Aiwear VR headset: Με τετραπύρηνο επεξεργαστή, οθόνη 5.5″ και χωρίς καλώδια

Τα VR headsets είναι η νέα τάση που περιμένουμε να κατακλύσει την αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια και δεν έλειψαν ούτε από την έκθεση MWC 2016, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Βαρκελώνη. Εκεί είδαμε τα HTC Vive και Samsung Gear VR.

Το HTC Vive είναι μια οθόνη την οποία φοράς στο κεφάλι και τα υπόλοιπα τα κάνει ο υπολογιστής, με τον οποίο είναι συνδεδεμένο μέσω καλωδίων. Από την άλλη, το Samsung Gear VR είναι χωρίς καλώδια, αλλά μέσα απαιτεί την τοποθέτηση του smartphone σου.

Η Aiwear, μια εταιρεία που κατασκευάζει κυρίως απομιμήσεις από smartwatches, βρήκε τη μέση λύση. Έφτιαξε ένα VR headset που δεν έχει καλώδια, αλλά ούτε χρειάζεται να μπει μέσα κάποιο smartphone.

Το Aiwear VR έχει δική του οθόνη 5.5 ιντσών 1080p και δική του επεξεργαστική ισχύ. Αναφέρεται ότι ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAM 1GB και τρέχει Android 4.4 KitKat. Επιπλέον, έχει δικό του 9-axis αισθητήρα κίνησης και υποθέτουμε ότι έχει μεγαλύτερη ακρίβεια από το κινητό.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει ούτε πόσο θα κοστίζει, αλλά φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόταση.

aiwear vr headset, Aiwear VR headset: Με τετραπύρηνο επεξεργαστή, οθόνη 5.5″ και χωρίς καλώδια

aiwear vr headset, Aiwear VR headset: Με τετραπύρηνο επεξεργαστή, οθόνη 5.5″ και χωρίς καλώδια

aiwear vr headset, Aiwear VR headset: Με τετραπύρηνο επεξεργαστή, οθόνη 5.5″ και χωρίς καλώδια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

ενδιαφέρον πρόταση αρκεί να είναι οικονομικό!

aptalikos

αφού μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε φορά την επεξεργαστική ισχύ του τηλεφώνου μας γιατί θα πρέπει να αγοράσουμε έξτρα οθόνες, επεξεργαστές κ.λ.π. τα οποία θα ανεβάζουν και την τελική τιμή του προιόντος. Από την άλλη κάθε φορά που θα αγοράζουμε νέο τηλέφωνο θα γίνεται και αυτόματα update. Αυτού του είδους οι λύσεις υπάρχουν μόνο σε ακριβές υλοποιήσεις π.χ. oculus rift.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Σε αυτές τις 9 χώρες θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια

Η Apple θα προσθέσει σύντομα 12 νέες γλώσσες στο εικονικό πληκτρολόγιο του Vision Pro, με βάση τον κώδικα που ανακάλυψε το MacRumors.

Gear Apple featured VR headset

Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε χειρουργεία

Tο Apple Vision Pro αξίας 3.500 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη.