Google: Το 2.3% των Android τρέχουν Marshmallow και το 36.1% Lollipop

Με τους κατασκευαστές να ανακοινώνουν νέες high-end συσκευές και να αναβαθμίζουν περσινές ναυαρχίδες, η τελευταία έκδοση του Android OS, φαίνεται να κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αν και παραμένει σε μονοψήφια νούμερα.

Σύμφωνα με τα νέα στατιστικά που έδωσε η Google σχετικά με το Android για την εβδομάδα που τελείωσε 7 Μαρτίου, το 2.3% του συνόλου των Android συσκευών τρέχει Android Marshmallow. Tο ποσοστό είναι σίγουρα μικρό, όμως από τον προηγούμενο μήνα, το Marshmallow κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά του.

Το Android KitKat βρίσκεται στο 34.3%, ενώ Android 5.0 και Android 5.1 Lollipop έχουν μαζί το 36.1% της αγοράς. Το 22.3% των Android συσκευών συνεχίζει να τρέχει Android 4.1 έως Android 4.3 Jelly Bean. Tο Android 4.0.3-4.0.4 Ice Cream Sandwich έχει το ίδιο ποσοστό με το Marshmallow, στο 2.3%.

Μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε σημαντική αύξηση στα ποσοστά του Android Marshmallow, καθώς θα βγουν στην αγορά οι ναυαρχίδες μεγάλων ονομάτων όπως HTC, LG, Sony και Κινέζων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να διατίθενται τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge. Παράλληλα, όλο και περισσότερες συσκευές που βρίσκονται σε Lollipop, θα αναβαθμίζονται σε Marshmallow.

android market share, Google: Το 2.3% των Android τρέχουν Marshmallow και το 36.1% Lollipop

android market share, Google: Το 2.3% των Android τρέχουν Marshmallow και το 36.1% Lollipop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Και όταν βγει το Android 7, το Marshmallow θα πιάσει και διψήφια ποσοστά. Αλλά του χρόνου τον Φλεβάρη θα βγει το S8 και οι λοιπές ναυαρχίδες και τον Μάιο του 2017 θα αναβαθμιστούν κάποιες συσκευές ώστε το Android 7 να πιάσει διψήφια νούμερα όταν βγει το Android 8 τον Οκτώβριο του 2017 κτλ κτλ κτλ. Μόλις περιέγραψα αντίστοιχα άρθρα για τα επόμενα δύο χρόνια 😛

shadgr

Έτσι!!!! Δεν χρειάζεται να είσαι Πυθία για να το καταλάβεις

Ctam

Ξερει κανεις αν το lollipop 5.1.1 για note 3 neo ειναι καλο?

Stelios

Αγόρασα LG G4 με Marshmallow v6.0 εγκατεστημένο. Μπάλα πάει το εργαλείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.