Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

Η Apple ίσως ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στην ονομασία του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί σε υπολογιστές. Αντί για OS X, το λειτουργικό που μπαίνει σε laptops και desktops, είναι πιθανό να αποκαλείται macOS.

Την ονομασία την εντόπισε ένας developer σε ένα ειδικό framework που ονομάζεται “FlightUtilities”, λογικά είναι λογισμικό που επιτρέπει στα apps να παρακολουθούν τις πτήσεις, αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε καμία έκδοση του Mac OS, που έχει κυκλοφορήσει ήδη.

Αν ισχύει πράγματι ότι η Apple θα αλλάξει το όνομα, η νέα ονομασία θα ταιριάζει περισσότερο με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματά της: watchOS, tvOS και iOS. Τα watchOS και tvOS είναι σχετικά καινούρια, ενώ το iOS ήρθε ως iPhone OS και πήρε την τωρινή ονομασία το με το iOS 4.

Η νέα ονομασία είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί μαζί με τις νέες εκδόσεις OS X και iOS τον Ιούνιο στο Worldwide Developers Conference 2016. Η κίνηση αυτή μπορεί να έρθει μαζί με ένα σημαντικό redesign του λειτουργικού συστήματος. Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει επικεντρωθεί στο να κάνει εσωτερικές αλλαγές και στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης.

Αναμένουμε να δούμε τι έχει να ανακοινώσει η Apple. Μπορεί αυτή να είναι η αρχή για να έρθουν πιο κοντά iOS και OS X;

macOS rename, Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

macOS rename, Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

macOS rename, Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.