Xiaomi Mi A1: Η αναβάθμιση σε Android Oreo έφερε τα πάνω κάτω στην μπαταρία

Xiaomi Mi A1 Android Oreo μπαταρία, Xiaomi Mi A1: Η αναβάθμιση σε Android Oreo έφερε τα πάνω κάτω στην μπαταρία

Τα πάνω κάτω έφερε η αναβάθμιση του Xiaomi Mi A1 σε Android 8.0 Oreo, με τους κατόχους των συσκευών να βλέπουν την ισχύ της μπαταρίας τους να εξαντλείται ιδιαίτερα γρήγορα.

Η Xiaomi αναγνωρίζει το πρόβλημα κι απ’ότι φαίνεται εργάζεται για την επίλυσή του. Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει την αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo. Τότε, ξεκίνησαν αναφορές για lag περίπου 1 δευτερολέπτου στον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και ταυτόχρονα αποστράγγιση της μπαταρίας.

Από τα δύο προβλήματα, αυτό της μπαταρίας φαίνεται ότι είναι το πιο σοβαρό, καθώς πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι πλέον πρέπει να φορτίζουν 2 φορές την ημέρα το smartphone τους κι ας μην το χρησιμοποιούν ιδιαίτερα μέσα στην ημέρα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι γνωρίζει τα προβλήματα και εργάζεται προς την επίλυσή τους. Συγκεκριμένα για την αποστράγγιση της μπαταρίας, αναφέρει ότι οι developers της εργάζονται προς επίλυση σύντομα, ενώ στο ζήτημα του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος αναφέρει ότι θα προωθήσει τις αναφορές στην αρμόδια ομάδα και το ζήτημα θα διορθωθεί σύντομα.

Xiaomi Mi A1 Android Oreo μπαταρία, Xiaomi Mi A1: Η αναβάθμιση σε Android Oreo έφερε τα πάνω κάτω στην μπαταρία

Εκτός από τα παραπάνω, οι κάτοχοι του Xiaomi Mi A1 έχουν επίσης αναφέρει μεταξύ άλλων προβλήματα στις κλήσεις, τυχαίες επανεκκινήσεις και προβλήματα στην αποθήκευση επαφών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θεολόγος Καλοτραπέζης

Σε λίγες μέρες θα το πάρω στα χέρια μου, ελπίζω να μήν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα περιγράφει το άρθρο. Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω της αναβαυμήσεις στο Android;

Ioannis

Κακώς που δεν κάνουν δοκιμές και πετάνε ένα update έτσι απλά για να πούνε ότι κάτι έκαναν.
Θεολόγος φυσικά και υπάρχει απλά δεν πατάς επιβεβαίωση αναβάθμισης. Τουλάχιστον εμένα σε redmi note 4x και σε mi mix 2 δεν μου βγάζει ενοχλητικά μνματα για αναβάθμιση μόλις πάω στις ρυθμίσεις σχετικά με το τηλέφωνο έχει το μενού αναβάθμιση και αν το πατήσεις απλά σου βγάζει ποια είναι η επόμενη έκδοση αν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση και αν πατήσεις επιβεβαίωση την κατεβάζει. Αλλά και να αρχίσει να κάτι βαίνει έχει και μενού ακύρωσης της λήψης οπότε κανένα θέμα.

Makis

Android 8 oreo. Μόνο ωραίο δεν είναι. Όλοι τρέχουν να μαζέψουν τα προβλήματα.

Stavros

Για τον αισθητήρα ισχύει, μετά το update έχει αυτό το μικρό lag
Για την μπαταρία, δεν έχω καταλάβει διαφορά. Χωρίς ιδαίτερη χρήση (λόγω δουλειάς), μου κρατάει 2 μέρες

Σπύρος

Παιδιά έχω στην κατοχή μου την συσκευή με την τελευταία ενημέρωση, και μπορώ να πω ότι δεν αντιμετωπίζω κανένα σοβαρό πρόβλημα, ούτε με την μπαταρία ούτε με τίποτα. Συνιστώ όποιος έχει τη συσκευή να κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) μετά την αναβάθμιση στο oreo… Μετά από αναβάθμιση Android π.χ. 7.0->8.0 χρειάζεται επαναφορά κατά την γνώμη μου…

Andrew cat

Εγώ πάντως στην δικιά μου συσκευή, απο τους πρώτους πείρα την αναβάθμιση τον Οκτώβριο και χωρίς ίχνος προβλήματος.

Νέος

Κατοχος μι α1.δεν έχω παρατηρήσει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα,ωστόσο το κινητό δεν είναι τόσο γρήγορο οσο με την 7.1.2 που είχε όταν το πήρα.δεν κολλάει,δεν σέρνεται,αλλά σε σχέση με πριν που πηγαινε μπάλα ψιλοζοριζεται.

Βασίλης

Δεν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα το δικό μου

Μάκης Π

Δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε drain στην μπαταρία με το update του Ιανουαρίου…

JohnWave

Διαβάζοντας τα παραπάνω που πόσταραν τα παιδιά και το άρθρο, μάλλον αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάποια εφαρμογή ή εφαρμογές που κάποιοι την/τις έχουν εγκατεστημένες δεν συνεργάζονται σωστά με τη νέα rom. To λέω γιατί σε διάφορες εταιρίες μου έχει τύχει να διαβάζω θέματα μπαταρίας από κάποιους χρήστες ενώ άλλοι δεν τα έχουν. Ίσως δεν κάνουν και format.

paris ch

Το έχω απο τα χριστούγεννα και έχω και το τελευταίο update ναι υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταριάς σε σχέση με πριν αλλά οκ δεν είναι τόσο τραγικά όσο το λένε.. έχει μικρά bugs αλλά όχι κάτι σοβαρό. Σίγουρα πρέπει να τα φτιάξουν αλλά δεν είναι ότι επηρεάζει τόσο πολύ όσο λένε. ελπίζω να τα φτιάξουν σύντομα!

Geordie Label

Σαν κάτοχος εδώ και τρεις μήνες η αναβάθμιση μόνο προβλήματα έφερε..με τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα μπαταρίας και touch id..lag πανω από δευτερόλεπτο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.