ZTE WiseFone 7550s, Θα ανακοινώσει το δικό της SoC στο Mobile World Congress

Σύμφωνα με φήμες, η ZTE αναμένεται να εισέλθει στον χώρο των κατασκευαστών chipsets, αφού λέγεται πως στο MWC (Mobile World Congress) τον ερχόμενο μήνα θα παρουσιάσει το πρώτο της οκταπύρηνο SoC (System On Chip), το οποίο έχει την ονομασία WiseFone 7550s ενώ λογικά θα γνωρίσουμε και την πρώτη συσκευή (ή συσκευές) που θα το εκμεταλλεύεται. Έτσι, μετά τις Apple (Ax-Series), Samsung (Exynos), Huawei (HiSilicon) και σύντομα LG (Odin) και ο Κινέζος κατασκευαστής θα ασκήσει επιπλέον πίεση στους παραδοσιακούς κατασκευαστές όπως στις Qualcomm, MediaTek κ.ά.

Οι πληροφορίες σχετικά με το chipset της ZTE είναι ελάχιστες, και έτσι δεν γνωρίζουμε αν θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM, όπως την εκμεταλλεύτηκε στο Exynos 5 Octa η Samsung (δύο τετραπύρηνα στελέχη, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα) ή αν πρόκειται για ένα chipset σαν το MediaTek MT6592 (Cortex-A7) που όλοι οι πυρήνες, και οι οκτώ, μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα.

Λέγεται ότι θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τα Snapdragon 800 (Cortex-A15) και Tegra 4 (Cortex-A15) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ισχυρότερο από τα τετραπύρηνα “τερατάκια” των Qualcomm και Nvidia αντίστοιχα.

ZTE WiseFone 7550s, ZTE WiseFone 7550s, Θα ανακοινώσει το δικό της SoC στο Mobile World CongressZTE WiseFone 7550s, ZTE WiseFone 7550s, Θα ανακοινώσει το δικό της SoC στο Mobile World Congress

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Το επιβεβαιώνουν και οι δικές μου πληροφορίες. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πότε, αλλά μαθαίνω ότι σχεδιάζουν τον δικό τους επεξεργαστή και μάλιστα αναφέρουν ότι θα είναι πολύ καλύτερος από αυτούς που έχει κυκλοφορήσει η Huawei.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.