Goodyear Eagle 360s: Σφαιρικά αιωρούμενα ελαστικά απο το μέλλον

Mπορεί στον τομέα των οχημάτων η προσοχή να έχει στραφεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα, η Goodyear όμως σκέφτεται το μέλλον των ελαστικών και παρουσιάζει ένα concept βγαλμένο απο ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τα Εagle 360s δεν έχουν καμία σχέση με τα ελαστικά που έχουμε συνηθίσει. Είναι σφαιρικά, για να δίνουν στο όχημα την δυνατότητα να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία ακόμα και σε στενά δρομάκια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του “πάρκινγκ” που θα δείτε στο βίντεο.

Μέσα στο ελαστικό κρύβονται διάφοροι αισθητήρες που παρέχουν live πληροφορίες στο όχημα για την κατάσταση του δρόμου αλλά και για τις καιρικές συνθήκες, ενώ το όχημα θα μπορούσε να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τα άλλα οχήματα, χρησιμοποιώντας κάποια cloud υπηρεσία. Με αυτό το τρόπο τα υπόλοιπα οχήματα θα γνωρίζουν πιθανούς κινδύνους πριν πλησιάσουν στην περιοχή. To πάτημα των 360s είναι 3D printed και μπορεί να γίνεται σκληρότερο ή μαλακότερο ανάλογα με τις συνθήκες.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των Εagles 360s είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται τα ελαστικά με το υπόλοιπα όχημα. Η Goodyear έχει χρησιμοποιήσει μαγνητική αιώρηση το οποίο σύμφωνα με την εταιρία βελτιώνει την ποιότητα του ταξιδιού, καθώς μειώνει τους κραδασμούς και τον θόρυβο.

Μπορεί να είμαστε ακόμα μακριά απο το να δούμε αυτά τα ελαστικά να κυκλοφορούν στην αγορά, είναι όμως σημαντικό να βλέπουμε πως οραματίζεται μια μεγάλη εταιρία το μέλλον των ελαστικών αλλά και των αυτοκινούμενων οχημάτων γενικότερα.

, Goodyear Eagle 360s: Σφαιρικά αιωρούμενα ελαστικά απο το μέλλον

Πήγη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TasosV83

Αν μας πείσει και για το ασφαλές φρενάρισμα τότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε στην

TasosV83

Αν μας πείσει και για το ασφαλές φρενάρισμα τότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε στην παραγωγή

Ante_Geia

Άπο την ταινία iRobot το πήρανε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Gear

DYU T1: Το ιδανικό ηλεκτρικό ποδήλατο για κάθε τρόπο ζωής

Η DYU, με έδρα το Σενζέν στην Κίνα, έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην παραγωγή λύσεων μικροκινητικότητας και ρόσφατα, παρουσίασε τη νέα της σειρά προϊόντων, ανάμεσα σε αυτό και το DYU T1.