Xiaomi Mi 7: In-display αισθητήρα αποτυπώματος “δείχνει” το MIUI

Xiaomi Mi 7 αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, Xiaomi Mi 7: In-display αισθητήρα αποτυπώματος “δείχνει” το MIUI

Με in-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος θα έρχεται το Xiaomi Mi 7, σύμφωνα με τον κώδικα του MIUI. Ειδικότερα, χρήστες του XDA Developers εντόπισαν κάποιες γραμμές κώδικα του MIUI όπου αναφέρονται οι ονομασίες «dipper» και «dipper old».

Κάποιοι χρήστες του XDA Developers εντόπισαν κάποιες γραμμές κώδικα του MIUI όπου αναφέρονται οι ονομασίες «dipper» και «dipper old». Το Dipper αποτελεί κωδική ονομασία για το Mi 7, οπότε το «old» πιθανότατα αφορά κάποια παλαιότερη έκδοση του software.

Όπως και να έχει, στο αρχείο build.prop περιγράφονται λειτουργίες για το MiuiKeyguard (την εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για την οθόνη κλειδώματος) οι οποίες κάνουν αναφορές σε αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος από τις Synaptics και Goodix καθώς και μεταβλητές όπως “goodix_fod” με το FOD πιθανότατα να σημαίνει “fingerprint on display”.

Ο κωδικάς του MiuiKeyguard περιέχει κάποιες εντολές «IF» για έλεγχο ενός συγκεκριμένου προμηθευτή hardware. Αυτό, βάσει του GSMArena έχει νόημα μόνο αν περιλαμβάνεται κι ένας διαφορετικός τρόπος ανάγνωσης. Την υπόθεση αυτή ενισχύουν κάποιες συνοδευτικές μεταβλητές όπως HBM (High brightness mode) και συντεταγμένες για σχεδιασμό κύκλων και εικονιδίων δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη, σαν οπτικοί οδηγοί για τον χρήστη.

Όμως, απ΄ότι φαίνεται υπάρχει ακόμη μια συσκευή της Xiaomi, η οποία κάνει αναφορά στον ίδιο κώδικα και έχει την κωδική ονομασία “ursa”. Η ναυαρχίδα αυτή αναμένεται με οθόνη OLED, τον Snapdragon 845, notch και μπαταρία χωρητικότητας 4.000 mAh. Με δεδομένο ότι έχει αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με το Mi 7, ενδεχομένως να πρόκειται για το Mi 7 Plus.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.