FBI: Βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει το iPhone χωρίς την Apple

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η ακροαματική διαδικασία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση μεταξύ του FBI και της Apple, όπου οι αρχές ζητούσαν από την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη.

Τελικά το ανώτατο δικαστήριο δέχτηκε αίτημα από το FBΙ να παγώσει την ακροαματική διαδικασία μέχρι τις 5 Απριλίου. Ο λόγος που Apple και FBI δεν θα τα πουν σήμερα στο δικαστήριο, είναι ότι Υπηρεσία βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει το iPhone με τη βοήθεια τρίτων χωρίς να χρειάζεται η δημιουργία πίσω πόρτας στο iOS από την Apple.

Η Apple ισχυριζόταν ότι ο μόνος τρόπος για να μπει στο κινητό του τρομοκράτη Syed Farook, ήταν να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του OS (Govt.OS) και αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα εκατομμυρίων χρηστών ανά τον κόσμο. Το FBI από την πλευρά του επέμενε ότι μέσα στο κινητό του τρομοκράτη, που μαζί με τη γυναίκα του σκότωσε 14 ανθρώπους στο San Bernardino, πολύ πιθανό να έβρισκε το όνομα συνενόχου ή άλλων στόχων.

Τελικά η λύση βρέθηκε από τρίτους και η Apple δεν είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί (προς το παρόν). Ωστόσο, μένει ακόμη να γίνουν δοκιμές στην συγκεκριμένη μέθοδο και να βεβαιωθούν οι αρχές ότι δεν θα χαθούν τα δεδομένα που έχει μέσα το κινητό.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, η Apple ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την μέθοδο ξεκλειδώματος του iPhone, αλλά είναι αμφίβολο αν θα της δοθούν οι πληροφορίες που ζητά.

Διαβάστε επίσης: Apple: Οι μηχανικοί μπορεί να παραιτηθούν για να μην συνεργαστούν με το FBI
fbi iphone unlock, FBI: Βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει το iPhone  χωρίς την Apple

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανος

Ολο αυτό είναι ένα μεγάλο θέατρο!!! Θέλουν να δείξουν ότι και καλά οι εταιρίες έχουν προστατέψει την ιδιοτηκότητα των χρηστών. Ακόμα γελάει ο κόσμος με την υπόθεση icloud και fappening

Konstantinos

Το ότι ας πούμε απλά ξεκλειδώνοντας το iphone ο τρομοκράτης θα είχε και selfies με τους συνενόχους του. Δεν το πιστεύω. Ακόμη και με ένα απλό google search βρίσκεις εφαρμογές, τύπου viber, messenger κλπ που παρέχουν κρυπτογράφηση…

Αν μιλάμε για οργάνωση, σίγουρα θα χρησιμοποιούσε.

CSt90

Κ καλα τωρα βρεθηκε η μεθοδος κρυπτογράφησης. Οχι πως εκαναν συμφωνια ωστε ν ακουστει πως καταφεραν τλκ να τη σπασουν, για να μη χαθει η ‘εμπιστοσυνη’ στην απλ

dark_master

Cst90 δεν νομίζω ότι χρειάζονται την έγκριση της Apple…

https://www.marketwatch.com/story/snowden-says-fbi-doesnt-really-need-apple-to-unlock-iphone-2016-03-12

giannogeorge

Όοοοοοχι, αλήθεια;;; Ούτε καν μας είχε περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό χωρίς την βοήθεια της Apple!!!

tivot

Αρε τσακάλια, όλα τα ξέρετε.
Φιλικά..

CSt90

Δεν αμφιβάλλω πως το φβι, ουτε τη συγκαταθεση, ουτε και τη βοηθεια της απλ χρειαζεται. Απλα, μια συμφωνια μερικων εκατομμυριων λυνει το θεμα πιο γρηγορα. Αυτα..

Agnostos13

@Μανος:
Μαλλον δεν διαβαζεις ολες τις ειδησεις του techblog!
https://techblog.gr/internet/icloud-hacker-guilty-for-the-fappning-scandal-7832/

vasilist

Ναι…. Μάλιστα….
Λες και πίστεψε ποτέ κανένας ότι το iPhone είναι ασφαλές από το FBI μάλλον είδαν που δεν το πιστεύει κανένας και είπαν ε ας πούμε και μισή αλήθεια γιατί έχουμε γίνει ρεζίλι.

darko

Ναι δεν χρειαζετε ολη την Apple εναν απο κει μεσα χρειαζετε.Πεστε για υπνο τωρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.