Xiaomi Mi 5: Οι πρώτες φωτογραφίες απο την κάμερα 16 Megapixel

Μπορεί να πλησιάζει η έκθεση MWC 2016 στα τέλη του μήνα στη Βαρκελώνη (το Techblog θα είναι εκεί!) μπορεί οι περισσότεροι να περιμένουν με αγωνία τα LG G5 και Galaxy S7, υπάρχει όμως ακόμα μια ενδιάφερουσα ναυαρχίδα που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα του κοινού, το Xiaomi Mi 5.

Οι τεχνικές προδιαγραφές και το design του Xiaomi Mi 5 έχουν ήδη διαρρεύσει, όχι όμως και δείγματα απο την κάμερα του. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πλέον, καθώς o πρόεδρος της Xiaomi, Lin Bin, ανάρτησε στο Weibo (το..Κινέζικο twitter) δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν απο την κάμερα του Mi 5, όπως δηλώνει η σχετική σημείωση που τις πλαισίωσε.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άκρως ικανοποιητικές (ας μην ξεχνάμε ότι κατα το uploading, υπήρξε κάποιας μορφής συμπίεση), με τις φωτογραφίες να έχουν ωραία χρώματα και λεπτομέρειες, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, είναι η εστίαση στο πουλί που πετάει, το οποίο απαιτεί πολύ καλό autofocus, επιβεβαιώνοντας κατα κάποιο τρόπο τις φήμες για πίσω κάμερα με laser autofocus.

Περά απο το autofocus, η πίσω κάμερα του Mi 5 αναμένεται να είναι 16 Megapixel με dual-tone LED flash. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά (τα οποία δεν έχουν όλα επιβεβαιωθεί) περιμένουμε οθόνη 5.7 ιντσών ανάλυσης 1920×1080 pixel, επεξεργαστή Snapdragon 820, ενώ η διαθέσιμη μνήμη RAM θα είναι 3GB ή 4GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος 64GB (επίσης υπάρχουν φήμες για 32GB και 128GB).

Λίγο υπομονή ακόμα και όλες μας οι απορίες για την νέα ναυαρχίδα της Xiaomi θα λυθούν, μιας και η παρουσίαση του θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου.

Xiaomi Mi 5 camera samples, Xiaomi Mi 5: Οι πρώτες φωτογραφίες απο την κάμερα 16 Megapixel

Xiaomi Mi 5 camera samples, Xiaomi Mi 5: Οι πρώτες φωτογραφίες απο την κάμερα 16 Megapixel

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

οκ τα χαρακτηριστικά και οκ η κάμερα για κινητό…

Προφανώς για σοβαρές φωτογραφίες στις διακοπές καλύτερα μια compact ή ακόμα καλύτερα μια οικονομική DSLR!!! 😉

JohnWave

@Manolis, εξαρτάται την compact κάμερα. Σε still images με φως ημέρας έχει σημειωθεί τέτοια πρόοδος στις κάμερες των ναυαρχίδων που ξεπερνούν ακόμα και φωτογραφικές μηχανές των 600€ ( ούτε λόγος για τις φτηνιάρικες compact ). Διάβασε το παρακάτω άρθρο και δες σε full ανάλυση τις φωτό :
https://www.androidguys.com/2015/08/12/samsung-galaxy-s6-vs-sony-rx100-how-good-is-todays-smartphone-camera/

ghad21

Προφανως και δεν εχεις πιασει στα χερια σου καμερα κορυφαιου smartphone γιαυτο τα λες αυτα.Ελα να σου δειξω φωτο απο lg g4 σε οποιεσδηποτε συνθηκες και μετα ελα να μου πεις ποσες compact και οικονομικες dslr μπορουν να το κοντραρουν.Αμα δε ξερουμε κατι μη λεμε οτι μας κατεβει.Αυτα που σου λεω ειναι καρατσεκαρισμενα απο επαγγελματιες φωτογραφους.

TheoV

Πραγματικα θα τρελαθουμε ολοι , δηλαδη το g4 (πολυ καλο κινητο ,πολυ καλη καμερα σε σχεση με με τον υπολοιπο ανταγωνισμο στα smartphones) δεν μπορουν να το κοντραρουν dslr cameras και το υποστηριζου και επαγγελματιες φωτογραφοι κιολας?Αποψη οποιοδηποτε εχει ασχοληθει με φωτογραφια εστω κ λιγο απλα δεν ισχυει δεν υφισταται με τιποτα αυτο που λες.Φαντασου να βγει και με dual led & cameras kanena G5 ε ?εκει μιλαμε θα αυτοκτονησει η ΝΙΚΟΝ η θα βγαλει smartphone για να καλυψει την διαφορα .Ε ρε γλεντια

ghad21

Ηθελα να ηξερα δε διαβασες τι εγραψα?Ειπα ποσα μπορουν να το κοντραρουν, οχι οτι κανενα δε μπορει να το κοντραρει και επισης ειναι τυχαιο οτι προμοταρουν τις καμερες τους κορυφαιοι φωτογραφοι με αποδεικτικα στοιχεια που δεν μπορει να τα αμφισβητησει κανενας.Λιγο να σκαμπαζεις απο φωτογραφια παιζοντας με το manual του g4 κανεις παπαδες,αποδειξεις οσες θελετε.

Shadgr

Καλή η dslr,αλλά αν δεν ξέρεις να την χειρίζεσαι μπορεί να είναι και χειρότερη.
Θέλει να ασχοληθείς πολύ μαζί της. Ενώ με το g4 μου -σαν μέσος χρήστης – έχω καλύτερα αποτελέσματα.. Και το βασικότερο; Έχω μια άψογη φωτογραφική (για το G4 λέω) πάντα μαζί μου… Μην τα συγκρίνετε! Απλά το αποτελέσμα είναι κοντά.

Ορέστης

Μην συγκεκρινουμε φοβερές φωτογραφικές μηχανές με φακούς κινητών διαμέτρου λίγων χιλιοστών. Και η σύγκριση είναι κακή. Είναι σαν να λέμε πως το Ντατσουν πάει καλά σε χωματοδρομο σε σχέση με μια Ferrari, οπότε είναι παρόμοιων δυνατοτήτων.

Manolis

Έχουν ξαναειπωθεί αυτά και σε άλλα posts…

Σε όσους απαντήσανε “δυναμικά” σε αυτό που έγραψα, έχω μια ερώτηση: η μινιατούρα αισθητήρας του ακριβότερου κινητού της αγοράς είναι καλύτερος από της φθηνότερης φωτογραφικής;;; 😉

Manolis

@JohnWave δε διαφωνώ ότι βγάζουν καλές φωτογραφίες αλλά αν θέλεις να κάνεις crop σε μια φωτογραφία τότε δύσκολα τα πράγματα!!!! 🙂

JohnWave

@Manolis, oι compact φωτογραφικές μηχανές έχουν το πλεονέκτημα του καλύτερου zoom με τους φακούς τους και επίσης πιάνουν καλύτερα κινούμενα αντικείμενα. Ως εκεί. Σε still images που βγάζει η πλειοψηφία του κόσμου ή ακόμα και σε macro, ένα S6 , ένα G4 , ένα 6P , ένα 6S, βάζουν κάτω πολλές φωτογραφικές μηχανές των 100-200-300-400€.

Και μην μου πει κανείς ότι ένας επαγγελματίας φωτογράφος χρησιμοποιεί compact μηχανή γιατί θα τρελαθούμε εντελώς. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι δίνουν 1000+ ευρώ για το σώμα και 2000€ για το φακό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος , κάποιος που έχει τα κινητά που προανέφερα να αγοράσει compact μηχανή στα επίπεδα των 300€. Σε αυτές τις compact αναφέρομαι όταν συγκρίνω.

Manolis

@JohnWave μα κι εγώ το έχω κάνει αυτό, να πάρω το κινητό σε 3μερες-4μερες διακοπές!!! Μια χαρά τις κράτησα μετά αλλά ΔΕΝ μπόρεσα να ζουμάρω – cropάρω μετά!!! 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.