Google: Το δίποδο ρομπότ για χειρωνακτικές εργασίες

Η Google έβγαλε πρόσφατα προς πώληση την Boston Dynamics, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά να ασχολείται με τον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει η SCHAFT, η οποία υπάγεται στην Alphabet X (προηγουμένως γνωστή ως Google X).

Στο New Economic Summit στην Ιαπωνία, η SCHAFT παρουσίασε ένα νέο δίποδο ρομπότ, το οποίο δεν έχει επίσημη όνομασία ακόμη, αλλά είναι ικανό να ανεβαίνει σκαλιά, να περπατά σε ανώμαλο έδαφος και να αυτό-εξισορροπείται.

Το ρομπότ εμφανίζεται να περπατά σε διάφορες συνθήκες όπου και ο άνθρωπος θα μπορούσε να δυσκολευτεί, περπατά σε άμμο, βραχώδες έδαφος και χιόνι. Κατά τη διάρκεια του video δείχνει να μπορεί να χειριστεί ακόμη και τα τυχαία εμπόδια που μπαίνουν μπροστά του, κρατώντας την ισορροπία του.

Επιπλέον, μπορεί να χειριστεί το ανισόπεδο έδαφος ακόμη και όταν κουβαλά βαρύ φορτίο. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι τέτοιου είδους ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντικατάσταση των ανθρώπων σε δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες. Μπορούν να φτάσουν με μεγαλύτερη ευκολία σε δύσκολες συνθήκες που θα δυσκολευόταν ο άνθρωπος.

Ήδη έχουμε ρομπότ που έχουν αναλάβει μεγάλο κομμάτι εργασιών που γινόταν από ανθρώπινα χέρια, τα ρομπότ μπορούν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα, δουλεύουν σε εργοστάσια, χτίζουν σπίτια κλπ. Όμως, το συγκεκριμένο δίποδο ρομπότ θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε πιο καθημερινές εργασίες όπως το να βοηθά τους μεγαλύτερους σε ηλικία, κουβαλώντας τα ψώνια και να ανεβαίνει σκάλες.

Προς το παρόν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε πότε θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει.

Δείτε το video

google bipedal robot, Google: Το δίποδο ρομπότ για χειρωνακτικές εργασίες

google bipedal robot, Google: Το δίποδο ρομπότ για χειρωνακτικές εργασίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.