Apple: Αντιμέτωπη με μήνυση 48.5 εκατ. ευρώ στη Γαλλία

Η DGCCRF, είναι η γαλλική υπηρεσία που ασχολείται με θέματα καταναλωτών, ανταγωνισμού και απάτης στη χώρα και στρέφεται κατά της Apple. Κατέθεσε αγωγή ύψους 48.5 εκατ. ευρώ κατά της Apple για παράνομα συμβόλαια με παρόχους κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία.

Η Apple κατηγορείται ότι οι συμβάσεις που έκανε με τοπικούς παρόχους, είναι σημαντικά ασύμμετρες υπέρ της. Η DGCCRF ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 10 ρήτρες που βρέθηκαν στις συμβάσεις με τους παρόχους, είναι παράνομες.

Με βάση τις ρήτρες αυτές, οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό iPhones για 3 χρόνια, να πληρώνουν για Apple ads, να επιδοτούν οι ίδιοι τις επισκευές εντός εγγύησης, ενώ επιτρέπουν στην Apple να χρησιμοποιήσει ακόμη και τις πατέντες και τα brands τους.

Εάν το εμπορικό δικαστήριο της χώρας αποφανθεί ότι η DGCCRF έχει δίκιο και η Apple παραβιάζει τον εμπορικό κώδικα, μπορεί να κληθεί να πληρώσει το ποσό των 48.5 εκατ. ευρώ. Τα 14 εκατ. ευρώ θα πάνε στην SFR, η Orange θα πάρει 11.6 εκατ. ευρώ, η Free Mobile 8.2 εκατ. ευρώ και η Bouygues Telecom 6.7 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Apple θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ.

Ενώ τα 48.5 εκατ. ευρώ, μπορεί να μην είναι μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της Apple, το πρόβλημα για την ίδια είναι ότι αν βρεθεί ένοχη, θα δημιουργηθεί νομικό προηγούμενο και μπορεί να αντιμετωπίσει ανάλογες υποθέσεις με άλλους παρόχους ανά τον κόσμο.

apple 48.5m france, Apple: Αντιμέτωπη με μήνυση 48.5 εκατ. ευρώ στη Γαλλία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Κ ενω ηταν γνωστο , να και η αποδειξη… αυτες οι πωλησεις που λενε καθε φορα με το λανσαρισμα μιας νεας συσκευης ιδου πως διαμορφωνεται. Με αναγκασμο των παροχων να αγορασουν ενα συγκεκριμενο αριθμο. Γιατι οχι ? Ωραια τακτικη

Tolis24h

Οι πωλήσεις που ακούς είναι αυτές που αγοράζει ο κόσμος και όχι αυτές που πάνε στα ράφια…. τουλάχιστον έτσι είχα διαβάσει πιο παλιά…. Άλλο πωλήσεις άλλο αποστολές!!!

NikosAr

Άπαράδεκτη …η apple αν ισχύει

James

Την αφήνουν να αλωνιζει δέκα χρόνια και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι εκβιάζει και χειραγωγεί σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται. Ο κόσμος το χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι που λένε και στο χωριό μου.

d4rknite

Καημενοι παροχοι. Τους υπερασπιζεστε λες και ειναι τιποτα φτωχαδακια οι παροχοι και δεν κανουν παρομοιες λαμογιες. Εμενα σαν καταναλωτη (δεν αναφερομαι στην Ελλαδα) με ενδιαφερει να μπορω να παρω ενα κινητο τελευταιας τεχνολογιας με ελαχιστη καταβολη και μικρο παγιο. Τωρα αν δεν κερδιζει ο παροχος ή κερδιζει λιοτερο καθολου δεν με ενδιαφερει το ιδιο ισχυει και για την κατασκευαστρια

ChrisG

και μετά ο άλλος σου λέει στο εξωτερικό αγοράζουν όλοι με συμβόλαια 39,90 το μήνα…παντού απάτη και λαμογιά.και μερικοί αντί να την κράξουν μπάς και στρώσει με το τουπέ που την έχει δεί την υπερασπίζονται.α ρέ…apple και ξερό ψωμί που λέμε…πλόυσιος χωρίς απάτη και ψέμα δεν γίνεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.