Η Xiaomi μιλάει για πρώτη φορά για το αναδιπλούμενο smartphone που ετοιμάζει

Για πρώτη φορά η Xiaomi αναφέρεται επίσημα στο αναδιπλούμενο smartphone που ετοιμάζει. Ο “μηχανισμός” της Xiaomi θα επιτρέπει στην οθόνη του foldable smartphone να διπλώνει σε δυο σημεία και αναπτύσσεται σε συνεργασία με τρίτο κατασκευαστή. Το MIUI που θα ελέγχει το έυκαπτο αυτό smartphone είναι αποκλειστική ευθύνη της Xiaomi.

Σε επιστολή της προς την ιστοσελίδα LetsGoDigital η Xiaomi δηλώνει ότι το double folding smartphone που ετοιμάζει θα είναι το πρώτο στον κόσμο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί διπλωμένο και στις δύο πλευρές, διπλωμένο στην μία πλευρά ή όχι διπλωμένο – σαν tablet. Ο “μηχανισμός” αυτός θα είναι αξιόπιστος με την Xiaomi να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να το πετύχει και θα το πετύχει όπως δηλώνει.

Συνεχίζοντας, η Xiaomi αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η δημιουργία της οθόνης για ένα αναδιπλούμενο κινητου και ότι απαιτούνται σημαντικές καινοτομίες στην τεχνολογία οι οποίες θα προέλθουν μέσα από τις συνεργασίες των εταιρειών μεταξύ τους.

Μαζί με αυτή την επιστολή, η ιστοσελίδα δημιούργησε και κάποια πολύ ενδιαφέροντας render του αναδιπλούμενου smartphone της Xiaomi ή τουλάχιστον αυτού που θα μπορούσε να ετοιμάζει η εταιρεία. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό που βλέπετε;

Xiaomi αναδιπλούμενο κινητό, Η Xiaomi μιλάει για πρώτη φορά για το αναδιπλούμενο smartphone που ετοιμάζει

Xiaomi αναδιπλούμενο κινητό, Η Xiaomi μιλάει για πρώτη φορά για το αναδιπλούμενο smartphone που ετοιμάζει

Xiaomi αναδιπλούμενο κινητό, Η Xiaomi μιλάει για πρώτη φορά για το αναδιπλούμενο smartphone που ετοιμάζει

Xiaomi αναδιπλούμενο κινητό, Η Xiaomi μιλάει για πρώτη φορά για το αναδιπλούμενο smartphone που ετοιμάζει

Ακολουθεί η επιστολή της Xiaomi στην ιστοσελίδα LetsGoDigital

Xiaomi’s Global PR Team official statement:
The double folding smartphone is the latest innovation by Xiaomi. One of the key components of the phone, the flexible folding screen, is co-developed by Xiaomi and its supply chain partner. Aside from the screen, its design, folding mechanism and MIUI adaptation are independently developed by us.

Xiaomi is first in the world to present a double folding smartphone and has conquered the technical challenges posed in its three different form factors – double folded, single folded, and tablet form. Prior to finding the best solution, Xiaomi has conducted extensive research and experiments to develop a robust folding mechanism that will allow the flexible screen to withstand mechanical stress.

Each innovation is the result of joint, cumulative R&D efforts from supply chain partners and the device manufacturer. It is misguided to think a folding screen can be easily turned into a folding smartphone without significant breakthroughs in technology. Each segment of the industrial chain has its unique contribution. Xiaomi believes that innovative products and great user experience are made possible with sound collaboration and participation from all parties.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Τόσα δάχτυλα με το “μεσαίο” έπρεπε να κάνει το βιντεάκι;;;; 😋😋😋😂😂😂😂

Jimis

Xiaomi και δεν είμαι καλά λέμε!!!!!!!!!

Giorgosgek

Δυνατο το τηλεφωνο οπως και η xiaomi

naya karakitsou

Θέλω κι εγώ !!!!!!!!!! 😍😍😍🥰🥰🥰😛😛😛😜😜😜

Γκους

Κάμερα δεν βλέπω στα renderings και αναρωτιέμαι αν θα είναι πτυσσόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.