Συνελήφθη ο Αντιπρόεδρος του Facebook στη Λ. Αμερική

Σε περιπέτειες με τις αρχές της Βραζιλίας μπήκε το Facebook καθώς ένα από τα στελέχη του βρέθηκε υπό κράτηση. Πρόκειται για τον Diego Dzodan, Αντιπρόεδρο του Facebook για την Λατινική Αμερική και ο λόγος είναι η μη συμμόρφωση με την εντολή του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο είχε ζητήσει από το Facebook να δώσει δεδομένα από το WhatsApp, το οποίο είναι στην κατοχή από το 2014.

Το Facebook έχει αρνηθεί επανειλημμένα να δώσει τα στοιχεία που σχετίζονται με υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Η υπόθεση του Facebook θυμίζει τη διαμάχη που έχει αυτή τη στιγμή η Apple με την αμερικανική κυβέρνηση για την αποκρυπτογράφηση του iPhone, που ανήκει σε τρομοκράτη και ο Tim Cook με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει την πίσω πόρτα για το FBI χακάροντας τους χρήστες της Apple.

O Diego Dzodan συνελήφθη την Τρίτη το πρωί έξω από το σπίτι του στο São Paulo και το Facebook σχολιάζει ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι “ακραία και δυσανάλογο”. Επιπλέον, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε την απογοήτευσή του και τόνισε ότι το Facebook ήταν και θα είναι πάντα διαθέσιμο να απαντήσει όποια ερωτήματα έχουν οι αρχές της Βραζιλίας.

Από την πλευρά τους οι αρχές υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο έδωσε τρεις φορές εντολή και πριν από δυο μήνες ξεκίνησε να μοιράζει πρόστιμα στο Facebook, 12.600 δολ. ημερησίως για μη συμμόρφωση. Τον περασμένο μήνα το ποσό ανέβηκε στα 253.000 δολ. την ημέρα και το ένταλμα κατά του Dzodan εκδόθηκε τελικά στις 7 Φεβρουαρίου.

Το Facebook εξαγόρασε το WhatsApp πριν από 2 χρόνια έναντι 19 δισ. δολ., αλλά ισχυρίζεται πως οι δυο εταιρείες είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους. Λόγω του ότι το WhatsApp κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που περνούν από την πλατφόρμα του και δεν τις κρατά σε έναν κεντρικό server, είναι δύσκολο να παραδώσει τα δεδομένα που ζητούν οι αρχές. Στην συγκεκριμένη υπόθεση στη Βραζιλία, δεν μπορεί να δώσει τα δεδομένα λόγω της ισχυρής κρυπτογράφησης και λόγω του ότι τα δεδομένα βρίσκονται μόνο μέσα στη συσκευή του χρήστη από την στιγμή που παραδόθηκαν.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει κάνει πάνω από 3700 αιτήματα στο Facebook για δεδομένα χρηστών, μέσα σε 18 μήνες (για Messenger, WhatsApp και Instagram) και έχει ανταποκριθεί περίπου στο 37%.

facebook vp latin america arrested, Συνελήφθη ο Αντιπρόεδρος του Facebook στη Λ. Αμερική

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.