Founder Institute: Ένα ταχύρυθμο “Master” στην ίδρυση επιχειρήσεων

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου με την δημιουργία 6 νέων επιχειρήσεων, ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute στην Αθήνα. Μέσα από ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών, το Founder Institute βοηθάει επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο…

…να φτιάξουν βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας με απώτερο σκοπό την δημιουργία πάνω από 20 ουσιαστικών τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο.

Το Founder Institute, με αναγνωρισμένα ποσοστά επιτυχίας παγκοσμίως, απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, και άλλα. Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι την θεωρία, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μιας επιχείρησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://fi.co/apply/athens μέχρι τις 19 Μαρτίου 2015. Έχουν ήδη δοθεί δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μια στον καλύτερο υποψήφιο (Technical Founder Fellowship) και μια στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship) και πρόκειται να δοθεί ακόμα μια υποτροφία μέχρι την λήξη της περιόδου των αιτήσεων. Ο δεύτερος κύκλος έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 440 ενδιαφερόμενους και πρόκειται να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://fi.co.

Founder Institute: Ένα ταχύρυθμο "Master" στην ίδρυση επιχειρήσεων, Founder Institute: Ένα ταχύρυθμο “Master” στην ίδρυση επιχειρήσεων

Λίγα λόγια για το Founder Institute
Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.  Με έδρα το Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι  να βοηθήσει στην  δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Διαβάστε περισσότερα:  https://fi.co.

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers
Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC) αποτελούν μία πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια.
Δίνεται έμφαση σε τομείς, ενώ ως οριζόντια προτεραιότητα έχει τεθεί η καινοτομία και οι τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής. Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, oι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και  στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Apple featured Samsung

Η Apple είναι και πάλι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων

Η Apple είναι για άλλη μία φορά ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της idc η εταιρεία από το cupertino απέστειλε 50,4 εκατομμύρια iPhone το πρώτο τρίμηνο του 2021.

News Instagram

Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες του Instagram

Το Instagram ξεκινά μια βδομάδα αποκάλυψης προϊόντων με την ανακοίνωση του “Collabs.”

News SpaceX

SpaceX: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη;

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον Άρη, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν για το απαιτούμενο εισιτήριο. Μπορεί ο πύραυλος της SpaceX που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι να μην είναι ακόμα έτοιμος αλλά ο Elon Musk ξεκίνησε να κάνει εικασίες για… το κόστος της μετακίνησης.

News

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,38 δεύτερα σπάζοντας το ρεκόρ

Το ρεκόρ επίλυσης του κύβου του Rubik έσπασε το ρομπότ Sub1 καταφέρνοντας να λύσει το παζλ σε 0,38 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το ίδιο ρομπότ, το οποίο προηγουμένως είχε επιλύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,637 δευτερόλεπτα που ήταν ήδη αρκετά γρήγορα.