digital economy forum 2016: Το forum της ψηφιακής οικονομίας στις 9 Μαρτίου

Τη συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για μία σύγχρονη, ψηφιακή και ανταγωνιστική Ελλάδα, θα αναδείξει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, ΣΕΠΕ, στο digital economy forum 2016 “Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή” που διοργανώνει, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Το Συνέδριο αποτελείται από τις εξής θεματικές ενότητες: Ψηφιακή Ανάπτυξη, Καινοτομία & Χρηματοδοτικά Εργαλεία, Ψηφιακή Πολιτεία, Αναδεικνύοντας τις Ψηφιακές Δεξιότητες, Ψηφιακό Επιχειρείν, ενώ στο κλείσιμο των θεματικών, επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών του Κλάδου των ΤΠΕ, που αποτελούν το CEO PANEL, αποτυπώνουν το όραμα και την αποστολή του κλάδου ως απαραίτητο άξονα για τη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού κλίματος και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης αγορών και επενδυτών, συνιστώσες απολύτως απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας και για την πραγματική τόνωση της αγοράς εργασίας.

, digital economy forum 2016: Το forum της ψηφιακής οικονομίας στις 9 Μαρτίου

Κοινός παρονομαστής των παραπάνω θεματικών είναι η ανάδειξη του καταλυτικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, στην ενίσχυση της διαφάνειας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε πόλο προσέλκυσης επενδύσεων, γεγονός που συνεπάγεται τη δημιουργία χιλιάδων υψηλά εξειδικευμένων θέσεων εργασίας, που θα αντιστρέψουν το φαινόμενο ”φυγής μυαλών“, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει. Σήμερα, οι επιχειρήσεις του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας περιλαμβάνονται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με στοιχεία της IDC, ο κλάδος ΤΠΕ στην Ελλάδα αριθμεί περίπου 4.700 επιχειρήσεις και απασχολεί 230.000 εργαζόμενους. Ακόμη, σύμφωνα με τον EITO (European IT Observatory), η αξία της ελληνικής αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών το 2015 έφτασε τα €5,7 δις και ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα €13,9 δις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Accenture, έπειτα από πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ, χαρτογράφησε και θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας αναφορικά με το Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας, στην Ελλάδα. Ο Δείκτης αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο αξιολόγησης για τον τρόπο, με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να επιδράσουν στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Τα στοιχεία του Accenture Digital Density Index, ο οποίος έχει ήδη χαρτογραφήσει τις αντίστοιχες επιδόσεις 17 χωρών ανά τον πλανήτη, με την Ελλάδα να γίνεται η 18η, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, που σχετίζονται με την ψηφιακή ωριμότητα της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο ΣΕΠΕ, αναγνωρίζοντας τις ψηφιακές δεξιότητες και τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων, θα επιβραβεύσει, στη διάρκεια του digital economy forum 2016, τις ομάδες Hyperion Robotics και ΖΑΝΝΕΙΟ Stardust, οι οποίες έχουν διακριθεί διεθνώς για τις επιδόσεις τους σε κλάδους αιχμής των ΤΠΕ.

Η σημασία της διοργάνωσης του συγκεκριμένου συνεδρίου έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργούνται οι βάσεις για ένα γόνιμο διάλογο, όπου καλούνται όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην Εθνική αυτή προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης και οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.