ZTE: Πλήρωσε πρόστιμο 1 δισ. δολάρια και επιστρέφει στις Η.Π.Α

zte πρόστιμο 1 δισ δολάρια άρση αποκλεισμός ηπα, ZTE: Πλήρωσε πρόστιμο 1 δισ. δολάρια και επιστρέφει στις Η.Π.Α

Η ZTE πλήρωσε 1 δισ. δολάρια πρόστιμο στις Η.Π.Α και μπορεί και πάλι να συνεργάζεται με Αμερικάνικες εταιρείες, μιας και έγινε άρση του αποκλεισμού της, με τις αρχές να την επιτηρούν στενότερα σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που της δίνεται.

Η ZTE είχε κατηγορηθεί πως προμήθευε παράνομα το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα με επεξεργαστές της Qualcomm, κάτι που φυσικά ήταν παράνομο και για αυτό το λόγο η Κυβέρνηση των Η.Π.Α επέβαλλε πρόστιμο και επταετή αποκλεισμό της εταιρείας. Θα πρέπει να τονίσουμε πως υπήρχαν πληροφορίες ότι Η.Π.Α και Κίνα ήρθαν σε συμφωνία για τη ZTE με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α, Donald Trump, να δηλώνει πως ο αποκλεισμός των επτά ετών θα πάψει να ισχύει, με την προϋπόθεση πως η εταιρεία θα κάνει αλλαγές στα μέλη της διοίκησης και θα πληρώσει ακόμα περισσότερα πρόστιμα.

Φαίνεται πως η ZTE έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μαζί με το πρόστιμο του 1 δισ. δολαρίων, η εταιρεία επιστρέφει στις Η.Π.Α. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως μπορεί και πάλι να δρα ανεξέλεγκτα αφού η αρμόδια αρχή του εμπορίου δηλώνει πως θα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της ZTE σχετικά με το αν τηρεί τους κανονισμούς των Η.Π.Α έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα.

Ένα μέρος της συμφωνίας για την άρση του αποκλεισμού, πέραν του προστίμου του 1 δισ. δολαρίων, ήταν η κατάθεση 400 εκ. δολαρίων σε ένα είδος δεσμευμένου λογαριασμού, τα οποία η ZTE θα χάσει σε περίπτωση που παρανομήσει και πάλι μιας και η τύχη της είναι στα δικά της χέρια και θα πρέπει να είναι ευγνώμων για τη δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.