Xiaomi Mi 5: Πούλησε 4 εκατ. στο πρώτο flash sale

To Xiaomi Mi 5 ανακοινώθηκε επίσημα στην MWC 2016, θεωρείται το πιο οικονομικό smartphone με επεξεργαστή Snapdragon 820 και αμέσως έγινε περιζήτητο. Η Xiaomi άνοιξε τις προ-παραγγελίες στην Κίνα και οι ενδιαφερόμενοι άγγιξαν τα 17 εκατ.

Το κινητό κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις και διατίθεται μέσω flash sales, όπου με την πρώτη διάθεση η Xiaomi κατάφερε να πουλήσει 4 εκατ. κομμάτια. Το δεύτερο flash sale έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαρτίου και αναμένεται να πουλήσει τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό, αν όχι παραπάνω.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Κινέζοι δεν περίμεναν ότι η ναυαρχίδα τους θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση και ζήτησαν από Foxconn και Inventec να αυξήσουν την παραγωγή του Xiaomi Mi 5.

Η Κίνα είναι η πρώτη αγορά που κυκλοφορεί το Mi 5, όμως αναμένεται να διατεθεί και σε άλλες σημαντικές αγορές, όπου περιμένουμε να αυξήσει κι άλλο τους αριθμούς πωλήσεων.

Tο Xiaomi Mi 5 ενσωματώνει οθόνη 5.15 ιντσών Full HD (1080×1920 pixels) και τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820. Έρχεται σε 3 εκδόσεις, η Standard edition με μνήμη RAM 3GB, Snapdragon 820 1.8GHz, η High edition με μνήμη RAM 3GB, Snapdragon 820 2.15GHz και η Ceramic exclusive με μνήμη RAM 4GB και Snapdragon 820 2.15GHz. Ενσωματώνει μπαταρία 3000mAh και θύρα USB Type-C. Η κάμερα είναι 16 Megapixel με 4-axis OIS και 4K video, η εμπρόσθια κάμερα 4 Megapixel με 2.0-micron camera. Η χωρητικότητα στην Standard έκδοση είναι 32GB, στην High 64GB και στην Ceramic exclusive, 128GB.

Οι τιμές των 3 εκδόσεων είναι:
Xiaomi Mi 5 (Standard version) – τιμή περίπου 306 δολ. (1999 yuan)
Xiaomi Mi 5 ( High version) – τιμή περίπου 352 δολ. (2299 yuan)
Xiaomi Mi 5 (Exclusive version) – τιμή περίπου 413 δολ. (2699 yuan)

xiaomi mi 5 4 million sales, Xiaomi Mi 5: Πούλησε 4 εκατ. στο πρώτο flash sale

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Πολύ λογικό. Και όμορφο είναι και πολύ καλά χαρακτηριστικά έχει για την τιμή του. Αυτό με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί είναι οι κάμερες που βάζει η Xiaomi. Aν είναι στα επίπεδα Samsung και LG τότε μπράβο στη Χiaomi.

nikos

Εκτός όλων των άλλων, η Xiaomi υπερηφανεύεται ιδιαίτερα για την κάμερα 16 Megapixel με διάφραγμα φακού f/2.0 και αισθητήρα Sony IMX 298, επιπλέον, είναι είναι μια από τις πρώτες σε smartphones με 4-axis optical video stabilization (OIS). Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λήψη σταθερών και smooth video, αλλά και εικόνων που δεν είναι κουνημένες και θολές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Στο παρακάτω video η κάμερα του Xiaomi Mi 5 συγκρίνεται με εκείνη του iPhone 6 Plus (με OIS) και τα αποτελέσματα είναι πράγματι εντυπωσιακά. Είναι ξεκάθαρο ότι ο οπτικός σταθεροποιητής του Xiaomi Mi 5 δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα

Geo

Το βίντεο (αν και δεν έβαλες λινκ) είναι όντως εντυπωσιακό, αλλά μόνο για το κομμάτι της σταθεροποίησης της εικόνας. Κυρίως λοιπόν στο βίντεο θα είναι οκ, και μόνο για το κούνημα.
Για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, εγώ ας πούμε έχω κατ ενθουσιαστεί με το f1.7 του S7. Θα μπορούσε κι εδώ να έχει ένα πιο μικρό f, αν όχι 1.7, πιο κοντά από το 2.0. Τεσπα

Το θέμα είναι πως τα 413 δολλάρια είναι μόνο για Κίνα;; Γιατί σε όσα site έχω μπει, οι τιμές που βλέπω εγώ είναι γύρω στα 580 δολλάρια….που απέχει και αρκετά το λες!

Kahjiu

@Geo

Οι τιμές είναι Κίνας, οι τιμές που βλέπεις ειναι με το καπέλο που βάζουν οι μεταπωλητές. 100 ευρώ στην κάθε έκδοση. Καλά πάμε… Φοβάμαι ότι το καπέλο θα ανέβει αντί να πέσει, λόγω της τρελής ζήτησης. Η να παραγγέλνεις το ceramic και να σου ‘ρχεται σε 3 μήνες ξέρω ‘γω..

Unos

Ξερει κανενας απο που μπορουμε να αγορασουμε κι εμεις?

καλαμπούκας

vickmall, minideal, ibuygou θεωρούνται από τα σχετικά αξιόπιστα μαγαζια

Γιάννης

@Unos είναι τα sites aliexpress,geekbuying,dhgate,mobilehike όπου μπορείς να το πάρεις.

iphonakias

Να δω που θα την φτιάξετε την Κινεζια αμα χαλάσει, ασε το SAR, στο χωριο μου λενε το φθηνό το κρέας το τρωνε οι σκύλοι, παρτε κανα iphome ρε παιδια να σωθητε

tarif16

@iphonakias
και γιατί να μην πάρουμε 2 mi? στην τιμή ενός iphone???

υ.γ. εσύ με το iphone σώθηκες?…γιατί το δικό μου g3 μ έχει σώσει εμένα!!!,μέχρι με αρκούδα τα έβαλα!!!

ChrisG

το iphone έχει σχεδόν αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο SAR το οποίο δεν εχει καμία σχέση με την τιμή που πωλείται ως “ποιοτικό”.2 Mi5 να πάρει κάποιος πάλι θα του περισσέψουν χρήματα.σήμερα με την ποιότητα της xiaomi είναι δύσκολο να σου βγάλει στατιστικά πρόβλημα στον χρόνο εγγύησης.οπότε είτε έχεις είτε δεν έχεις σχεδόν το ίδιο είναι.εγώ προσωπικά το βλέπω να ξεχωρίζει πάρα πολύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

iphonakias

tarif@ε οχι και ταξιτσης με iphone και το g3 υπερβολή νομίζω

xiaomiakias

άμα χαλάσει, εγγύηση υπάρχει.. το στέλνεις πίσω και το ξαναπαίρνεις. απλώς χάνεις ένα 40ήμερο στο πάνε-έλα. βέβαια υπάρχουν κινέζικα και κινέζικα.. άμα παίρνεις τίποτα του σωρου, ulephone, No.1, Newman έχεις σοβαρή πιθανότητα να έχεις πρόβλημα. εταιρίες όμως όπως η xiaomi, η Lenovo, η Huawei, η ZTE θεωρούνται ποιοτικές πλέον

simon

O iphonakias μιλησε για SAR. Σοβαρα τωρα;

Demarko7

@Iphonakias.. και το αγαπημενο σου iphone στο ιδιο εργοστασιο με την κινεζιά xiaomi φτιαχνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.