Xiaomi: Αναβαθμίζει το Redmi Note 5 με καλύτερη κάμερα και Android Oreo

xiaomi αναβάθμιση redmi note 5 pro κάμερα android, Xiaomi: Αναβαθμίζει το Redmi Note 5 με καλύτερη κάμερα και Android Oreo

Η Xiaomi θέλοντας να δώσει το κάτι παραπάνω στους καταναλωτές προχώρησε σε αναβάθμιση του Redmi Note 5. Πήρε βασικά το Redmi Note 5 Pro της Ινδίας και του έκανε ορισμένες ουσιαστικές βελτιώσεις, αφού πρώτα το μετονόμασε σε Redmi Note 5.

Πριν ρίξουμε μια ματιά στις αλλαγές, θα ήταν καλό να δούμε τι έμεινε ίδιο ξεκινώντας με την οθόνη. Και οι δύο συσκευές έχουν την ίδια IPS LCD οθόνη με διαγώνιο 5.99 ιντσών και ανάλυση 2160×1080 pixels, τον ίδο επεξεργαστή, τον οκταπύρηνο Snapdragon 636 συνοδευόμενο από 4GB/6GB μνήμης RAM και 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Ίδια έμεινε βεβαίως και η μπαταρία με τη χωρητικότητά της να είναι στα 4.000mAh, αρκετή για να συμβάλλει στη μεγάλη αυτονομία που ενδεχομένως θα έχει η συσκευή.

Οι διαφορές έχουν να κάνουν με την κύρια διπλή κάμερα που είναι στα 12MP αλλά το κλείστρο (apperture) της είναι στο F/1.9 από F/2.2 του μοντέλου στην Ινδία, που σημαίνει ότι θα απορροφά περισσότερο φως άρα και καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες μιας και ο φακός θα ανοίγει περισσότερο από πριν. Επίσης διαθέτει dual pixel PDAF (Phase Detection Auto Focus) για καλύτερη και γρηγορότερη εστίαση σε ό,τι φωτογραφίζουμε ενώ η δεύτερη οπίσθια κάμερα των 5MP παρέμεινε ίδια.

Η εμπρόσθια κάμερα που ήταν στα 20MP (στο κανονικό Redmi Note 5 Pro) αντικαταστήθηκε με μια των 13MP και πρέπει να αναφέρουμε ότι οι κάμερες της συσκευές υποστηρίζουν το portrait και beauty mode, ενώ σημαντική αλλαγή είναι και η αλλαγή του λειτουργικού συστήματος. Στην ανανεωμένη συσκευή θα βρούμε την έκδοση Android 8.0 Oreo κάτω από το skin MIUI 9 αντί του Android 7.1.1 Nougat που διαθέτει η Ινδική έκδοση ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει και το Project Treble, το οποίο θα επιταχύνει τις διαδικασίες αναβάθμισης των low/mid-range συσκευών από τη Google.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis

Αντε να δούμε αν θα αναβαθμιστεί το Redmi Note 4 mediatek στο θέμα του Android παραμένει στο 6

KostasB

Ακόμα δεν κυκλοφόρησε και έχουμε διαφορετικές εκδόσεις.. ελπίζω να έρθει η καλύτερη στην Ευρώπη..
Σε άλλο ξένο site διάβασα ότι θα έρχεται με USB type c και υποστήριξη Qualcomm QC3 στη φόρτιση σε αντίθεση με την micro USB και QC2 του note 5 pro. Έχουμε καμία σχετική ενημέρωση;

Νικος

Νομίζω πως έχει γίνει ένα μικρό λάθος, το απλό redmi 5 έχει τον SD 625 και όχι τον 636!!!

Kos

Και στη συνέχεια θα έρθει η ελληνική αντιπροσωπεία η οποία θα το άσει με κάποιο τρόπο για να έρθει να δέσει……

Kos

*Ονομάσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.