FBI: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο hacking στα αυτοκίνητα

Δεν είναι μόνο οι υπολογιστές, τα κινητά και τα tablets που κινδυνεύουν από επιθέσεις hackers, αλλά το FBI προειδοποιεί και για τα αυτοκίνητα. Όσο πιο πιο συνδεδεμένα είναι τα αυτοκίνητα σήμερα, τόσο πιο ευάλωτα γίνονται σε πιθανές επιθέσεις.

Την περασμένη χρονιά η Fiat Chrysler προχώρησε στην ανάκληση 1.4 εκατ. οχημάτων στις ΗΠΑ αφού ερευνητές ασφαλείας κατάφεραν να πάρουν εξ αποστάσεως τον έλεγχο ενός Jeep. Άτομα τα οποία υποπτεύονται ότι τα οχήματά τους έχουν πέσει θύματα hacking, καλούνται να επικοινωνήσουν με το FBI.

Το FBI στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα μοντέρνας τεχνολογίας έχουν χαρακτηριστικά που στοχεύουν μέσω της σύνδεσης στο ίντερνετ, να διευκολύνουν τον οδηγό, όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν όλες τις αναβαθμίσεις ασφαλείας που προτείνουν οι κατασκευαστές και να μην κάνουν τροποποιήσεις λογισμικού.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα συνδέσετε third-party συσκευές στο αυτοκίνητο αλλά και το ποιος θα έχει φυσική πρόσβαση στο όχημα.

General Motors και BMW προχώρησαν πρόσφατα σε security updates έτσι ώστε να μειώσουν την πιθανότητα επίθεσης από hackers, οι οποίοι θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες στα αυτοκίνητα ή να βάλουν μπρος τη μηχανή.

Η Fiat Chrysler αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ανάκληση όταν το περιοδικό Wired δημοσίευσε ένα video για το πως μπορούν οι hackers να πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του τιμονιού και των φρένων.

Δείτε το video:

cars hacking, FBI: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο hacking στα αυτοκίνητα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet FBI featured

Το FBI αγόραζε κλεμμένα δεδομένα χρηστών από άγνωστη εταιρεία

Το τμήμα κυβερνοασφάλειας του FBI αγόραζε μαζικά δεδομένα Διαδικτύου από μια άγνωστη εταιρεία τεχνολογίας στη Φλόριντα.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet ad blocker FBI

To FBI προτείνει την χρήση ad blocker

To FBI άφησε για λίγο στην άκρη το κυνήγι κατά συρροή δολοφόνων για να ανακοινώσει ότι η χρήση προγράμματος ad blocker είναι αναγκαία.

Internet FBI Social Media TikTok

Ο διευθυντής του FBI ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του TikTok

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει το TikTok και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για παραδοσιακές επιχειρήσεις κατασκοπείας”.