Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Πρώτα δείγματα από την κάμερα

Xiaomi Redmi Note 5 Pro δείγματα κάμερας, Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Πρώτα δείγματα από την κάμερα

Τα πρώτα δείγματα από την κάμερα του Xiaomi Redmi Note 5 Pro ήρθαν στη δημοσιότητα, μια μέρα μετά την παρουσίασή του στην Ινδία.

Το Xiaomi Redmi Note 5 Pro έρχεται με διπλή κάμερα ανάλυσης 12 και 5MP, η οποία είναι τοποθετημένη κάθετα, στην πάνω αριστερή γωνία του smartphone. Ο αισθητήρας των 12MP είναι Sony IMX486 με διάφραγμα f/2.2 και μέγεθος pixel 1.25um με PDAF. Ο δευτερεύων αισθητήρας έχει διάφραγμα f/2.0 και μέγεθος pixel 1.12um. Ο δεύτερος αυτός αισθητήρας χρησιμεύει στο θόλωμα του background, ώστε να μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιήσει λήψεις με το bokeh εφέ.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro δείγματα κάμερας, Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Πρώτα δείγματα από την κάμερα

Xiaomi Redmi Note 5 Pro δείγματα κάμερας, Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Πρώτα δείγματα από την κάμερα

Xiaomi Redmi Note 5 Pro δείγματα κάμερας, Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Πρώτα δείγματα από την κάμερα

Xiaomi Redmi Note 5 Pro δείγματα κάμερας, Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Πρώτα δείγματα από την κάμερα

Xiaomi Redmi Note 5 Pro δείγματα κάμερας, Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Πρώτα δείγματα από την κάμερα

Μάλιστα, στην εικόνα «No Parking Zone» μπορούμε να δούμε και το bokeh εφέ σε δράση. Σε γενικότερο πλαίσιο φαίνεται μια αξιοπρεπής κάμερα, ακόμη και για την εικόνα που έχει ληφθεί σε εσωτερικό χώρο. Ανυπομονούμε να το δούμε κι από κοντά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andreask

Αντε χαιβανια που είστε να κράξετε? Εμμ αγοράζετε συσκευή mid-range θέλετε και την τέλεια κάμερα. Δηλαδή αυτός που περνει το Mi6 πχ είναι μλκ. Χαχαχα ερε τι τραβάμε

ilias

Πολύ καλή η πρόταση της Xiaomi και παλι, μπαίνει δυναμικά μετά το Redmi Note 4/4x.
Αν οι τιμές ειναι ίδιες με αυτές των 4/4x τοτε θα κάνουν καί αυτα πάταγο!!!

Εγώ έχω αγοράσει το Note 4x και εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Η απόδοση του ειναι καλη, η ποιότητα κατασκευής επίσης. Η μπαταρία του απίστευτη, 7-8-9 καμιά φορά και 10 ωρες χρήσης. Οι κάμερες του είναι καλες, οχι τρέλα καλές, απλα καλες. Με εφαρμογές όμως Bacon Camera και Open Camera μπορείς να βγάλεις πολύ καλές φωτογραφίες. Και πλέον το βρίσκεις με 160€….

Ioannis

μια χαρα ειναι η καμερα ειδικα για την τιμη του αξιοπρεπεστατη ας δουμε και δειγματα απο αλλα κινητα της ιδιας τιμης πριν σχολιαζουμε ενταξει προφανως δεν γινεται να εχει το ιδιο αποτελεσμα με το mi6 που κοστιζει τα 2 πλασια χρηματα μη τα θελουμε κ ολα με 180 ευρω…. παντως για να ειμαι ειλικρινης το redmi note 4x παρολο που εχει την καμερα της sony βγαζει μετριες φωτο αλλα επιπεδου εποχης ας πουμε galaxy s2. Ελπιζω να βελτιωθει καπως το πραγμα στο Redmi note 5 pro

giannogeorge

Γιατί διακρίνω μια “θολούρα” σε όλες τις φωτογραφίες; ίσως εξ αιτίας της ανάλυσης εδώ στο άρθρο ή είναι καθ’ αυτών των φωτογραφιών;

JohnWave

Μέτριες φωτό ακόμα και σε αυτό το μικρό μέγεθος. Με τίποτα δεν συστήνεται αυτή η συσκευή για όσους θέλουν πολύ καλή κάμερα στο κινητό τους.

Tsiman

@JohnWave…εννοείτε οτι αυτή η συσκευή δεν συστήνεται για όσους θέλουν πολύ καλή κάμερα στο κινητό τους. Συστήνεται για όσους έχουν να διαθέσουν 200Ε για κινητό! Για 200Ε η κάμερα θα είναι (λογικά) ανώτερη από τον ανταγωνισμό, όπως: Samsung J5, LG G6Q, Sony XA1, Huawei P9 Lite 2017 κτλ.

Tsiman

* LG G6Q μάλλον εκτός λόγω τιμής

Theo

Αυτό που με 200 € κάποιοι περιμένουν κάμερα κινητού 1200€ με ξεπερνά..

Kostas-DOHA

Θολές είναι…με φανταζομαι στα μπουζουκια με καπνους ιουσκια λελουδια και διπλα μου την φοιτητρια απο τον Τυρναβο να βγαζω σελφι….μπααααααααα

Πέτρος Π

Δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει κάποιος από 4 φωτογραφίες εδώ ποια είναι η ποιότητα της κάμερας.. Πάντως μια χαρά φαίνεται… Επίσης μου φαίνεται χαζό να σκάει κάποιος 600 – 1000 € για να έχει “πολύ καλή κάμερα” στο κινητό του… Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για καλές φώτο δεν κοιτάει καν τις κάμερες των κινητών, με 200-300 € πχ παίρνει φωτογραφική μηχανή που είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε κινητό… Αν τη θέλει απλά για να κάνει τη δουλειά του και να βγάζει όμορφες φώτο, τότε πάνω κάτω το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και με το xiaomi των 150 € , και με το Galaxy των 1.000 €… Η διαφορά της ποιότητας με τίποτα δεν δικαιολογεί τη διαφορά στις τιμές…

JohnWave

@Tsiman &
@Theo

Ο λόγος που το έγραψα είναι ακριβώς για σχόλια τύπου Πέτρου Π. Για χρήστες δλδ που έχουν μειωμένες απαιτήσεις (ο ίδιος χρήστης έλεγε ότι το windows store δεν υστερούσε σε σχέση με εκείνο του android). Για 200€ εννοείται πως είναι μια χαρά η κάμερα. Απλά τρελαίνομαι όταν διαβάζω ότι το τάδε κινητό των 200-300€ είναι υπερπλήρες και τι χαζοί που είναι όσοι σκάνε παραπάνω λεφτά. Το ίδιο ακριβώς θα έλεγε και ο πατέρας μου (άνω των 70 ετών) αν του έπαιρνα ένα κινητό των 100€. Super θα του φαινόταν. Η κάθε συσκευή κρίνεται στην κατηγορία της και με βάση τις απαιτήσεις του χρήστη. Η κάμερα λοιπόν του Redmi Note 5 Pro είναι μια χαρά για την κατηγορία τιμής της συσκευής αλλά συγκρινόμενη με κάμερες ακριβότερων συσκευών ( 350€ και πάνω) είναι μέτρια.

KnightRider

To θέμα είναι στην εγγραφή βίντεο να μην ακούγεται απαίσια η ηχογράφηση (να μην έχει νερά ο ήχος λόγω του ηλίθιου noise cancellation και software).

Πέτρος Π

@JohnWave: Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο γράφω ότι είναι κοροιδία να σκας τόσα χρήματα σε κινητό, μόνο για την κάμερα, εφόσον αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η φωτογραφία παίρνεις με λιγότερα χρήματα φωτογραφική μηχανή που η διαφορά με την κάμερα του κινητού είναι χαώδης… Επομένως μάλλον ο χρήστης που σκάει 1.000 € έχει μειωμένες απαιτήσεις, αλλιώς θα έπαιρνε φωτογραφική μηχανή… Αυτά τα ολίγα…

mech.al.

Δείτε το απλό redmi 5 plus σε απόδοση, καθόλου άσχημο…
https://youtu.be/22_CgR2oyTo

JohnWave

@Πέτρο Π, την κάμερα στο κινητό την κοιτώ πολύ γιατί ακριβώς δεν θέλω να κουβαλώ compact στα ταξίδια μου. Επομένως αντί να δώσω 200€ για compact και 300€ για κινητό, δίνω 500€ για κινητό με πολύ καλή κάμερα. Όχι 1000, 500 είπαμε. Οι compact των 200€ είναι κατώτερες στο auto σε χαμηλό φωτισμό σε σχέση με του κινητού και έχω κάνει πολλά συγκριτικά με compact κάμερα αγορασμένη το 2015. Από απόγευμα και μετά (χαμηλός φωτισμός) οι compact δεν έχουν το κατάλληλο διάφραγμα και λογισμικό για να δώσουν καλό αποτέλεσμα στο αυτόματο. Μόνο στο zoom υπερέχουν. Επομένως είναι απόλυτα λογικό το γιατί σκάω περισσότερα χρήματα για κινητό με καλή κάμερα. Το αν εσύ έχεις άλλες ανάγκες/συνήθειες/απαιτήσεις, δικαίωμά σου, απλά ούτε πιο έξυπνο σε κάνει, ούτε πιο χαζό. Στο έχω πει πολλές φορές αλλά δεν λες να το εμπεδώσεις και όλο κάνεις εμπαθή σχόλια. Είδες και με τα windows ποιος από τους δυο μας εξέφραζε την πλειοψηφία και τον ίδιο τον Bill Gates μαζί. Αυτόν τον χαζό άνθρωπο που τόλμησε να πει ότι το windows store ήταν κατώτερο του store του android…μα τι κουτός άνθρωπος ο Bill βρε παιδί μου…

Πέτρος Π

@JohnWave : Ποτέ δεν με ενδιέφερε να εκφράσω την πλειοψηφία, ούτε καν… Τι με νοιάζει εμένα τι πιστεύει κάποιος άλλος… Και μάλλον εκεί είναι και η διαφορά στον τρόπο σκέψης μας… Παρεμπιπτόντως το Lumia 950, κινητό διετίας και βάλε έχει ακόμα καλύτερη κάμερα από τα κινητά που βγαίνουν και σήμερα (βλ. Galaxy S8, κλπ κλπ).. Αυτό επειδή κοιτάς τόσο πολύ την κάμερα…

JohnWave

@Πέτρο Π σαφώς και σε νοιάζει τι πιστεύει η πλειοψηφία γιατί κρίνεις την άποψή της και μάλιστα πολλές φορές με εμπάθεια.( “οι άσχετοι, οι χαζοί που αγοράζουν την τάδε συσκευή”). Αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ κρίνω αρνητικά ένα προϊόν τεχνολογίας, εσύ κρίνεις αυτόν που κρίνει. Όσο για το Lumia 950 έχει πολύ καλή κάμερα, όχι καλύτερη σε σχέση με το S7/S8, Pixel 1/2, Μate 10 Pro, V30. Αλλά τι το συζητάμε, φορά windows οπότε δεν γινόταν να με ενδιαφέρει ακόμα και την καλύτερη κάμερα να είχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.