AlphaGo: Η τεχνητή νοημοσύνη της Google έχασε από τον Lee Sedol

Μέσα στην εβδομάδα το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης AlphaGo, της DeepMind που ανήκει στη Google σημείωσε μια ιστορικής σημασίας νίκη στο κινέζικο παιχνίδι στρατηγικής GO, κερδίζοντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lee Sedol.

Το AlphaGo δεν κέρδισε μόνο τον πρώτο αγώνα, αλλά τρεις συνεχόμενους. Το τουρνουά περιλαμβάνει συνολικά πέντε αγώνες και για πρώτη φορά ο Lee Sedol κατάφερε να κερδίσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google. Το σκορ πλέον είναι 3-1 υπέρ του AlphaGo.

Μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα του 18 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο GO, ο ίδιος απολογήθηκε που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Στους πρώτους αγώνες, παρατηρήθηκε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να χρησιμοποιεί ασυνήθιστες στρατηγικές και απρόβλεπτες κινήσεις, οι οποίες δεν έβγαζαν νόημα, αλλά τελικά του έδωσαν 3 νίκες. Το AlphaGo προσάρμοσε την στρατηγική του όσο προχωρούσε το παιχνίδι και αξιολογούσε τη θέση του.

Ο Κυπριακής καταγωγής Demis Hassabis, ιδρυτής της DeepMind είναι ο πρώτος που συνεχάρη τον Lee μέσα από το Twitter λέγοντας ότι ο παίκτης ήταν πολύ δυνατός για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Προσέθεσε ότι το λάθος έγινε στην 79η κίνηση και το αντιλήφθηκε στην 87η κίνηση.

Η Google είχε προσφέρει το έπαθλο του 1 εκατ. στον Lee Sedol αν κέρδιζε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της, αλλά αφού έχασε ήδη 3 αγώνες θα χάσει και το έπαθλο.

Διαβάστε επίσης: AlphaGo: Η ιστορική νίκη της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπου

deepmind alphago 3, AlphaGo: Η τεχνητή νοημοσύνη της Google έχασε από τον Lee Sedol

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.