Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

Τον Ιανουάριο του 2017 η Apple θα μετακομίσει στα νέα της κεντρικά γραφεία, τα οποία ονομάζει Apple Campus 2, αλλά εμείς έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε «spaceship» λόγω του στρογγυλού σχήματος, που θυμίζει διαστημόπλοιο.

Τα νέα εντυπωσιακά γραφεία ξεκίνησαν να χτίζονται πριν από 2 χρόνια και είχαν ανακοινωθεί από τον πρώην CEO της Apple, Steve Jobs.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, η Apple μας δίνει μια μικρή γεύση από το αρχιτεκτονικό θαύμα που ετοιμάζει, μέσω των φωτογραφιών που παραχωρήθηκαν στο Mashable. Άκρως εντυπωσιακή είναι η στέγη, από το υπόγειο αμφιθέατρο που ετοιμάζει η Apple, όπου θα πραγματοποιεί τις επίσημες ανακοινώσεις της. Το αμφιθέατρο είναι εκτός του “spaceship”, έχει έκταση 11.000 τ.μ και χωρά 1.000 άτομα. Το ισόγειο θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος για τα νέα προϊόντα της.

Η Apple αναφέρει ότι η στέγη είναι η μεγαλύτερη του είδους της, έχει βάρος 80 τόνων, διάμετρο 42 μέτρων, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και αποτελείται από 44 πάνελ. Η στέγη κατασκευάστηκε πλήρως στο Ντουμπάι και μεταφέρθηκε στο Κουπερτίνο.

Στο Apple Campus 2, μπορούν να χωρέσουν 13.000 εργαζόμενοι και έχει συνολική έκταση 260.000 τ.μ. Αποτελείται από 4 ορόφους που θα στεγαστούν γραφεία, τμήμα έρευνας, εστιατόρια, ένα τεράστιο θέατρο και άλλα.

Στον περιβάλλοντα χώρο η Apple θα βάλει χιλιάδες δέντρα για να δημιουργήσει ένα τεράστιο πάρκο-δάσος, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό. Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος με μεθόδους όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιούν οι τουαλέτες ανακυκλωμένο νερό και ηλιακά πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων.

Video από την συνολική πρόοδο του “spaceship”:

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

τι ταχύτητα πιανει είπαμε αυτο το πράγμα?

aptalikos

“… το υπόγειο αμφιθέατρο που ετοιμάζει η Apple, όπου θα πραγματοποιεί τις επίσημες ανακοινώσεις της. Το αμφιθέατρο είναι εκτός του «spaceship», έχει έκταση 11.000 τ.μ και χωρά 1.000 άτομα…”

Μόνο 1000 άτομα για τις ανακοινώσεις των προιόντων τους;;; εδώ στο Samsung Galaxy S7 και ήταν 5000!!! έτσι για να μην φτάνουν οι προσκλήσεις και να μιλάμε για το ντόρο που θα γίνεται για να βρει κάποιος μία πρόσκληση.

Solon

Σιγά τον πολυέλαιο. Πριν από 1400 χρόνια ο τρούλος της Αγίας Σοφίας κατασκευάστηκε με διάμετρο 31 μέτρων, φτιάχτηκε με κοινά κόκκινα τούβλα επιτόπου, άντεξε δεκάδες σεισμούς κάποιοι από αυτούς κλίμακας 7 ρίχτερ σύμφωνα με τους ειδικούς, και ήταν μόλις ο δεύτερος του είδους του! Μετά από 1400 χρόνια αυτή η μεταλλική κατασκευή που χρειάστηκε να την μεταφέρουν από το Ντουμπάι (!!!) δεν μου λέει απολύτως τίποτα.

ChrisG

προσωπικά σιγά τα ωά.νάχαμε να λέμε…πιό πολύ με εντυπωσιάζουν οι γέφυρες ως κατασκευές.καλύτερα να κατασκευαζε περισσότερους διακριτούς χώρους αρχιτεκτονικούς όπου η παρουσίαση θα γινόταν ταυτόχρονα και με περισσότερο προσωπικό παρά αυτη την κακάσχημη κατασκευή.στατικά θα ήταν καλύτερα και ο μεγάλος χώρος θα γέμιζε περισσότερο και πιό “ζεστά”.απο ιδέες και λειτουργικότητα κάποιοι πάσχουν.εάν έχεις χρήματα για πέταμα δεν ξέρεις πως να τα επενδύσεις τελικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.