Android: Το 77% των χρηστών δεν χρησιμοποιεί μετά από 72 ώρες το app που κατέβασε

Τα apps είναι σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι των mobile συσκευών, σχεδόν για ότι θέλεις να κάνεις υπάρχει και το αντίστοιχο app, ενώ οι developers γεμίζουν τα app stores με τις καινοτόμες ιδέες τους και προσπαθούν να σε πείσουν να κάνεις download.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο αναλυτής της Silicon Valley, Andrew Chen, με τη βοήθεια της startup Quettra, κατέληξε ότι κατά μέσο όρο ένα Android app χάνει το 77% των χρηστών του μέσα στις 3 πρώτες μέρες που έχει εγκατασταθεί στη συσκευή.

Μετά από έναν μήνα το ποσοστό ανεβαίνει στο 90%, ενώ στις 90 μέρες μόνο ένα 5% των αρχικών χρηστών συνεχίζει να χρησιμοποιεί το app. Τα ποσοστά αυτά είναι άκρως εντυπωσιακά και δείχνουν ότι οι δημιουργοί των apps θα πρέπει να στραφούν στο πως θα κρατήσουν τους χρήστες.

Ο Chen άντλησε τα δεδομένα του από 125 εκατ. smartphones, τα apps που μελέτησε ήταν όλα διαθέσιμα στο Google Play Store και είχαν πάνω από 10.000 downloads. Μέσα στην έρευνα δεν συμπεριλήφθηκαν οι εφαρμογές της Google. Ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι τα πιο πετυχημένα apps είναι αυτά που ενθαρρύνουν την συνεχή ενεργοποίηση από τον χρήστη αλλά όχι να στέλνουν email για να σου θυμίσουν να χρησιμοποιήσεις το app.

Τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά σε βαθμό που εντυπωσιάζουν, όμως όλοι μας έστω και μια φορά έχουμε κατεβάσει εφαρμογές που χρησιμοποιήσαμε λίγες μόνο ώρες ή μερες.

android apps usage, Android: Το 77% των χρηστών δεν χρησιμοποιεί μετά από 72 ώρες το app που κατέβασε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panosz75

Μεγάλη αλήθεια ο τίτλος του άρθρου. Αν κατεβάζαμε και χρησιμοποιούσαμε μόνο τα apps που πραγματικά μας χρειάζονται, και λιγότερη μπαταρία θα ξόδευε το κινητό μας, και λιγότερο αποθηκευτικό χώρο θα χρειαζόμασταν.

thanoik

Αν κατεβάζαμε και χρησιμοποιούσαμε μόνο τα apps που πραγματικά μας χρειάζονται,δεν θα θές περισσότερες από αυτές που έχουν τα windows phone

λεόντιος

@thanoic

είσαι σοβαρός ? επειδή τα windows έχουν τα βασικά όπως call app και sms app που σου αρκούν θες να έχει και ο βασιλιάς του smart phone android & iOS?

εγώ τουλάχιστον δοκίμασα και το πέταξα και ξανά ποτέ διότι η μεγάλες εταιρίες που δουλεύω έχουν app που υποστηρίζουν τα τηλέφωνα των πελατών μου και αν έχουν win crap phone τους λέω να πάρουν ένα με 60€ για να καθαρίσουν

Θοδωρής

Φυσιολογικά τα αποτελέσματα. Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα λειτουργικά και εν γένει στην ζωή.
Έχει να κάνει με την ανθρώπινη συμπεριφορά της πλεονεξίας, «κινητήριο δύναμη» του εμπορίου και της οικονομίας.

thanoik

@λεόντιος πες μου μια εφαρμογή που χρησιμοποιεις καθημερινά όμως που δεν την έχουν τα windows να στην βρω εγώ

λεόντιος

εφαρμογές για IP cameras με ήχο και εφαρμογές για καταγραφικά καμερών και εφαρμογές για τα συστήματα συναγερμών που τοποθετώ.
Μη βιαστείς οι όλες οι εταιρίες έχουν εφαρμογές από Java, BB, android, iOS και εδώ είναι το κουφό για win CE !! third party εφαρμογές δεν υπάρχουν και πάμε για τις κοινές ip port scanners, Wi-Fi analyzers και άλλες που έχω πληρώσει για android iOS στα win ούτε το gmail δε δουλεύει καλά και μη πεις όχι !!!

Gathan

Αυτές είναι οι βασικές εφαρμογές που λείπουν δηλαδή; Γιατί εγώ 4 χρόνια τώρα δε μπορώ να πω ότι κάτι μου λείπει. Δεν ψάχνω κάθε μέρα στο store αηδίες έχουμε και άλλες δουλειές

thanoik

Foscam Pro και WiFi analyzer με μία γρήγορη ματιά που έριξα,είναι και free

Λεόντιος

άλλοι έχουν το κινητό/τάμπλετ για μόστρα και σέλφις και φ μπου
συγνώμη που χρησιμοποιώ το iPad και το nexus μου για να βγάλω λεφτά να ζήσω
ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ gathan που αηδίασες κιόλας πες με που μένεις να σε στείλω σόδα

Λεόντιος

η foscam δεν έχει βγάλει ακόμα επίσημο το καλύτερο που παίζει είναι του Robert chu IP cam viewer pro που τώρα προσπαθεί το παλικάρι για PnP κάμερες ακόμα δεν έχω βρει σε win Ναι υπάρχουν άλλες αλλά τις εμπιστεύεστε για προσωπικά δεδομένα ?
τώρα Wi-Fi analyser υπάρχουν χιλιάδες στα ΣΤΑ store λίγα κάνουν τη δουλειά που θέλω ip conflict purge ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΡ ΤΩΝ win γιατί τρώω από αυτά τα μαραφέτια και ο άλλος αηδίασε γιατί το μόνο που ξέρει είναι να κάνει λάικ σε γκομενάκια……

thanoik

Λεόντιος το θεμα είναι ότι σου βρήκα τις εφαρμογές πού ήθελες,τώρα αν τις εμπιστεύεσαι για τα προσωπικά δεδομένα αυτό είναι δικό σου θέμα γιατί σε καμία εφαρμογή δεν έχεις εμπιστοσύνη,ούτε Facebook ούτε. twitter ούτε τίποτα

kalagas

Εμένα η απορία μου είναι άλλη.
Πως απέκτησαν πρόσβαση σε 125εκ. smartphones ελέγχοντας λεπτομέρειες τύπου τι κατέβασαν, πόσες φορές άνοιξαν την εφαρμογή που κατέβασαν κλπ.
Όταν διαβάζω τέτοιες έρευνες από εταιρείες τρίτες μόνο ανησυχία μου προκαλούν.
Δηλαδή πως ένας αναλυτής κ μια startup είχαν πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα?

Panos7GR

Λόγω επαγγέλματος χρησιμοποιώ καθημερινά Winbank για να ελέγχω τους λογαριασμούς μου και για τις συναλλαγές μου, τι παίζει; Υπάρχει third-party app; Χαχαχα
Για το My Vodafone app που ελέγχω και ξεπληρώνω τους λογαριασμούς των συμβολέων μου;

Ασ’το thanoik! Αν δεν μπορεί να πείσει κολοσσούς να ασχοληθούν με το Store της, τότε δεν υπάρχει σωτηρία, όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα που προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες προσωρινα. Περιμένουμε να δούμε τα περίφημα Universal apps μπας και αλλάξουμε γνώμη, προς το παρόν δεν…

Kostas

@kalagas Είναι το κόστος της free εφαρμογής αν νομίζεις οτι ο άλλος βγάζει τα μάτια του για να παίζεις εσύ δωρεάν bubble bubble ξανασκέψου το ! Δεν φαντάζεσαι τι γλέντι έρχεται σύντομα σ αυτό το θέμα.
Φίλε Λεοντιε δλδ εσύ δίνεις εγγύηση για τα προσωπικά δεδομένα ακόμα και μετά από τέτοια άρθρα πας στον άμοιρο το πελάτη και του εγγυάσαι ότι μόνο αυτός έχει πρόσβαση στις κάμερες ?
Βουίζει το νετ για παρακολουθήσεις ακόμα και απο Smart TV και εσύ πας και του πουλάς ανύπαρκτη ασφάλεια?
Προφανώς από την ώρα που το τηλέφωνο έγινε υπολογιστής είναι για κάποιους εργαλείο αλλά αν έρθεις στο γραφείο μου και το επιχείρημα σου για να μην προτιμήσω windows είναι τα προσωπικά δεδομένα θα φροντίσω να μην πάρεις δουλειά τουλάχιστο στον δικό μου κύκλο! Διότι αν μιλάμε για ασφάλεια τα επιχειρήματα σου είναι επικίνδυνα άσχετα από το λειτουργικό

inblx

Ενώ όσοι έχουν iPhone – iPad τα χρησιμοποιούν παραπάνω.
Ολο το άρθρο μου φαίνεται μαρκετινιστικο κόλπο της Apple, και καλά το iOS έχει ποιοτικότερα Apps…

Sotiris

Για να γελάσουμε… ο thanoik που το παίζει ειδήμων των wp και των εφαρμογών, ρώτησε χθες στο myphone αν μπορεί να περάσει στο Lumia 800 τα 10άρια με custom rom… Από εκεί να καταλάβεις τι κουβέντα μπορεί να γίνει.

Gathan

Λες βασικές εφαρμογές και μετά λες χρησιμοποιώ εγώ στη δουλειά μου λες και εμας μας νοιάζει αν εσυ θες εφαρμογή για κάμερες… το 99% δε θέλει … τι να σε πω ρε φίλε είσαι και μεγάλος άνθρωπος … στείλε τη σόδα καλύτερα.

Gathan

Επειδή όλοι λένε για winbank έχει μια χαρά mobile εκδοση του site το χρησιμοποιώ χρόνια δεν είναι και τόσο δύσκολο να το βρει κανείς έλεος

NikosAr

Φυσικό το βρίσκω. ..οταν το 90% των εφαρμογών διατυμπανίζουν οτι είναι free τότε εσυ το κατεβάζεις τρως όλοι τη διαφήμιση στη μούρη μετά απο 2 ημέρες το πετάς. .

Panos7GR

@Gathan: Τότε γιατί η χαζή Πειραιώς πληρώνει προγραμματιστές για να φτιάξουν και να συντηρούν τις εφαρμογες της σε Android & iOS, ενώ θα μπορούσε να έχει μόνο την mobile web έκδοση για οικονομία;;;

Δεν είναι λύση η web έκδοση. Την χρησιμοποιούσα κι εγώ, αλλά 1) καταναλώνει περισσότερα δεδομένα, 2) καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, 3) αν μπαίνεις με data (το προτιμώ από WiFi για ακόμα περισσότερη ασφάλεια) η web εκδοση αργεί να φορτώσει ή σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη δεν ανοίγει καθόλου ενώ το app θα μπει και 4) άσκοπη σπατάλη χρόνου, όταν με το app με ένα απλό tap μπαίνεις.
Να μου πεις ο σοφός λαός μας λέει στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι, οπότε αν έχεις Windows από το τίποτα ε.. βολεύεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.