ΖΤΕ, πρωτοπορεί με το πρώτο smartphone με 4Gb RΑM

Μια νέα πρωτιά έρχεται να κατακτήσει το Grand S II της ZTE. Αν και στην παρουσίαση του στις αρχές του χρόνου έμοιαζε ήδη για ένα ελκυστικό κινητό, φέροντας μεταλλικά μέρη καθώς και τον επεξεργαστή Snapdragon 800/801, η ZTE υπόσχεται να το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό.

Σύμφωνα με διαρροές από την Κίνα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα φέρει 4 Gb Ram, διπλασιάζοντας τα αρχικά specs. Τα 4 Gb Ram είναι και το μέγιστο της μνήμης που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα 32-bit Arm Chip. Φαίνεται, επίσης, ότι η Samsung και η SK Hynix ακολουθούν επίσης το trend για αύξηση της μνήμης Ram στα 4 Gb. Οπότε κάτι τέτοιο δεν θα μας εκπλήξει για μια high-end συσκευή σαν το Grand S II.

Πάντως μέχρι να δούμε 64-bit επεξεργαστή και λειτουργικό Android, τα 4 Gb Ram θα είναι το καλύτερο που θα μπορέσουμε να έχουμε στις Android συσκευές μας.

, ΖΤΕ, πρωτοπορεί με το πρώτο smartphone με 4Gb RΑM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antteas

Φανταστικό

keysmith

..άντε και με 500gb σκληρό. 😛

Makis

Σα να κρατάει τούβλο στα χέρια είναι :))

Λεωνίδας

Πολύ καλό αλλά σε λίγο θα χρειαζόμαστε και 3ο χέρι για να τα κρατάμε αυτά…Είπαμε, άντε μια οθόνη 5 ιντσών max είναι καλά…ε μην το ξεφτιλίσουμε το θέμα ευχρηστία!

Τελης Μπατακης

μια χαρά ευτυχώς ειναι ανοιχτο το matiz μου τωρα καλοκαιράκι θα ανοίγω την κουκούλα και θα το παίρνω μαζι

smp

@Τελης Μπατακης

egrapses lemeeeee

kosmas

σε λιγο θα εχουν πιο μεγαλη ram και απο high end pc

Panos7GR

Συγχαρητήρια στην ZTE για την πρωτιά, αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης 4GB RAM (ή ακόμα και 3GB RAM που βλέπουμε στις μέχρι τώρα ναυαρχίδες), όταν το λειτουργικό μετά τα 1300MΒ ξεκινάει να κλεινει ανοικτές εφαρμογές, απο το παρασκήνιο;;;; Οεο; Ανούσιες προσθήκες – “πρωτοπορίες” για ξεπαραδιασμα; Σα να λέμε QHD ανάλυση οθόνης, ένα πράμα;

Τέλος πάντων, όπως και να έχει δεν το απορρίπτω. Σαν λάτρης της τεχνολογίας το γουστάρω αν και με τα τωρινά δεδομένα τα 3 και 4GB RAM δεν μου λένε τίποτα… Δεν ξέρεις ποτέ. Αύριο, μεθαύριο μπορεί η Google με την νέα έκδοση Android να αυξήσει το όριο ή μια Gameloft (τυχαία το αναφέρω) να βγάλει μια παιχνιδάρα με σούπερ ντουπερ 3D γραφικάρες και να απαιτεί 2GB RAM.
Με την τεχνολογία ασχολούμαστε, τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία. Ίδωμεν αν τα 4GB θα χρησιμεύσουν επί του πρακτέου!

σπυρος

Τι να την κάνεις τόσο μεγάλη ραμ για ενα λειτουργικό που δεν ειναι 64bit? Χίλιες φορές να βλέπαμε τον σεπτέμβρη 3gb RAM με 64bit επεξεργαστές… αν και το nexus 6 αυτα θα εχει… επισης 2gb RAM είναι ήδη αρκετά για κινητό μιλάμε… δεν πρόκειται να ανοίξεις matlab…

Takis

Τι;;;
μόνο 4GB Ram?
άν δεν έχει τουλάχιστον 16 δεν μας κάνει ,επίσης θέλω να είναι πιό μεγάλο και από το nexus 7
χαχα 😛

Takis

πάντως δεν με χαλάει το 4gb ram ,αν το τηλέφωνο είναι γρήγορο τότε εντάξει,επίσης με τόση ram θα μπορεί να αναβαθμίζεται σε πολλές εκδόσεις android για πολύ καιρό.

Γιαννης

Για την ώρα όντως τα 4 GB RAM φαίνονται άχρηστα, να παρακαλάμε όμως μην και τυχόν αρχίσουν και βγαίνουν εφαρμογές με επιπλέον απαιτήσεις σε μνήμη, όπως παιχνίδια. Το παράδειγμα της gameloft είναι πολύ καλό θεωρώ. Μετά άντε να αλλάξουμε τα κινητά μας και με τις τιμές να έχουν πάει στα ύψη δεν είναι το ευκολότερο πράγμα. Πάντως νομίζω ότι βιάζεται η ΖΤΕ… Εδώ με το ζόρι υπάρχουν κινητά με 3 GB RAM, να πάμε τώρα ξαφνικά στα 4???

Ιωάννης

Σε όποιον φαίνονται πολλά τα 3gb ram ας παρατηρήσει αυτό το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=hKz4x9vUt_Y
είναι του note 3 το οποίο έχει 3gb ram
με kill όλων των διεργασιών περισσότερο απο 1gb είναι δεσμευμένο
όταν ξαναανοίξουν γιατί έτσι γίνεται αυτές ξαναανοίγουν!!!!!!!!
η ελέυθερη ram τότε μειώνετα και γίνεται μόλις 1gb
αν κατεβάσεις και καμια δεκαριά εφαρμογές θα σου μένει λιγότερο απο μισό gb (δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατεβάσεις γιατί είναι ένας λόγος που θα πάρεις κινητό με 3gb ram)
αν κατεβάσεις 20 θα αρχίσει να κολλάει!!!!!!!!!!!!!!!
Οπότε μη σας φαίνονται λίγα

Αλέξανδρος

Παιδιά αυτό είναι καλό, περισσότερη ram περισσότερες εφαρμογές όσο για τον LMK του android δεν αρχίζει στα 1300 mb να κλείνει εφαρμογές αλλά εξαρτάται από τον χρόνο και την λειτουργία της οποίας εφαρμογής στο παρασκήνιο και επιλέγει. Υπάρχουν κόλπα για να το ξεγελάσεις αλλά όλα είναι σχετικά με την πόση ram διαθέτει το σύστημα.
Εγώ πλέον ανοίγω τον υπολογιστή μόνο για προγραμματισμό και όλα τα άλλα τα κάνω από το smartphone και το tablet. Άρα ευπρόσδεκτη η οποία αναβάθμιση.

tasos

Μεχρι να δουμε επεξεργαστη x64, το καλυτερο ειναι τα 3, αντε 3.5 γιγα ραμ..ο 32μπιτ μπορει να διαχειριστεί 3.2 γιγα περιπου..οποτε, ανωφελο στα 4 γιγα..Οχι οτι χρειαζονται τοσα..δεν πιστευω οτι καποιος με smartphone που διαθετει 2γιγα ραμ ειχε ποτε προβλημα(λογω ραμ).. αλλα οκ, τωρα ξέρουμε οτι μπορουν να το κανουν..

giannogeorge

Λοιπόν, από Nokia (της παλιάς εποχής) πήγα σε Android και Samsung από το 2011. Ειλικρινά όμως, έχω αρχίσει να βαριέμαι αυτόν τον “πόλεμο” με τα specs.

theo

@tasos θέλω να σε πληροφορήσω ότι πλέων υπάρχουν 32 bit επεξεργαστές (κάτι celeron είχα βρει) οι οποίοι υποστηρίζουν μέχρει 64 gb ram. αυτοι οι επεξεργαστες ενσωματώνουν μια τεχνολογία που λέγεται PAE (Physical Address Extension), και υπάρχει απο το 95!!!! περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

Darth

αν δεν κάνω λάθος tablet είναι (αν δείτε το μέγεθος πρεπε να είναι 6,5 ίντσες η εκεί γύρο κάπου (δλδ tablet)

Ιωάννης

Τάσο συγνωμη αλλά νομίζω ότι είσαι τελείως λάθος!!!!
μα είναι δυνατόν ρε φίλε να λες ότι μέχρι τώρα κανείς με 2gb ram δεν νομίζεις να έχει πρόβλημα, ρώτα πρώτα μερικούς που έχουν τέτοιες συσκευές να δεις τι θα σου πουν!
Φυσικά το κύριο λάθος σου είναι ότι λες για το παρόν.. μια καινούργια συσκευή βάζει περισσότερη ram από μια παλιότερη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει καλύτερα σε μελλοντικές προκλήσεις. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις (συνεχείς αυξανόμενη τάση των εφαρμογών για μνήμη ram)

Ιωάννης

Ο Darth έχει δίκιο! σε λίγο τα smartphones θα βγαίνουν σε μέγεθος tablet!!!! προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό!!!!! έχω περιεργαστει xperia z ultra που έχει 6.4 ίντσες καλό είναι… αλλά είναι τεράστιο!!!! πραγματικά αναρωτιέμαι.. αυτοί που το έχουν πως το κουβαλανε μαζί τους..
Στο πρώτο μου σχόλιο λίγο πιο πάνω το τελευταίο που λέω “οπότε μη σας φαίνονται λίγα” δεν ήθελα να πω λίγα.. πολλά ήθελα να πω

Darth

@Ιωάννης ξερω 2 3 άτομα που έχουν το ultra… για να το κουβαλάνε αγόρασαν ξεχωριστό τσαντάκι για αυτό

dark_master

Νομίζω ότι τα 4 GB είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικά. Ακούω από πολλούς ότι το Android είναι αδηφάγο και θέλει RAM 3GB+ για να δουλέψει απροβλημάτιστα.
1 Καταρχάς με τόση RAM η μπαταρία θα τελειώνει σε κλάσματα.
2 Ακούω ότι κινητά όπως το Note αφήνουν 1 GB ελεύθερο και δεν τους φτάνει. Μα πως να τους φτάσει αν η Samsung και η κάθε Samsung γεμίζουν το κινητό με σκουπίδια. Και δεν αναφέρομαι στην ύπαρξη του S Pen…
3 πως γίνεται κινητά μη Nexus όπως το One,G2 να δουλεύουν απροβλημάτιστα?
Η ακόμα χειρότερα κινητά όπως το Motorola G που έχουν 1GB Ram. Καλο είναι να προχωρά η τεχνολογία αλλά να μη φτάσουμε σε σημείο να μας κυριαρχεί το marketing.
Είναι όπως τις QHD οθόνες που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά με την FHD. Καλοί οι αριθμοί αλλά δεν λένε πάντα την αλήθεια…

pantzos

Ωραία η ram η cpu οι πυρίνε αλλά ήρθε η ώρα να βελτιωθεί η μπαταριαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα επιτέλους.

net aria b 89

Ε όχι και κολλάει το note!!! Έχω το 3 εδώ και 6 μήνες και φυσάει όσα και αν τρέχει ταυτόχρονα και η μνήμη είναι πάντα γύρω στα 800 mb και άνω ελεύθερη. Πάντα όμως ούτε μια φορά. Μήπως εννοείτε το 1?

nick

Τα 4GB Ram ειναι αχρηστα για την ωρα γιατι το android ειναι 32bit και μπορει να διαχειριστεί μονο 3GB Ram. Οταν με το καλο το android γινει optimize σε 64bit και δουμε 64bit CPU το ξανα συζηταμε. Να χαμε να λεγαμε για marketing αφου βγαλαν οι αλλοι 3GB θα βγαλουμε εμεις 4GB.

Η RAM κακο δεν κανει καποια στιγμη ετσι ως παμε μπορει να δουμε και 8GB σε smartphones μην σας φαινεται παραξενο. Απο φετος το φραγμα των 2GB ήδη αρχισε να σπαει και πολλες εταιριες πηγαν στα 3GB Ram οπως: Note 3,Xperia Z2,G Pro 2 και τo Galaxy J.

theo

@nick μην λέμε και ότι θέλουμε. τα 32bit υποστηρίζουν μέχρι 64 giga ram. προφανώς η ZTE κάτι ξέρει περισσότερο απο εσένα και έβαλε 4 giga ram. και αν δεν με πιστεύεις το ανέφερα σε πιο πάνω σχόλιο με link στο wikipedia. λίγη έρευνα δεν έβλαψε ποτέ κανένα…

etoyok

Στην Ελλάδα πότε έρχεται και σε ποια τιμή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ZTE ZTE Android Smartphones ZTE Axon M

ZTE Axon M: Με τιμή 725 δολάρια το κινητό με την dual οθόνη

Το πολυσυζητημένο ZTE Axon M έγινε επίσημο εχθές με αναδιπλούμενο σχεδιασμό τύπου clamshell και δυο οθόνες 5.2 ιντσών Full HD, ή μια 6.75 ιντσών. Η τιμή του smartphone είναι στα 725 δολάρια.

Smartphones ZTE ZTE Android Smartphones ZTE Smartphones

ZTE nubia Z17S & Z17 miniS: Επίσημα οι νέες εκδόσεις των ναυαρχίδων

To nubia sub-brand της ZTE ανακοίνωσε τις δυο ναυαρχίες του, τα ZTE nubia Z17S και ZTE Z17 miniS, τα οποία έρχονται με ανανεωμένες selfie κάμερες, νεότερο software, πιο όμορφο σχεδιασμό και χαμηλότερες τιμές.

Smartphones ZTE ZTE Android Smartphones ZTE Axon M

ZTE Axon M: Το αναδιπλούμενο κινητό πήρε πιστοποίηση – Επίσημο 17 Οκτωβρίου

Το αναδιπλούμενο, dual-screen κινητό της ZTE πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Το ZTE Axon M, με κωδική ονομασία Axon Multy, πέρασε για πιστοποίηση από την αμερικάνικη FCC, πριν γίνει επίσημο στις 17 Οκτωβρίου σε event στο Brooklyn.

Smartphones ZTE ZTE Android Smartphones ZTE Smartphones

ZTE Blade Z Max: Επίσημα με οθόνη 6″, dual camera και τιμή 129 δολάρια

Το ZTE Z982 που είχε περάσει από το GFXBench πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε τελικά επίσημα και είναι το ZTE Blade Z Max. Είναι μια αναβάθμιση από το Blade X Max, με διπλή κάμερα στην πλάτη, οθόνη 6 ιντσών Full HD και τιμή 129 δολάρια.