Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

Τον Ιανουάριο του 2017 η Apple θα μετακομίσει στα νέα της κεντρικά γραφεία, τα οποία ονομάζει Apple Campus 2, αλλά εμείς έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε «spaceship» λόγω του στρογγυλού σχήματος, που θυμίζει διαστημόπλοιο.

Τα νέα εντυπωσιακά γραφεία ξεκίνησαν να χτίζονται πριν από 2 χρόνια και είχαν ανακοινωθεί από τον πρώην CEO της Apple, Steve Jobs.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, η Apple μας δίνει μια μικρή γεύση από το αρχιτεκτονικό θαύμα που ετοιμάζει, μέσω των φωτογραφιών που παραχωρήθηκαν στο Mashable. Άκρως εντυπωσιακή είναι η στέγη, από το υπόγειο αμφιθέατρο που ετοιμάζει η Apple, όπου θα πραγματοποιεί τις επίσημες ανακοινώσεις της. Το αμφιθέατρο είναι εκτός του “spaceship”, έχει έκταση 11.000 τ.μ και χωρά 1.000 άτομα. Το ισόγειο θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος για τα νέα προϊόντα της.

Η Apple αναφέρει ότι η στέγη είναι η μεγαλύτερη του είδους της, έχει βάρος 80 τόνων, διάμετρο 42 μέτρων, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και αποτελείται από 44 πάνελ. Η στέγη κατασκευάστηκε πλήρως στο Ντουμπάι και μεταφέρθηκε στο Κουπερτίνο.

Στο Apple Campus 2, μπορούν να χωρέσουν 13.000 εργαζόμενοι και έχει συνολική έκταση 260.000 τ.μ. Αποτελείται από 4 ορόφους που θα στεγαστούν γραφεία, τμήμα έρευνας, εστιατόρια, ένα τεράστιο θέατρο και άλλα.

Στον περιβάλλοντα χώρο η Apple θα βάλει χιλιάδες δέντρα για να δημιουργήσει ένα τεράστιο πάρκο-δάσος, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό. Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος με μεθόδους όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιούν οι τουαλέτες ανακυκλωμένο νερό και ηλιακά πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων.

Video από την συνολική πρόοδο του “spaceship”:

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

apple campus 2 photos, Apple Campus 2: Η πρόοδος στα “διαστημικά” γραφεία και η εντυπωσιακή στέγη

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

τι ταχύτητα πιανει είπαμε αυτο το πράγμα?

aptalikos

“… το υπόγειο αμφιθέατρο που ετοιμάζει η Apple, όπου θα πραγματοποιεί τις επίσημες ανακοινώσεις της. Το αμφιθέατρο είναι εκτός του «spaceship», έχει έκταση 11.000 τ.μ και χωρά 1.000 άτομα…”

Μόνο 1000 άτομα για τις ανακοινώσεις των προιόντων τους;;; εδώ στο Samsung Galaxy S7 και ήταν 5000!!! έτσι για να μην φτάνουν οι προσκλήσεις και να μιλάμε για το ντόρο που θα γίνεται για να βρει κάποιος μία πρόσκληση.

Solon

Σιγά τον πολυέλαιο. Πριν από 1400 χρόνια ο τρούλος της Αγίας Σοφίας κατασκευάστηκε με διάμετρο 31 μέτρων, φτιάχτηκε με κοινά κόκκινα τούβλα επιτόπου, άντεξε δεκάδες σεισμούς κάποιοι από αυτούς κλίμακας 7 ρίχτερ σύμφωνα με τους ειδικούς, και ήταν μόλις ο δεύτερος του είδους του! Μετά από 1400 χρόνια αυτή η μεταλλική κατασκευή που χρειάστηκε να την μεταφέρουν από το Ντουμπάι (!!!) δεν μου λέει απολύτως τίποτα.

ChrisG

προσωπικά σιγά τα ωά.νάχαμε να λέμε…πιό πολύ με εντυπωσιάζουν οι γέφυρες ως κατασκευές.καλύτερα να κατασκευαζε περισσότερους διακριτούς χώρους αρχιτεκτονικούς όπου η παρουσίαση θα γινόταν ταυτόχρονα και με περισσότερο προσωπικό παρά αυτη την κακάσχημη κατασκευή.στατικά θα ήταν καλύτερα και ο μεγάλος χώρος θα γέμιζε περισσότερο και πιό “ζεστά”.απο ιδέες και λειτουργικότητα κάποιοι πάσχουν.εάν έχεις χρήματα για πέταμα δεν ξέρεις πως να τα επενδύσεις τελικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.