Apple: Απολογείται για το error 53, φέρνει το update, αλλά…

Πριν από μερικές εβδομάδες ξεκίνησαν οι αναφορές για το λεγόμενο Error 53, το οποίο έκανε σχεδόν μη λειτουργικά τα iPhones. Αφορά όσα πήγαιναν για επισκευή και συγκεκριμένα για αλλαγή στον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, σε third-party κατάστημα.

Το error 53 εμφανίζεται μόνο σε όσους πήγαν σε μη εξουσιοδοτημένο service και χρησιμοποίησαν κομμάτια που δεν είναι της Apple. Το αποτέλεσμα είναι το κινητό να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χάνεται η εγγύηση αλλά και τα δεδομένα του κινητού.

Σήμερα η Apple έρχεται επιτέλους να λύσει το πρόβλημα με το iOS 9.2.1 και μέσα από την επίσημη δήλωση της ζητά συγγνώμη στους χρήστες που επηρεάστηκαν. Αναφέρει ότι δεν ήταν σκοπός της να επηρεάσει τους χρήστες αλλά ήταν ένα εργοστασιακό τεστ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο update κάνει ξανά το iPhone λειτουργικό αλλά δεν ενεργοποιεί τοTouch ID. Ο λόγος είναι ότι αν επιτρέψει έναν third-party αισθητήρα αποτυπωμάτων που δεν είναι ελεγμένος, αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια του iPhone και των δεδομένων σου.

Όσοι θέλουν να έχουν πλήρως λειτουργικό αισθητήρα αποτυπωμάτων, θα πρέπει να πάνε σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα service της Apple και να τον αντικαταστήσουν.

Διαβάστε επίσης: Apple: Ομαδική μήνυση για το «error 53» των iPhone;

apple update error 53, Apple: Απολογείται για το error 53, φέρνει το update, αλλά…

Ολόκληρη η δήλωση της Apple:

apple update error 53, Apple: Απολογείται για το error 53, φέρνει το update, αλλά…

apple update error 53, Apple: Απολογείται για το error 53, φέρνει το update, αλλά…

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Καλά χρυσά τα iPhone γιαυτό που είναι φτιαγμένα να κάνουν αλλά ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ρε apple που τώρα που έφαγες μηνύσεις από χρήστες και είδες που θα χάσεις λεφτά ζητάς συγγνώμη…
Ειλικρινά δεν έχω κάτι με τα iPhone αλλά με κάτι τακτικές απληστίας από εταιρείες όπως apple και Intel με κάνουν να τρελαίνομαι.
Όσο καλό και γρήγορο να είναι το iPhone με την συμπεριφορά της apple μάλλον το 5s ήταν και το τελευταίο μου.

Αλεξανδρος

Ναι μας λενε διαφορες δικαιολογιες οταν δεν τους συμφερει !!

Δηλ αν κανουν μια χαζομαρα και την πληρωνουμε εμεις μετα μας απολογουνε με διαφορες δικαιολογιες οτι και καλα δεν ηταν αυτο αλλά κατι αλλο.

giannis

η apple εχει δικιο και αδικο μαζι σε αυτο το θεμα. και στο android και στο ios αποδεχομαστε με τη χρηση του smartphone την End User Licence Agreement η οποια ΡΗΤΆ προβλεπει ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ οτι το ΛΟΓΙΣΜΙΚΌ ανήκει στην εταιρεία η οποια παραχωρεί στον τελικο χρηστη ΤΗ ΧΡΗΣΗ. η Apple δεν καιγεται τοσο για την προστασια των δεδομένων σας (αν δεν καιγεστε εσεις βαζοντας εναν third party αισθητηρα). Καιγεται ομως να μην αποκτησουν τριτοι προσβαση στο ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ το οποιο διαρκως επικοινωνει για διάφορους λογους με τους server της εταιρείας.

Agnostos13

Ολο προστασιες και ασφαλειες ειναι αυτη η apple. Θα παρουμε ενα android που ειναι ξεφραγο αμπελι να ησυχασουμε πια…

Paul

Έτσι είναι και ας μην αρέσει σε μερικούς .Αυτο το κολοκύθι εκτός από το να βάζετε το δαχτυλάκι σας και να ξεκλειδώνει η συσκευή κάνει και αγορές που σημαίνει χρεωμένη πιστωτική σε εσάς ΜΟΝΟ .Τωρα αν θέλετε να σας κλέψουν τη συσκευή και αυτό το κουμπί να το βάλουν σε άλλον και να χρεώνεστε εσείς χωρίς έλεγχο από την Apple ; Αντί να πούμε και μπράβο κατηγορούμε κιόλας

vasilist

@paul και εγω είχα 3gs και 5s αλλά παρά είσαι πρόβατο ρε φίλε, για πια προστασία λες και πράσινα άλογα αυτό γίνετε για να βγάλει λεφτά από το service και εγω αν έχανα αρχεία μου και φωτογραφίες θα την κυνηγούσα.
Άκου εκεί διαγραφή αρχείων και αν ήθελε την ασφάλεια μας ας χρέωνε 70-80 ευρώ για την αλλαγή και να γίνετε μόνο από την apple τότε κανένα πρόβλημα αλλά το κάνει? Και βέβαια όχι αν σου χαλάσει κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να χαλάσει εξαρχής σε χτυπάει στο κεφάλι μια διακοσάρα.
Και πριν πείτε ότι θέλει δουλειά σας το λέω ότι δεν είναι τίποτα γιαυτό και παίρνουν πιο λίγα τα αλλά service.

james

Την προηγουμενη εβδομαδα δεν ηταν που η apple ελεγε οτι οι συσκευες γινονται τουβλα για την ασφαλεια των δεδομενων μας; Τωρα αλλαξε τροπαριο και τελικα ηταν bug; Ο,τι να ναι πραγματικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.