Crash test: 4 καταστήματα πώλησης online μουσικής

, Crash test: 4 καταστήματα πώλησης online μουσικήςΕπιλέξαμε και συγκρίνουμε τα 4 πιο γνωστά στους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρονικά καταστήματα όπου ο χρήστης μπορεί να αγοράσει νόμιμα μουσική και να την ακούσει στον υπολογιστή του, στο συμβατό του MP3 player ή να την «κάψει» σε CD.

Όλα τα καταστήματα που παρουσιάζουμε προσφέρουν τα τραγούδια τους σε μορφή WMA (128kbps) και «κλειδωμένα» με Microsoft DRM. Αυτό σημαίνει ότι αφού κατεβάσετε το τραγούδι θα πρέπει και πάλι να είστε online για να λάβετε την άδεια αναπαραγωγής. Όλα τα τραγούδια συνοδεύονται από μία ασφαλή άδεια που σας επιτρέπει να τα παίξετε στον υπολογιστή σας απεριόριστες φορές. Η άδεια σας δίνει το δικαίωμα (συνήθως τρεις φορές) να μεταφέρετε τα τραγούδια σας σε έναν καινούριο ή διαφορετικό υπολογιστή. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχετε επίσης το δικαίωμα να γράψετε τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει σε CD ή να τα μεταφέρετε σε MP3 player που υποστηρίζει αρχεία WMA με DRM (για να τα ξεχωρίσετε φέρουν συνήθως το λογότυπο PlayForSure). Το πόσες φορές μπορείτε να γράψετε τα τραγούδια σε CD ή να τα μεταφέρετε σε ένα MP3 player εξαρτάται από τα δικαιώματα που ορίζει κάθε φορά η Δισκογραφική Εταιρεία που της ανήκει το μουσικό περιεχόμενο. Συνήθως, τα δικαιώματα που δίνουν οι Δισκογραφικές Εταιρίες θα σας επιτρέψουν να γράψετε τα τραγούδια σε CD από τρεις έως δέκα φορές και να τα μεταφέρετε σε μία φορητή συσκευή από πέντε έως και απεριόριστες φορές.

mpGreek.com
Είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες πώλησης online μουσικής βασίζονται στην πλατφόρμα του mpGreek.com και συγκεκριμένα σε αυτή που έχει αναπτύξει η εταιρεία Greased Networks.
Μενού – αναζήτηση
Η κεντρική σελίδα του mpGreek.com είναι φωτεινή και πλούσια σε περιεχόμενο όμως μας κούρασε με τις τόσες πολλές πληροφορίες και τα έντονα χρώματα. Μας άρεσε το έξυπνο μενού «Στα Γρήγορα» με άμεση πλοήγηση στα υπομενού, hot κυκλοφορίες, τελευταίες καταχωρήσεις, top downloads και top μουσικά videos. Ιδιαίτερα ενοχλητικές ήταν οι σκόρπιες διαφημίσεις που γέμιζαν την κεντρική σελίδα του mpGreek.gr. Πιο ειδικά, η pop-up διαφήμιση της Altec εμφανιζόταν σε κάθε σελίδα με αποτέλεσμα να θέλουμε να φύγουμε κακήν κακώς χωρίς να θέλουμε να αγοράσουμε τίποτα. Στο σύνολό της πάντως, η αρχική σελίδα προσφέρει πάρα πολλές πληροφορίες και μετά από λίγη ώρα εξοικείωσης θα βρείτε και εσείς το δρόμο σας.
Αποκλειστική υπηρεσία του mpGreek.gr για νέους καλλιτέχνες και ταλέντα ή η δυνατότητα να στείλετε και εσείς τη δουλειά σας και υπογράφοντας τους όρους ενός συμβολαίου που θα βρείτε στο υπό-μενού mpIndie να πουλήσει η mpGreek για εσάς τη μουσική σας και να λαμβάνεται ποσοστά! Ρίξτε μια ματιά σε αυτή την υπηρεσία, που παρουσιάζει κατά τη γνώμη μας ενδιαφέρον.
Τέλος μας άρεσε ιδιαίτερα το section με μικρές συνεντεύξεις καλλιτεχνώ όπως των Μάρω Λύτρα και Αννέτ.
Τιμοκατάλογος
Όπως στο κατάστημα της Tellas έτσι και εδώ η τιμολογιακή πολιτική είναι ξεκάθαρη. Το κάθε τραγούδι κοστίζει 0,99 ευρώ ενώ το κάθε άλμπουμ (10+ τραγούδια) 11,90 ευρώ. Το κάθε βίντεο κλιπ κοστίζει 2,80 ευρώ (όλες οι τιμές με ΦΠΑ).
Τρόπος πληρωμής
Ο χρήστης μπορεί να αγοράσει μουσική από το mpGreek με πιστωτικές κάρτες MasterCard, Visa, American Express & Discover αλλά και με προπληρωμένες κάρτες που θα βρει στα καταστήματα Multirama σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως και στην περίπτωση του Tellas Music Store έτσι και εδώ όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα μπορούν να πληρώσουν με το κινητό τους τηλέφωνο με κόστος 2 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ).

music.tellas.gr
Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η πλοήγηση και η «διαμονή» μας στην ιστοσελίδα της Tellas Music. Το ευχάριστο περιβάλλον με το χαρούμενο χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα της εταιρείας, σε εμπνέει για να «κατεβάσεις» πολύ μουσική! Φυσικά δε λείπουν και τα ενοχλητικά bannerάκια με τις προσφορές της Tellas σε ίντερνετ και σταθερή τηλεφωνία, αλλά αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Μενού – αναζήτηση
Στη κεντρική σελίδα συναντάμε τις προτάσεις των δημιουργών της ιστοσελίδας, το top 10 downloads αλλά και τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις στον κατάλογο με τους καλλιτέχνες. Μας άρεσε το box με ονομασία «Προβολή καλλιτέχνη» όπου δίνει κάθε φορά ένα μικρό βιογραφικό για διάφορους αγαπημένους έλληνες καλλιτέχνες. Την ημέρα που «ψάχναμε» εμείς το site υπήρχε small bio για τον Διονύση Σχοινά. Μας άρεσε η δυνατότητα του να μπορεί ο χρήστης να ακούει δωρεάν ολόκληρα τραγούδια μέσα από ένα ομολογουμένως προσεκτικά διαμορφωμένο playlist που η Tellas ονομάζει Free Radio, θα πρέπει όμως να «ανοίξουμε» λογαριασμό (έστω και δωρεάν) για να μπορούμε να απολαύσουμε την υπηρεσία.
Ο χρήστης μπορεί να ψάξει με βάση τον καλλιτέχνη, την κατηγορία μουσικής ή ακόμα και τη δισκογραφική εταιρεία, θα πρέπει όμως απαραίτητα να «ανοίξει» όπως προείπαμε, δωρεάν λογαριασμό, εύκολα και απλά.
Τιμοκατάλογος
Η τιμολογιακή πολιτική του Tellas Music Store είναι ξεκάθαρη και διαυγής. Το κάθε τραγούδι θα σας κοστίσει 1,10 ευρώ ενώ η αγορά ολόκληρου του άλμπουμ (10+ τραγούδια) στοιχίζει 11,90 ευρώ (όλες οι τιμές με ΦΠΑ).
Τρόπος πληρωμής
Για να «κατεβάσουμε» τα αγαπημένα μας τραγούδια από το Tellas Music Store θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είτε πιστωτικές κάρτες MasterCard, Visa, American Express & Discover, είτε να προμηθευτούμε προπληρωμένες κάρτες από τα καταστήματα Multirama σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα μπορούν να αγοράσουν και μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο με κόστος 2 ευρώ/ SMS (χωρίς ΦΠΑ).

123play.gr
Με έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο, η ιστοσελίδα 123play.gr του ομίλου ANT1 συνεργάζεται στενά με την ομόσταυλη δισκογραφική εταιρεία Heaven. Εδώ θα βρείτε όλες τις κυκλοφορίες – παλιές και καινούργιες – αγαπημένων ελλήνων τραγουδιστών όπως ο Θάνος Πετρέλης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου και άλλοι. Η αρχική σελίδα του 123play.gr είναι από τις πιο ξεκάθαρες των ηλεκτρονικών καταστημάτων που παρουσιάζουμε. Απλή, φωτεινή σε λευκό φόντο, σε πάει κατευθείαν εκεί που επιθυμείς μέσα από ένα ξεκάθαρο μενού επιλογών που προσφέρει απεριόριστη ευχρηστία.
Μενού – αναζήτηση
Η λειτουργία της αναζήτησης καλλιτέχνη η μεμονωμένου τραγουδιού είναι πραγματικά εύκολη και βήμα – βήμα επιλέγοντας αρχικά Ελληνικά ή ξένα και μετά καλλιτέχνη και άλμπουμ, εμφανίζονται τα αποτελέσματα ανάμεσα σε μουσικά αρχεία WMA (128kbps «κλειδωμένα» με DRM), realtones για το κινητό τηλέφωνο ακόμα και βίντεο κλιπ αν είναι διαθέσιμα. Συμπληρωματικά υπάρχει και χώρος search για να γράψουμε τη λέξη κλειδί που θέλουμε να βρούμε μέσα από τον πλούσιο κατάλογο του 123play.gr. Για να εντοπίσουμε ευκολότερα την μουσική της αρεσκείας μας, συγκεκριμένες υπό-περιοχές της ιστοσελίδας μας ενημερώσουν και μας προτείνουν τις «νέες κυκλοφορίες» και το «top 10 downloads». Σημαντική είναι η ύπαρξη links που σε οδηγούν στις προσωπικές σελίδες των καλλιτεχνών και μας ενημερώνουν αναλυτικά για την τελευταία δισκογραφική δουλειά του εκάστοτε καλλιτέχνη, ενώ εμφανίζεται και ολόκληρη η δισκογραφία του με τα εξώφυλλα των δίσκων. Πριν την εισαγωγή στο καλάθι ο χρήστης του 123play.gr μπορεί να ακούσει απόσπασμα του τραγουδιού ζωντανά με Realplayer αλλά και να κατεβάσει δωρεάν κάποιο τραγούδι αν προσθέσει τον απαραίτητο κωδικό που πιθανός έχει κερδίσει από το συνεργαζόμενο ραδιοφωνικό σταθμό Ρυθμός 94,9 FM
Τιμοκατάλογος
Στο ηλεκτρονικό κατάστημα 123play.gr τα τραγούδια WMA κοστίζουν 1,06 € (με ΦΠΑ), τα realtones 3,90 € (με ΦΠΑ) και τα βίντεο κλιπ 3,18 € (με ΦΠΑ). Ολόκληρο το άλμπουμ του καλλιτέχνη κοστίζει 11,90 € (με ΦΠΑ).
Τρόπος πληρωμής
Εφόσον εντοπίσουμε και επιλέξουμε το υλικό που θέλουμε να «κατεβάσουμε» στον υπολογιστή μας, ενημερωνόμαστε για το ποσό της πληρωμής και μπορούμε να εξοφλήσουμε μέσω πιστωτικής κάρτας Visa & MasterCard αλλά και μέσω SMS (εδώ η χρέωση αλλάζει και διαμορφώνεται στα 3 € (με ΦΠΑ) ανά SMS – απαιτούνται 2 SMS για τη λήψη realtone – και 1,43 € (με ΦΠΑ) ανά SMS -απαιτούνται δύο 2 SMS για τη λήψη του WMA). Επίσης μπορούμε να αγοράσουμε προπληρωμένες κάρτες από περίπτερα και άλλα επιλεγμένα σημεία ενώ σύντομα θα μπορούμε να αγοράσουμε και απευθείας από σταθερό τηλέφωνο.

virginmegadownloads.gr
Το ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής VirginMegaDownloads είναι όπως μαρτυράει και το όνομά του, το επίσημο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας πώλησης μουσικής και DVD, Virgin. Εδώ θα βρείτε σύμφωνα με την εταιρεία μια επιλογή από 1.200.000 τραγούδια που η τιμή του ξεκινάει από τα 0,79 € (χωρίς ΦΠΑ). Το ηλεκτρονικό κατάστημα των Virgin δίνει βάση τόσο στο ελληνικό όσο και στο ξένο ρεπερτόριο με καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Πέγκυ Ζήνα αλλά και Eminem, U2 και Robbie Williams. Εδώ δε συναντάμε κατάλογο με βίντεο κλιπ καλλιτεχνών, όμως μπορούμε να «κατεβάσουμε» ringtones μέσα από την ιστοσελίδα του virginmega.gr σε συνεργασία με την COSMOTE.
Μενού – αναζήτηση
Η κεντρική σελίδα του virginmegadownloads.gr είναι απλή και ξεκάθαρη, δεν μας άρεσε τόσο όσο του 123play.gr όμως και αυτή προσφέρει ευκολία στην αναζήτηση και την πλοήγηση μέσα στο μενού της. Εδώ συναντάμε τα 10 πιο δημοφιλή άλμπουμ του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου ενώ έχουμε τη δυνατότητα να ψάξουμε με λέξεις κλειδιά ή καλλιτέχνη ή κατηγορία μουσικής, αυτό που θέλουμε. Εντοπίζοντας το τραγούδι που θέλουμε έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε δωρεάν ένα ενδεικτικό του απόσπασμα διάρκειας 30 δευτ.
Τιμοκατάλογος
Η αγορά μουσικής από το εν λόγο κατάστημα έχει τη δική του φιλοσοφία. Το κάθε τραγούδι κοστίζει ένα συγκεκριμένο αριθμό «μονάδων» όπως τις αναφέρει χαρακτηριστικά. Για να κατεβάσεις ένα τραγούδι WMA (128kbps «κλειδωμένο» με DRM), θα πρέπει να καταβάλεις τις ανάλογες μονάδες που αγοράζει σε πακέτα είτε με προπληρωμένες κάρτες είτε με πιστωτική κάρτα ηλεκτρονικά απευθείας από την ιστοσελίδα. Συνολικά υπάρχουν 5 πακέτα αγοράς «μονάδων» με 5 € για 500 μονάδες, 15 για 1.650, 30 για 3.600 και 50 € για 6.250 μονάδες (όλες οι τιμές με ΦΠΑ). Οπότε ακόμα και ένα τραγούδι να θέλεις να αγοράσεις θα σου στοιχήσει 5 € γιατί θα πρέπει να πάρεις το φτηνότερο πακέτο. Το κάθε τραγούδι κοστίζει 99 μονάδες δηλαδή κάτι λιγότερο από 1 €. Ευχάριστη ιδιαιτερότητα της ιστοσελίδας είναι το γεγονός ότι μπορείς για συγκεκριμένο κάθε φορά αριθμό μονάδων ο χρήστης μπορεί να ακούσει μόνο ολόκληρο το κομμάτι (streaming) χωρίς να το κατεβάσει.
Τρόπος πληρωμής
Για την αγορά μουσικής από το virginmegadownloads.gr μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard, American Express ή Diners αλλά και με προπληρωμένες κάρτες που θα βρούμε στα ίδια τα καταστήματα Virgin.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να κατέβουν τα τραγούδια
Για ένα αρχείο WMA διάρκειας 4 λεπτών και μεγέθους 3,5MB οι τυπικοί χρόνοι είναι:
28.8k modem = 20-25 λεπτά
56.6k modem = 10-15 λεπτά
ISDN = 5-10 λεπτά
ADSL = 1 λεπτό

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
flamingo

Ξέρει κανείς αν λειτουργεί το 123play.gr; Προσπάθησα να αγοράσω ένα τραγούδι mp3 στέλνοντας με sms ΡΜ στο 4858 (σύμφωνα με τις οδηγίες της ιστοσελίδας), αλλά δεν μου έστειλαν τον απαιτούμενο κωδικό για το κατέβασμα του τραγουδιού.

flamingo

Τελικά ανταποκρίθηκαν από το 123play.gr και μου έστειλαν με sms τον απαιτούμενο κωδικό για το κατέβασμα του τραγουδιού με καθυστέρηση 2 ολόκληρων ημερών!
Να υποθέσω ότι η καθυστέρηση οφείλονταν στην αργία του 3-ημέρου; Ή μήπως το κάνουν συστηματικά; Πάντως, μετά από αυτό το συμβάν, αμφιβάλλω αν θα ξανακατεβάσω τραγούδι από το συγκεκριμένο site, που κάθε άλλο παρά κέρδισε την εμπιστοσύνη μου.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, φίλε costas.

θανοs

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ MPGREEK.GR ΝΑ ΓΡΑΦΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΩ ΤΟ CLEAR INFO ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ EMAIL,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΟΣΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΕ ΣΑΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΤΟ EMAIL ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ EMAIL ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΗΣΩ. ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Παύλος

keep away..

θανοs

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΩΣΤΑ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

θανοs

ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ PC MOY TO EIKONIΔΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ? ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΤΑΣ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΣΚΕΤΑ-CD-DVD.ΕΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΣΚΕΤΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ CD ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝ. ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ PC ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΟ? ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΩΣΤΗ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΜΛΕΞΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

tasosvel

@Θανο το εικονίδιο μπορεί να χάθηκε , αλλά ήχο έχεις; Μήπως απλά το έσβησες από την μπάρα; Από τον πίνακα ελέγχου μπορείς να το ξαναεμφανίσεις. Όσο για το cd απ ότι λές δεν τρέχει cd ήχου , γενικότερα άλλα cd με αρχεία τα ανοίγει ; Μπορεί να έχεις κάποιον ιό ή μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα στο hardware του υπολογιστή σου.

θανοs

windows xp.και απο το πινακα ελεγχου που πηγα το κουτακι που λεει ενταση ειναι νεκρο. στο κουτακι που λεει ηχοι, λεει καποια πραγματα που δεν ξερω ποια να μαρκαρω και να κανω εφαρμογη.ουτε αλλα αρχεια με cd ανοιγει.μαλλον πρεπει να φωναξω καποιον να το κοιταξει, γιατι δεν ξερω και πολλα απ’αυτα. εκτοs αν μου πειτε να ακολουθησω μια διαδικασια. ευχαριστω

Panos Pro

xa xa xa xa!!!!!!!!!!

ΣΤΑΥΡΟΣ

καλα υπαρχουν ατομα που πληρωνουν μουσικη ακομα???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Workshop mouth Workshop

1st Techblog Workshop, Δοκιμάσαμε το HTC Hero

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 1o Techblog Workshop, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάλεσμα για να δούμε από κοντά το αναμενόμενο HTC Hero ανταποκρίθηκαν 7 φίλοι της τεχνολογίας και του Techblog. Συζητήσαμε για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, επιλέξαμε στρατόπεδο και η κουβέντα άναψε. Το Hero άρεσε σε όλους, βρήκαν πολύ όμορφο τον […]

Μικρά νέα mouth

Ποιοί πουλάνε τα email μας για spam;

Προχθές έλαβα ένα email που με ενημέρωνε ότι μπορώ να αγοράσω λίστα με εκατομμύρια διευθύνσεις email για να στείλω newsletter ή όποιο άλλο ενημερωτικό υλικό θα ήθελα. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες με έδρα κάποια εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, ελέγχονται για το πως και από που συλλέγουν αυτές τις διευθύνσεις. Έχω αγανακτήσει με τα spam email […]

Μικρά νέα mouth

Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop, Προσοχή στα spam email

Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες. Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop! Γιαυτό προσοχή, αν λάβετε το κάτωθι email που σας ζητάει να το προωθήσετε σε φίλους σας για να κερδίσετε ένα Sony Ericsson laptop, απλά αγνοήστε το. Το μόνο που θα καταφέρετε αν το πιστέψετε και τελικά το προωθήσετε, είναι να συμβάλετε στο να γεμίσει […]

Internet mouth Wordpress

WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα […]