FBI: Βοηθά στο ξεκλείδωμα κι άλλων iOS συσκευών

Η πολύκροτη υπόθεση μεταξύ του FBI και της Apple, για το ξεκλείδωμα του iPhone 5c που ανήκει στον τρομοκράτη του San Bernardino, είχε αίσιο τέλος και για τις δυο πλευρές. H Apple δεν χρειάστηκε να συνεργαστεί και το FBI πήρε τα δεδομένα που ήθελε.

Οι αμερικανικές αρχές μπόρεσαν να ξεκλειδώσουν το iPhone χάρη στην βοήθεια τρίτου, που λέγεται ότι είναι μια ισραηλινή εταιρεία ονόματι Cellebrite και η οποία πήρε αμοιβή 15.000 δολάρια.

Βεβαίως η υπόθεση του Syed Farook δεν είναι η μόνη που περιλαμβάνει συσκευή της Apple. Σύμφωνα με το Associated Press, το FBI προσφέρθηκε να βοηθήσει σε άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας στο Arkansas. Η αστυνομία έχει στα χέρια της ένα iPhone και ένα iPod που ανήκουν σε δυο εφήβους οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν δυο ανθρώπους.

Το FBI προσφέρθηκε να βοηθήσει και ο Δικαστής ανέβαλε τη δίκη για α δοθεί στους εισαγγελείς χρόνος να συνεργαστούν με το FBI.

Στην υπόθεση της Apple το FBI ζήτησε από την Apple να γράψει νέο κομμάτι software, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι απαραίτητο πλέον. Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν οι iOS συσκευές δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ η Apple έχει ζητήσει να μάθει λεπτομέρειες, αλλά είναι αμφίβολο αν θα τις πάρει.

Διαβάστε επίσης: iPhone 5c: Το FBI ξεκλείδωσε το κινητό χωρίς τη βοήθεια της Apple

fbi iphone open, FBI: Βοηθά στο ξεκλείδωμα κι άλλων iOS συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.