Consumer Reports: Τα 5 καλύτερα smartphones σε θέμα μπαταρίας

Όσο καλό και να είναι ένα smartphone, που σήμερα ομολογουμένως έχουμε πολύ δυνατά specs, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ήταν, είναι και θα παραμείνει η μπαταρία. Εκεί όμως έγκειται και το πρόβλημα των περισσοτέρων.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Consumer Reports είναι ένα αμερικανικό μηνιαίο περιοδικό που εκδίδεται από την Ένωση Καταναλωτών, περιέχει διάφορα tests και αξιολογήσεις προϊόντων και γι αυτό δεν δέχεται διαφημίσεις. Είχε ακουστεί έντονα όταν πριν από κάποια χρόνια πρότεινε την μη αγορά του iPhone 4 λόγω του σκανδάλου «antennagate» ενώ και το 2015 πρότεινε το Samsung Galaxy S5 έναντι του Samsung Galaxy S6.

To Consumer Reports δημιούργησε μια λίστα από smartphones με βάση το πόσο καλή μπαταρία έχουν. Η λίστα περιέχει πέντε μοντέλα με ελάχιστα από αυτά να έχουν αποσπώμενη μπαταρία, σε περίπτωση που θέλεις να την αλλάξεις. Αρκετές συσκευές έχουν συμβατότητα με τεχνολογία γρήγορης φόρτισης για να πηγαίνει στο 50% σε μόλις 15 λεπτά.

Στο top 5 έχουμε (κατά σειρά) το Motorola Droid Turbo, υπόσχεται 24 ώρες ομιλίας, δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία αλλά έχει γρήγορη φόρτιση. Φορτίζει ασύρματα μέσω Qi tech και φορά μπαταρία 3900mAh.

Επόμενο είναι το Samsung Galaxy S6 Active με 24 ώρες διάρκεια μπαταρίας, μη αποσπώμενη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση, Qi/PMA wireless charging. Ενσωματώνει μπαταρία 3500mAh.

Η τρίτη θέση ανήκει στο Samsung Galaxy Note 4 με επίσης 24 ομιλίας, αποσπώμενη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση, χωρίς wireless charging και χωρητικότητα 3220mAh.

Τέταρτο είναι το Motorola Droid Turbo 2, με 24 ώρες ομιλίας, μη αποσπώμενη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση, Qi/PMA wireless charging και μπαταρία 3760mAh. Το Droid Turbo 2 έχει την δεύτερη μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά είναι στην 4η θέση της λίστας.

Την πεντάδα κλείνει το Samsung Galaxy S5 με 20 ώρες διάρκεια, αποσπώμενη μπαταρία, χωρίς τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, ούτε ασύρματη φόρτιση ενώ έχει μέγεθος 2800mAh.

consummer reports best battery, Consumer Reports: Τα 5 καλύτερα smartphones σε θέμα μπαταρίας

consummer reports best battery, Consumer Reports: Τα 5 καλύτερα smartphones σε θέμα μπαταρίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
marios

αυτοι ειναι τελειως μεθυσμενοι μου φαινεται. z1,z2 χειροτερα απο s5 σε μπαταρια τι λεμε τωρα?!

One

Ζ3 Compact και τα μυαλά στα κάγκελα. Τα αμερικανια δε ξέρουν τι τους γίνεται…

Kostas k.

Xiaomi Redmi 3 με 5″ HD οθόνη και 4100 maH μπαταρία. Snapdragon 616 στα 140€ με 32 ώρες ομιλίας στα τεστ του gsm arena τα ξεφτιλίζει όλα στον τομέα της μπαταρίας

Γιώργος Κ.

Δεν το περίμενα να ειναι το κινητό μου στην πεντάδα (note 4). Ειναι σίγουρα πολύ καλό από απόψε μπαταρίας (σήμερα είδα ότι μου έβγαλε 3 ώρες και 5 λεπτά οθόνη , 2 ώρες και 15 λεπτά ομιλία και 22 ώρες αναμονή με τη μπαταρία να ειναι στο 16% (το είχα φορτίσει στο 100). Δε λέω ειναι καλό αποτέλεσμα αλλα πιστεύω αλλα κινητά τα πάνε ακόμη καλύτερα

παπαροκας tiamat

Δε συμπερελαβαν καν τα κινεζικα κτηνη των 4000-5000 mah!
Για βρουβες η δηθεν ερευνα.

sint

Τυγχάνει να έχουμε στην οικογένεια δύο συσκευές note4 και z3.Φοβερά και τα δύο,από μπαταρια τρομερά αλλά το z3 είναι στο θέμα αυτό καλύτερο. ΠΩΣ γίνεται να μην είναι μέσα στην 5αδα δεν το καταλαβαίνω.Κατά ταλλα λογικό να εμφανίζουν το εγχώριο Motorola και όχι κινητά με 4000 μπαταρία.

Γιάννης

Σας πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι οι Αμερικάνοι ασχολούνται μόνο με μάρκες που πωλούνται στην χώρα τους? Αν κυκλοφορεί στην Κίνα το Chinchan με 4000 mah μπαταρία τους είναι αδιάφορο.

Ιωάννης jb

note 4 και galaxy s5 μέσα στα καλύτερα??
Αν είναι δυνατόν!! Τι άλλο θα ακούσουμε
Το z3 compact που είναι??
Το z2?? το gflex?? το redmi 3??
Αντε του χρόνου μέσα και το iphone 6s!! Τους εχω ικανούς

Γιάννης

Η Sony mobile (και) στην Αμερική έχει πατώσει σε πωλήσεις και κανείς δεν ασχολείται.

giannogeorge

Δεν ξέρω πώς να το πω στους ερευνητές αλλά το Galaxy J5 μου κάτω από 6 ώρες on screen time, δεν πέφτει ποτέ. 7 ώρες επίσης πάρα πολύ συχνά και μάλιστα έχει πιάσει και 8,5 ώρες με ανοιχτή την οθόνη, λίγο πιο κάτω από 10%… οπότε….

Γιώργος Κ.

giannogeorge πιθανώς για να κάνει αυτό το ρεκόρ είχες κλειστά δεδομένα κινητής, χαμηλότατη φωτεινότητα, κάποιον launcher (πιθανότατα nova), κλειστό Bluetooth κι έπαιζες μόνο με wifi. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και το δικό μου έπιασε 5.45 ώρες οθόνη. Αν ανοίξει όμως κανείς όλα τα υπόλοιπα αυτόματα η ώρα αυτή μειώνεται στο μισό. (Θα έλεγα μόνο αν ανοίξει τα δεδομένα κινητης )

Gvirginia

@Γιάννης Άσε που το άρθρο του CR γράφει ότι ο πίνακας είναι βασισμένος στις δικές τους μετρήσεις, με βάση τις επιδόσεις της μπαταρίας. Αν δεν έχουν τεστάρει Sony/LG/Xiaomi/Huawei κτλ, πώς θέλουν να τα συμπεριλάβουν?
Μερικοί που κράζουν ίσως θα έπρεπε να ανοίξουν δικό τους περιοδικό/σελίδα και να δουν πόσο εύκολο είναι να δοκιμάζεις όλες τις συσκευές της αγοράς.

Μια έρευνα είναι, ενός περιοδικού με τα δικά τους κριτήρια. Δεν είναι οι 10 εντολές…

Cot

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τι είναι αυτά ρε ? Z3 compact και μη φοβάσαι αν χαθείς!

kboug

Διαβαζοντας την ειδηση με κοιταξε το Note5 και μιδιασαμε..

alexis touba

Οντως τα σονυ εχουν απτις καλυτερες αυτονομιες αν και εχω να παρω απο το 2011 σονυ αλα ξερω και απο αλους οτι στο θεμα μπαταριας ειναι απτα καλυτερα.Επισης το galaxy οντως ειχε καλη μπαταρια σε συγκρηση με ταλα πουχαν βγει τοτε και το ειχα μετα ειχα παλι mate7 που ηταν κορυφη σε αυτονομια απο ολα και τωρα με το honor6 plus παλι ειναι θηριο σε αυτονομια .Γιαυτο μου φανηκε παραξενο πως δε ανεφεραν κανενα απο ολα αυτα

Ηλιας

και το κινητό μου που το έχω χρόνο ένα και είναι από τα καλύτερα smartphone με 2950 mAh

Ηλιας

Galaxy E7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Computers Apple Consumer Reports MacBook Pro

Το Consumer Reports αλλάζει γνώμη και προτείνει την αγορά του MacBook Pro

Όλα ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2016, όταν το Consumer Reports, το αμερικανικό περιοδικό που εκδίδεται από την Ένωση Καταναλωτών, αποφάσισε να μην προτείνει την αγορά του νέου MacBook Pro λόγω της ασταθούς διάρκειας της μπαταρίας.

Computers Apple Apple MacBook Consumer Reports

Consumer Reports: Δεν αλλάζει την αρνητική κριτική για τα νέα MacBook Pro

Λίγες μέρες πριν, το Consumer Reports παρουσίασε τα αποτελέσματα για τα νέα MacBook Pro, τα οποία για πρώτη φορά τα χαρακτήρισε “Not Recommended”, λόγω της ασυνέπειας που έδειχναν στην διάρκεια της μπαταρίας.

Computers Apple Apple MacBook Consumer Reports

Apple: Θέλει να αποκαταστήσει την φήμη των MacBook Pro στο Consumer Reports

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Consumer Reports ανακοίνωσε ότι, δεν προτείνει την αγορά των νέων Macbook Pro, αφού στις δοκιμές που έκαναν παρατήρησαν μεγάλη ασυνέπεια στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιο laptop της Apple δεν κατάφερε να πάρει την ένδειξη “Recommended”.