Xiaomi Mi Mix 2S: Με κάμερα που κοιτάζει στα μάτια το iPhone X

xiaomi mi mix 2s κάμερα ίδια iPhoneX dxomark, Xiaomi Mi Mix 2S: Με κάμερα που κοιτάζει στα μάτια το iPhone X

Η επίσημη παρουσίαση του Xiaomi Mi Mix 2S έγινε στη Σανγκάη και η συσκευή ξεχωρίζει για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά αφού διαθέτει το Snapdragon 845 με επιλογή για 6GB ή 8GB RAM και 64GB, 128GB ή 256GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Στον τομέα της κάμερας όμως, σύμφωνα με το DxOMark, τα αποτελέσματα εκπλήσσουν και προκαλούν αίσθηση.

Η συσκευή διαθέτει διπλή κύρια κάμερα με τον ένα αισθητήρα να είναι ευρυγώνιος στα 12MP με κλείστρο F/1.8 και ο δεύτερος τηλεφακός να βρίσκεται και αυτός στα 12MP αλλά με κλείστρο F/2.4 με ενισχυμένες ικανότητες zoom και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με bokeh εφε. Ο φακός που διαθέτει η συσκευή είναι ο Sony IMX363, διαθέτει οπτικό zoom και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) για τον ευρυγώνιο φακό μόνο και όχι για τον τηλεφακό. Επίσης, περιλαμβάνει ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας βασισμένο στο γυροσκόπιο της συσκευής κατά την καταγραφή video, phase-detection autofocus καθώς και dual-tone φλας, ενω για την εμπρόσθια κάμερα, διαθέτει αισθητήρα στα 5MP με κλείστρο F/2.0.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το DxOMark, η Xiaomi έχει κάνει εκπληκτική δουλειά όχι μόνο στο σύνολο της συσκευής αλλά και στις φωτογραφικές του ικανότητες. Στο σύνολο απέσπασε 97 βαθμούς, φτάνοντας στην ίδια θέση με το iPhone X και μπορεί να καμαρώνει επάξια για την κατάκτηση αυτή αφού μπήκε ανάμεσα στους μεγάλους όπως την Apple, Google, Samsung και τους αποδεικνύει μια συσκευή που είναι τρεις φορές φτηνότερη, σε σύγκριση με το iPhone X, μπορεί να αποδώσει εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στις υποκατηγορίες και συγκεκριμένα σε αυτήν της στατικής λήψης φωτογραφίας, το Xiaomi Mi Mix 2S πετυχαίνει 101 πόντους, όσους έχει και το iPhone X, και μόλις 3 πόντους πίσω από το Samsung Galaxy S9+. Διαθέτει εξαιρετικό phase detection auto focus το οποίο είναι γρήγορο και λειτουργεί με ακρίβεια, ενώ στις λήψεις δεν παρατηρείται παρά απειροελάχιστη ποσότητα θορύβου. Όσον αφορά τις λήψεις με χαμηλό φωτισμό, η συσκευή τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό περιβάλλον, ενώ πολύ καλή είναι και η απεικόνιση των χρωμάτων

Στη συνέχεια, η λειτουργία HDR λήψεων αποδίδει πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ πολύ καλή είναι και η λειτουργία του zoom αλλά και του bokeh εφε μέσω του μεγέθους 46mm τηλεφακού, δίνοντας σωστή απόδοση του βάθους και του πόσο θολό είναι το περιβάλλον ενώ επικεντρωνόμαστε στο αντικείμενο που εφαρμόζουμε το bokeh εφε. Στο κομμάτι του video, η συσκευή έφτασε τους 88 πόντους, μόλις ένα λιγότερο από το iPhone X, ενώ εξαιρετική είναι και η αυτόματη εστίαση κατά την καταγραφή video όπως και το σύστημα ηλεκτρονικής σταθεροποίησης εικόνας.

xiaomi mi mix 2s κάμερα ίδια iPhoneX dxomark, Xiaomi Mi Mix 2S: Με κάμερα που κοιτάζει στα μάτια το iPhone X

xiaomi mi mix 2s κάμερα ίδια iPhoneX dxomark, Xiaomi Mi Mix 2S: Με κάμερα που κοιτάζει στα μάτια το iPhone X

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Το τηλέφωνο πραγματικά κάνει αίσθηση …. αλλά το 1/3 της τιμής του Χ δηλαδή να το περιμένουμε στα 400€ ή είναι μια υπερβολή του άρθρου ;

nikopoup

@NikosAr στο 500αρι θα ειναι

Γιάννης

Στις 5,5” ή και πιο κάτω θα γινόταν ανάρπαστο θαρρώ…

Panayiotis

To μοναδικο που με ξενερωνει ειναι που η καμερα προξεχει.Οπως φενεται θα παμε ακομη 1 χρονο με το Mi5.

Stefan

Το ήθελα τουλάχιστο στις 6,2 ΙΝΤΣΕΣ για να έχει καλύτερο πιάσιμο λόγω μηδαμινων ΜΠΕΖΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.