι σύντομα θα μας δώσει πληροφορίες για την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης.

Στην Πολωνία θα κυκλοφορήσουν 3 εκδόσεις του Xiaomi Mi 5, μια με επεξεργαστή Snapdragon 820 1.8GHz, μνήμη RAM 3GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB, η δεύτερη με επεξεργαστή Snapdragon 820 2.15GHz, μνήμη RAM 3GB και χωρητικότητα 64GB, ενώ η τρίτη έκδοση είναι με Snapdragon820 2.15GHz, μνήμη RAM 4GB και ενσωματωμένη μνήμη 128GB. Και οι τρεις εκδόσεις θα έχουν οθόνη 5.15 ιντσών ανάλυσης FullHD, τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και όλα τα εντυπωσιακά features που έχει βάλει μέσα η Xiaomi, όπως η κάμερα 16 Megapixel με 4-axis οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Περιμένουμε να μάθουμε σύντομα τις τιμές στην Πολωνία για να πάρουμε μια πρώτη ένδειξη, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που θα κυκλοφορήσει.

Update: Η Xiaomi φέρεται να λέει ότι το συγκεκριμένο website δεν είναι επίσημο, όπως και οι πληροφορίες για την επικείμενη κυκλοφορία στην Πολωνία. Όπως και να έχει εμείς ελπίζουμε να δούμε τη ναυαρχίδα της κάποια στιγμή προς τα μέρη μας, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να περιμένουμε κι άλλο (άγνωστο πόσο).

xiaomi mi 5 poland, Xiaomi Mi 5 και 4s: Η ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από Πολωνία [update]

xiaomi mi 5 poland, Xiaomi Mi 5 και 4s: Η ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από Πολωνία [update]

xiaomi mi 5 poland, Xiaomi Mi 5 και 4s: Η ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από Πολωνία [update]

xiaomi mi 5 poland, Xiaomi Mi 5 και 4s: Η ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από Πολωνία [update]

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

πρός τι ακριβώς η έκδοση 820 με 1,85 Ghz και όχι 2,15;καινούρια κόλπα;

Teo

Ποιοτικά και αξιόπιστα κινητά. Κάτοχος Xiaomi Redmi note 2 και παλιότερα Redmi 1s.

iPnos

UPDATE: Η ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα ΔΕ θα ξεκινήσει από την Πολωνία. Ούτε από κάποια άλλη χώρα – δε θα ξεκινήσει γενικά.

Το πολωνικό site (της πηγής 2) δεν είναι επίσημο site της ΧΙΑΟΜΙ, όπως επίσημη δεν είναι και η ανακοίνωση περί επέκτασης της εταιρείας στην Πολωνία.

Left

Το mi5 έχει οθόνη 5.15 και όχι 5.5 όπως θα ήθελαν παρά πολλοί
Και Ευρώπη μόνο με κιάλια θα τα δούμε

JohnWave

@left, νομίζω πως η πλειοψηφία των καταναλωτών προτιμά 5.1 ίντσες και όχι 5.5. Μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν έχει γίνει και στο techblog καμία νέα δημοσκόπηση για το μέγεθος της οθόνης.

Όσο αφορά το mi5 αν σιγουρευόμουν ότι θα έχει κάμερα ποιότητας S6 και οθόνη amoled τότε θα έμπαινα σε μεγάλο δίλημμα. Όμορφο και με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Darth

μου αρέσει αρκετά η συσκευη το μόνο που περιμένω να δω τι λέει οτι αφορά την camera.. αν είναι στα επίπεδα του mi4 άστα βραστα δεν κάνω ξανά την μ….α

steven

όχι επεκτάσιμη μνήμη,όχι αφαιρούμενη μπαταρία,μέτρια κάμερα που τραβάει στα 30 fps,και η έκδοση με τα 120 γιγα είναι πανάκριβη χωρίς επίσημο αντιπρόσωπο για εγγύηση στην Ευρώπη

TJL

@Darth
Τι προβλημα ειχε η camera του mi4; Ρωταω γιατι ειναι μεσα στις επιλογες μου για την αντικατασταση του ”γερασμενου” S4 που εχω εδω και δυο χρονια

gio

καπου ειδα τις τιμες που θα διατιθεται απο 350 € εως 450 € και αμεσως γενιεται το ερωτημα
οταν το LG G4 εχει πεσει στα 310 € το SAMSUNG S6 στα 390 € το SONY Z3 compact στα 340 € που ειναι κινηταρες ποιος λογικος θα προτιμησει να δωσει τα χρηματα του σε ενα προιον οπως η xiaomi που εκτος της μη υπαρξης επισημης αντιπροσωπειας και σερβις θα πρεπει να συνυπολογισει και την μεταπωλητικη αξια που θα πεσει κατακορυφα.και το λεω αυτο γιατι πριν λιγες μερες κινητο ΖΤΕ φιλης μου αγορασμενο απο Γερμανο πριν 6 μηνες 220 € τελικα βρεθηκε αγοραστης που το πηρε στην φοβερη τιμη των 40 €. δυσκολα βρισκεις αγοραστες για τετοιες μαρκες την στιγμη που μπορεις να παρεις με ιδια χρηματα ναυαρχιδες γνωστων εταιριων που θα βρεις αγοραστες αμεσως και δεν θα εχεις χασουρα.

gio

διωρθωση – το SONY Z5 compact ηθελα να γραψω

Darth

@TJL κανένα πρόβλημα… απλά εχει μέτριες επιδώσεις (κακές το βράδυ)

Andreas

οταν θα πιασετε στα χερια μια ακριβη συσκευη της Xiaomi … τυπου Mi5s Plus…Mi Note 2..Mi mix… τοτε θα καταλαβετε τι σημαινει συσκευη…μας εχουν ζαλισει τον ερωτα με τις συσκευες τον 200 ευρο το πολυ που ερχονται Ελλαδα…γτ τα ακριβα δεν τα φερνουν

alxgiann

@andreas ..δεν χρειάζεται να δούνε ακριβή συσκευή xiaomi. Ας δούνε το Redmi Pro 4/128 με την ΟLED οθόνη από κοντά και τα λέμε. Την στιγμή αυτή το βρίσκει κανείς κάτω από 280 ευρώπουλα. Το έχω 3 μήνες, όσοι το έχουν δει, έχουν καταπιεί την γλώσσα τους μαζί με τις όποιες δικαιολογίες για εγγύηση και ..κινεζιές. Και με την ελληνική Rom από το ΜΙUI Hellas, απλά πετάει. Το μόνο θέμα που υπάρχει με τα περισσότερα xiaomi είναι ότι θα χρειαστεί “πέιραγμα” για να στηθεί και να παίξει σωστά, αλλά ο οποιοσδήποτε έχοντας λίγες γνώσεις και ακολουθώντας τους πάμπολους οδηγούς υπάρχουν παντού, μπορεί να το κάνει, ΑΝ ΘΕΛΕΙ να ασχοληθεί για κανά δίωρο, το πολύ με αυτό το θέμα…και όλα αυτά φυσικά μιας και υπάρχουν προς το παρόν “επίσημα” στην Ελλάδα μόνο 2 περσινά μοντέλα, ΑΝ ΘΕΛΕΙ να το παραγείλει κάποιο από το εξωτερικό, υπαρχουν και σε ευρωπαικές αποθήκες. Και φυσικά, όποιος μπεί στο φόρουμ της ελληνικής κοινότητας φίλων xiaomi, θα βρεί βοήθεια σε ότιδήποτε μπορεί να χρειαστεί σχετικά με οποιαδήποτε συσκευή.. Τώρα, όποιος θέλει να πάει σε μαγαζί να αγοράσει κινητό και να μην θέλει να ξανασχοληθεί με την συσκευή ώσπου να ξαναγοράσει καινούρια, οι συσκευές Xiaomi δεν είναι καλή ιδέα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.