Apple: Τι περιμένουμε από την σημερινή μεγάλη ανακοίνωση

Το ημερολόγιο γράφει 21 Μαρτίου και είναι η μεγάλη μέρα της Apple, η οποία έχει προγραμματίσει press event που θα ξεκινήσει σε 7 ώρες από τώρα (στις 7 ώρα Ελλάδος). Αυτό που περιμένουν να δουν όλοι είναι η ανακοίνωση του πολυσυζητημένου iPhone SE με οθόνη 4 ιντσών.

Update: iPhone SE στην Ελλάδα με τιμή 499 ευρώ τα 16GB και 599 ευρώ τα 64GB

Μαζί με το iPhone SE αναμένουμε να δούμε και τον διάδοχο του iPad Air 2 που έχει καθιερωθεί να αποκαλείται ως iPad Pro mini, καθώς θα δανειστεί χαρακτηριστικά από τη μεγάλη έκδοση του iPad Pro. Επιπλέον, περιμένουμε μικρές βελτιώσεις στο Apple Watch.

apple press event, Apple: Τι περιμένουμε από την σημερινή μεγάλη ανακοίνωση

iPhone SE
Το iPhone SE ή όπως αλλιώς ονομαστεί (iPhone 5se, iPhone 6c) είναι το πολυαναμενόμενο μικρό 4ιντσο iPhone για το οποίο μιλάμε εδώ και πολύ καιρό. Θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα iPhone 6s και iPhone 6s Plus με οθόνες 4.7 και 5.5 ιντσών και θα βοηθήσει την Apple να απευθυνθεί σε όσους θέλουν ένα κινητό με μικρότερη οθόνη. Η τιμή του αναμένεται γύρω στα 400 και 500 δολάρια.

Το design είναι εμπνευσμένο από το iPhone 5s ενώ μέσα περιμένουμε να δούμε επεξεργαστή Apple A9, κάμερα 12 Megapixel με dual LED flash, μπορεί να έχει 4K video recording, ενσωματωμένη μνήμη 16GB και μνήμη RAM 1GB. Επιπλέον, φημολογείται ότι θα έχει ενσωματωμένο NFC, υποστήριξη Live Photos, μπαταρία 1642mAh αλλά όχι 3D Touch feature.

Φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 3 χρωματικές επιλογές – Gray, Silver, Gold και μάλλον το ροζ θα αντικαταστήσει το Rose Gold

apple press event, Apple: Τι περιμένουμε από την σημερινή μεγάλη ανακοίνωση

iPad Pro mini
Ούτε για το νέο iPad είμαστε σίγουροι ότι θα ονομαστεί έτσι, αλλά μέχρι να το ανακοινώσει ο Tim Cook σε λίγες ώρες, θα το αποκαλούμε iPad Pro mini. Αναμένεται να έρθει με οθόνη 9.7 ιντσών και χαρακτηριστικά που θα δανειστεί από το 12.9 ιντσών iPad Pro.

Από το μικρό iPad Pro αναμένουμε 4 stereo ηχεία στις τέσσερις πλευρές, υποστήριξη για Apple Pencil, Smart Connector για σύνδεση με Smart Keyboard, επεξεργαστή Apple A9X και περισσότερη μνήμη RAM. Η διαφορά από την μεγάλη έκδοση είναι ότι περιμένουμε κάμερα 12 Megapixel και 4K video recording αντί για 8 Megapixel.

Όσο για την τιμή του, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα ξεκινά από 599 δολ. και θα είναι το πιο ακριβό iPad μέχρι σήμερα με οθόνη 9.7 ιντσών. Ενώ τα 600 δολ. για τιμή εκκίνησης στο iPad με οθόνη 9.7 ιντσών είναι η πιο ακριβή μέχρι σήμερα, το γεγονός ότι δεν μένει στα 16GB, αλλά ανεβαίνει στα 32GB θα βοηθήσει την Apple να δικαιολογήσει την τιμή. Το iPad Air 2 με χωρητικότητα 16GB κοστίζει 499 δολ.

apple press event, Apple: Τι περιμένουμε από την σημερινή μεγάλη ανακοίνωση

Apple Watch
Όπως είπαμε, δεν περιμένουμε από τον Tim Cook να ανακοινώσει σήμερα το Apple Watch 2, αλλά μικρές βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον Apple Watch. Βέβαια ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα κάνει η Apple, όμως δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για το Apple Watch 2.

apple press event, Apple: Τι περιμένουμε από την σημερινή μεγάλη ανακοίνωση

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechGeek

Αμφιβάλλω για νέο μοντέλο του apple watch ως προς την εμφάνιση. Αν έρθει νέο μοντέλο δεν θα έχει καμια διαφορα εκτος από τα εσωτερικά και ίσως καλύτερη οθόνη. Αλλιώς θα είχαμε δει leaks όπως είδαμε για το SE και το νέο πιο μικρό iPad pro.

Γιώργος

16 GB σε κινητό η ταμπλετ είναι απλά γελοίο! Τα 32 είναι πλέον το μίνιμουμ που θα πρέπει να έχουν. Και αυτό ισχύει για κάθε εταιρία όχι μόνο για την apple!
Το να πουλάνε 100$/€ τη διπλάσια χωρητικότητα είναι αχαρακτηριστο όταν δεν έχει διαφορά στην τιμή παραγωγής.

Beowolf Ahates

Συνεχίζω να μην κατανοώ την εμμονή πολλών με τον αποθηκευτικό χώρο που δεν έχει επέκταση. Αγαπητοί, είστε στον κόσμο των smartphones, που είναι γεμάτος από free clouds. Σταματήστε επιτέλους να σκέφτεστε με σκεπτικό δεκαετίας ’90!
No further comments.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.