Apple VP: Το FBI θέλει να μας γυρίσει πίσω στην εποχή του iOS 7

Σε περίπου 2 εβδομάδες Apple και FBI θα συναντηθούν στην αίθουσα του δικαστηρίου, το οποίο θα λύσει τη μεγάλη διαφορά τους που δεν αφορά μόνο στην υπόθεση του τρομοκράτη του San Bernardino, αλλά ουσιαστικά επηρεάζει ολόκληρο τον τεχνολογικό τομέα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, υπενθυμίζεται ότι το FBI ζητά από την Apple να ανοίξει μια πίσω πόρτα στο iOS έτσι ώστε να αποκρυπτογραφηθεί το iPhone που ανήκει σε τρομοκράτη. Η Apple αρνείται να το κάνει λέγοντας δεν θέλει να χακάρει τους χρήστες της ούτε να δημιουργήσει ένα είδος “καρκίνου” για το iOS.

Μέχρι να έρθει η ώρα της δίκης, ο δυο πλευρές θέτουν τα επιχειρήματά τους δημόσια έτσι ώστε να κερδίσουν συμμάχους. Η Apple έχει την υποστήριξη σύσσωμου του τεχνολογικού τομέα, ενώ το FBI άφησε να εννοηθεί ότι μέσα στο κινητό υπάρχει το όνομα και τρίτου τρομοκράτη. Προς το παρόν το FBI κερδίζει, με την κοινή γνώμη στην πλειοψηφία της να υποστηρίζει ότι η Apple πρέπει να ξεκλειδώσει το κινητό.

Σήμερα σειρά παίρνει ο Craig Federighi, VP of software engineering στην Apple, ο οποίος με δική του ανοιχτή επιστολή κατηγορεί το FBI ότι θέλει να γυρίσει το χρόνο πίσω, σε εποχές όπου οι μέθοδοι για την προστασία των χρηστών δεν ήταν ολοκληρωμένες.

Η Apple επιχειρεί να δείξει ότι από τις απαιτήσεις του FBI δεν επηρεάζονται μόνο οι χρήστες της, αλλά ολόκληρο το δημόσιο συμφέρον. “Μας έχουν προτείνει ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες του iOS 7 ήταν αρκετά καλές και ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, στα πρότυπα ασφαλείας του 2013”, γράφει ο Federighi. “Όμως η ασφάλεια του iOS 7, αν και ήταν η καλύτερη εκείνη τη χρονική στιγμή, έχει παραβιαστεί από χάκερς. Το χειρότερο είναι ότι κάποιες από τις μεθόδους τους έχουν εμπορευματοποιηθεί και διατίθενται προς πώληση σε χάκερς που είναι λιγότερο έμπειροι, αλλά συχνά πιο κακόβουλοι”.

Ο Federighi λέει ότι η ασφάλεια πρέπει να κάνει βήματα μπροστά και όχι πίσω. Η πρόοδος που έχει γίνει στην έρευνα, στην κρυπτογράφηση και στα εργαλεία, είναι αυτή που έχει επιτρέψει στην ίδια την κυβέρνηση να είναι ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες. “Η επιστροφή στο 2013 θα δώσει σε αυτούς τους εγκληματίες το πάνω χέρι. Εγκληματίες που έχουν ήδη καταφέρει να μπουν σε υπολογιστές της κυβέρνησης”. Ολόκληρο το άρθρο είναι δημοσιευμένο στην Washington Post.

Μένει να δούμε στις 22 Μαρτίου, που θα είναι η κατάληξη της διαμάχης.

apple vp vs fbi, Apple VP: Το FBI θέλει να μας γυρίσει πίσω στην εποχή του iOS 7

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Και λέω τώρα εγώ σαν απλός απατεώνας αλήθεια η Apple θέλει να προστατέψει την ιδιωτικότητα μου η μου ρίχνουν στάχτη στα μάτια μαζί με το FBI για να έχω την εντύπωση πως ότι πω είναι ασφαλές.
Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα είχα την Apple συνέταιρο με τις υπηρεσίες της Αμερικής Όπως και την Samsung με της Κορέας.
Και μην πει κανένας πάλι ότι δεν έχει κάτι να κρύψει και ας με παρακολουθούν,και αν είναι αυτής της άποψης ας πάει να μείνει στην Κορέα.

Junkermann

Μεγαλύτερα «νούμερα» από τα διοικητικά στελέχη της Apple, δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος, όχι της τεχνολογίας αλλά των επιχειρήσεων γενικότερα.

_Junkermann

Kostas

τωρα σοβαρα υπαρχει ενας λογικος ανθρωπος που να πιστεύει και καλα στον “πολεμο”αναμεσα σε apple και FBI?? τα εχουν κανει πλακακια μεταξυ τους,και οχι μονο εσπασαν το iOS αλλα ειπαν και ενα τραγουδι,τωρα το καθρμε στελεχος που βγαινει και λεει τις μπουρδες του ειναι για τα ματια του κοσμου.

b16bkostad

Αν είναι αλήθεια ειμαι υπερ της apple και ας μην είχα ποτέ αν ανοίξουν μια τρύπα θα διαρρεύσει παντού και την επομενη φορα θα ειναι δεδομένο για κάθε εταιρία να πρέπει να το κάνει
Άσε που αυτό ήταν το κινητό της δουλειας του τρομοκράτη όχι το πρωσοπικο το προσωπικό το κατέστρεψε και τώρα είναι και νεκρός άρα ακομα λιγότερο οφελως και για κατι που πιθανόν δεν έχει τίποτα μέσα

ChrisG

αρχίσανε να λένε υπερβολές και πολύ φοβάμαι πως αν όχι στο μέλλον αλλά ήδη αν δεν έχει συνεργαστεί η apple με το FBI τα υπόλοιπα είναι στάχτη στα μάτια.όλοι μπροστά στις μυστικές υπηρεσίες θα ανοίξουν το λειτουργικό τους και θα το θέσουν ως δικαιολογία προστασία έναντι της τρομοκρατίας.θα φάνε και μερικά πρόστιμα και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.η Νέα Τάξη θέλει τον απόλυτο έλεγχο και κανείς δεν θα μπέι εμπόδιο.όποιος πιστέυει ότι μία apple μπορεί απλά κοροιδέυει τον εαυτό του.απλά ρίχνουν θέατρο να μην πέσουν οι πωλήσεις απο την μία πλευρά και απο την άλλη όσοι πιστέψουν οτι το ios είναι ασφαλές με σκοπό εγκληματικό θα πέφτουν στην φάκα.Αμερικάνικο λειτουργικό να αντισταθεί σε Αμερικάνικη κυβέρνηση δύσκολο έως ανέφικτο το βλέπω.

Kostas

Πιστεύω ότι τραβάνε το σχοινί και δεν νομίζω να βγει κερδισμένη η apple από αυτό αν στο μεσοδιάστημα χτυπα ξύλο προκύψει και κανένα χτύπημα οι Αμερικανοί θα την θάψουν. Από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ τέτοιου βεληνεκούς υπηρεσία να παρακαλαει τις εταιρίες για να πάρει στοιχεία που χρειάζεται. Αν έκανε κανένα τέτοιο σκηνικό η Lenovo στην κίνα όλο το Δ.Σ θα ήταν φυλακή. Είναι αρκετά βρώμικη η υπόθεση και καλό είναι οι haters να προβληματιστούν αντί να ψάχνουν αφορμή να κράξουν. Αν δέχεται τέτοια πίεση ο Cook φανταστείτε στους Πακιστανούς της MS και της google τι θα συμβεί

giannis

εγω ρε παιδια ειμαι με το μέρος σας αλλα:

αν ο τυπος ειχε ασελγησει στο 6χρονο κοριτσακι σας και στο κινητο του η στο εξισου καλα κρυπτογραφημενο laptop η tablet του ηταν ολο το υλικο που τον ενοχοποιουσε θα θελατε στο ονομα της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ιδιωτικοτητας να αθωωνοταν λογω ελλειψης στοιχειων ;

Κώστας Ζ.

@giannis, αν μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο πιστεύω θα ήμουν ο πλέον ανίκανος να αποφασίσει για κατι τέτοιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.