Apple: Αναμένεται να ανακαλύψει πως ξεκλέιδωσε το FBI το iPhone

Η πολύκροτη υπόθεση για το άνοιγα του iPhone 5c του τρομοκράτη Syed Farook, έληξε με το FBI να παίρνει τα δεδομένα που ήθελε και την Apple να μην υποκύπτει στις πιέσεις για συνεργασία. Το FBI δέχεται πολλαπλά αιτήματα για να βοηθήσει στο άνοιγμα κι άλλων συσκευών με iOS.

Για παράδειγμα μέσα στην εβδομάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει σε άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας στο Arkansas. Η αστυνομία έχει στα χέρια της ένα iPhone και ένα iPod που ανήκουν σε δυο εφήβους οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν δυο ανθρώπους.

Η Apple έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να μάθει ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκλείδωσε το iPhone 5c του Farook και ασχέτως με το εάν θα γίνει δεκτό το αίτημά της, αναμένεται να μάθει τον τρόπο. Η ευκαιρία της είναι μια υπόθεση ναρκωτικών που θα εκδικαστεί στη Ν. Υόρκη, όπου και εμπλέκεται ένα iPhone 5s. Αν συνεχιστεί η υπόθεση, η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πρακτικά της έρευνας, για να ανακαλύψει πως χακάρονται τελικά οι συσκευές της από τις αρχές.

Ακόμη και αν η συγκεκριμένη υπόθεση δεν βοηθήσει την Apple, όπως είπαμε το FBI έχει δεχθεί πολυάριθμα αιτήματα από άλλες υποθέσεις, οπότε οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να διαρρεύσει η διαδικασία και να περιοριστεί η χρήση της.

Η Apple όταν πάρει τις πληροφορίες που θέλει, αναμένεται να επανέλθει με update το οποίο θα περιορίζει τις κινήσεις του FBI, δίνοντας έτσι συνέχεια στην μεταξύ τους κόντρα. Θεωρείται ότι αν ο συγκεκριμένος κώδικας βγει στη δημοσιότητα, κάθε iOS συσκευή θα τεθεί σε κίνδυνο και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα βρεθούν εκτεθειμένα. Αυτοί ήταν ακριβώς οι λόγοι που ο Tim Cook δεν θέλησε να συνεργαστεί εξαρχής με το FBI.

Το FBI θεωρείται ότι δέχτηκε βοήθεια από την ισραηλινή εταιρεία Cellebrite, την ημέρα που ανακοίνωσε ότι ξεκλείδωσε το iPhone χωρίς την βοήθεια της Apple, βγήκε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο 15.000 δολ. που έκανε με την εταιρεία (χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα ο λόγος).

apple fbi iphone, Apple: Αναμένεται να ανακαλύψει πως ξεκλέιδωσε το FBI το iPhone

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

Τρίχες.
Αν ήθελε τάχα η Apple να μάθει πώς χακάρονται τα iPhone,

θα είχε τον τρόπο της μέσα από το λειτουργικό της να λαμβάνει feedback
κι αν πάλι τεχνικά δεν είχε τη δυνατότητα να φέρνει σε επικοινωνία τις συσκευές της
η βιομηχανική κατασκοπεία να είναι καλά
και θα το είχε πληροφορηθεί είτε από πηγές εντός συστήματος (FBI κλπ)
είτε από δικούς της πληροφοριοδότες και έρευνα.

Όλο αυτό λυπάμαι
αλλά όσο περνάει ο καιρός μοιάζει με κακόγουστο αστείο
για να αποδείξουν τάχα πόσο εχέμυθοι είναι και πόσο τάχα ασφαλές το λογισμικό της.

giorgosgek

Οτι δεν ξερει πως δηλαδη, μαλιστα , εγω ενταξει ειμαι ασχετος ,αλλα δεν ειναι κατα καποιον τροπο ετσι οπως κατασκευαζεται το λειτουργικο, καποια steps και μεσω μιας αναποδης διαδικασιας βρισκουν τα steps και φτανουν εκει που θελουν οι “χακερς”, η apple το εφτιαξε και δεν ξερει πως ,ελεος, κουτοχορτο τρωμε, επισης το jailbreak που υπαρχει τοσα χρονια δεν ειναι σαν χακαρισμενο και αν οχι , δεν θα μπορουσε να παρεχει σε καποιον πληροφοριες οπως και διαφορα μερη απο ανταλλακτικα που ειναι “μη εξουσιοδοτημενα” και σου κανουν το κινητο τουβλο , θα ηθελα αν ηταν ευκολο καποιος να μου εξηγησει και να μαθω τις διαφορες , μπλογκ τεχνολογιας ειναι…

Χρήστος

Τα δεδομένα των κινητών κρυπτογραφούνται. Αν δεν έχεις τον κωδικό δεν μπορείς να τα αποκρυπτογραφήσεις. Προφανώς κάποιο τέχνασμα βρήκαν.

Sotiris

Ποιόν προσπαθούν να πείσουν επιτέλους; Αυτούς που ήδη είναι πεπεισμένοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.