Η Xiaomi κέρδισε τη Samsung στη σημαντικότερη αγορά της Ινδίας

xiaomi κέρδισε samsung πωλήσεις αγορά Ινδίας, Η Xiaomi κέρδισε τη Samsung στη σημαντικότερη αγορά της Ινδίας

Η Xiaomi κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην τεράστια αγορά της Ινδίας, σε σημείο που ξεπέρασε τη Samsung σε πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, στη σημαντικότερη αγορά της χώρας.

Το πόσο σημαντικό κομμάτι είναι το συγκεκριμένο που η Xiaomi κέρδισε φαίνεται από το ότι καταλαμβάνει το 14% του μεριδίου της αγοράς των smartphone στην Ινδία, χτυπώντας “καμπανάκια” στον Κορεατικό κολοσσό και δείχνοντάς της ότι δεν παίζει μόνη της. Πιο συγκεκριμένα, η Xiaomi, στο συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας από τον Οκτώβρη μέχρι και το Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους, κατέκτησε το 31.2% του μεριδίου αγοράς με τη Samsung να μένει στο 15.3%, μια διαφορά σημαντική. Η συσκευή που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή τη νίκη είναι το Redmi Note 4, mid-range μεν αλλά αγαπητό από πάρα πολλούς εκεί έξω.

Επίσης, μεγάλη συνεισφορά σε αυτό το επίτευγμα είναι και η παρουσία της εταιρείας με τα δυο Mi Home που άνοιξε τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη στην περιοχή αυτή, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 άνοιξε και τρίτο Mi Home, δείχνοντας το ότι θέλει να επενδύσει στην αγορά αυτή. Στη λίστα με το μερίδιο αγοράς υπάρχουν και άλλες εταιρείες όπως η Vivo, Oppo και Lenovo (συμπεριλαμβανομένης της Motorola) με την πρώτη πεντάδα των εταιρειών να καταλαμβάνει το 84% της αγοράς της συγκεκριμένης περιοχής.

xiaomi κέρδισε samsung πωλήσεις αγορά Ινδίας, Η Xiaomi κέρδισε τη Samsung στη σημαντικότερη αγορά της Ινδίας

Οι πωλήσεις της Xiaomi ήταν κυρίως μέσω αντικατάστασης αλλά και αναβάθμισης των παλαιότερων συσκευών, με τη συγκεκριμένη αγορά να δείχνει την αποστροφή της στις τοπικές εταιρείες με τη Micromax να έχει απώλειες της τάξεως του 26% ενώ τη λίστα των μεγάλων χαμένων συμπληρώνουν οι Intex, Karbonn, Sony Mobiles και iBall. Η στροφή των καταναλωτών στην Κινεζική Xiaomi αλλά και την Κορεατική Samsung οφείλεται στο ότι οι άλλοι τοπικοί κατασκευαστές δεν υποστηρίζουν τα 4G δίκτυα.

xiaomi κέρδισε samsung πωλήσεις αγορά Ινδίας, Η Xiaomi κέρδισε τη Samsung στη σημαντικότερη αγορά της Ινδίας

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7edge

η σιαομι έχει το μερίδιο και η Samsung το χρήμα στην Ινδία.

Σταύρος Χρι

Έτσι ειναι. Όταν προσπαθείς ανταμοιβεσαι…

NtinosMD

Δεν ειναι οτι τους τρεχουν τα φραγκα κιολας απο τα μπατσακια. ..κατα μ.ο. τα κινητα της Χιαομι ειναι πιο φτηνα απο τα αντιστοιχα της Σαμσουνγκ. Λογικο να υπαρχει αυτη η προτιμηση…

mech.al.

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.
Μαχάτμα Γκάντι…
Η ανθρώπινη νοοτροπία αλλάζει πολύ δύσκολα, αν όμως αντιληφθούν ότι αγοράζουν περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα τότε δεν γυρνάνε πίσω, αυτό ισχύει για σαμσουγκ και για κάθε σαμσουγκ (βλ. HTC,Sony,LG, Apple) που κοστολογούν παραπάνω από ότι προσφέρουν…

Christz

mech.al τα είπες όλα!! Ξέχασες ένα βασικό όμως.. μετά σε αντιγράφουν κιόλας.. το είδαμε στο mid range Samsung a8…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.