Google Maps: Ένα σφάλμα ήταν η αιτία να κατεδαφιστεί λάθος σπίτι

Το Google Maps είναι αρκετά αξιόπιστο, αλλά σε όλους μας μπορεί έχει τύχει από μια φορά να μας στείλει σε λάθος σημείο από αυτό που θέλαμε. Όμως κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιού στο Τέξας ήταν λίγο πιο άτυχοι και είδαν το σπίτι τους να κατεδαφίζεται κατά λάθος.

Για την ακρίβεια, στο Rowlett του Τέξας, μετά το πέρας του τυφώνα η εταιρεία Billy L. Nabors Demolition, ανέλαβε να γκρεμίσει ένα συγκεκριμένο σπίτι, του οποίου βρήκε τη διεύθυνση από το Google Maps και ακολουθώντας τις οδηγίες πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους. Βρήκαν το σπίτι που είχε τις ζημιές και το κατεδάφισαν.

Τελικά το πρόβλημα είναι ότι γκρέμισαν λάθος σπίτι και το σωστό ήταν σε άλλο τετράγωνο. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που γκρεμίστηκε κατά λάθος ήταν σε διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Ωστόσο, η εταιρεία δεν απολογήθηκε έριξε το φταίξιμο στο Google Maps και είπε ότι δεν είναι μεγάλο πράγμα.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα πως η τεχνολογία δεν μπορεί να είναι αλάνθαστη και όταν πρόκειται να κάνεις κάτι τόσο σημαντικό όπως το να γκρεμίσεις ένα σπίτι, καλό θα ήταν να γίνει διπλός έλεγχος.

google maps wrong, Google Maps: Ένα σφάλμα ήταν η αιτία να κατεδαφιστεί λάθος σπίτι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
loni

Εδω ένας συνάδελφος υδραυλικός ήταν έτοιμος να κάνει ανακαίνιση μπάνιου σε λάθος σπίτι…ίδιο όνομα,λάθος όροφος….λάθοι γίνονται!

Ekimolaos

@Ioni
Λάθη*
Εδώ μιλάμε για γκρέμισμα σπιτιού, όχι για μπάνιο.

nikmour

μια μηχανικός (που δεν την θεωρώ συνάδελφο)έκανε μελέτη μίας πλατείας από το google earth. Αποτέλεσμα τα λεωφορεία δεν μπαίνουν πλέον στο χωριό (και τα αυτοκινητα δυσκολεύονται). Όσοι βασίζονται αποκλειστικά σε προγράμματα τα οποία έχουν από την φύση τους αποκλίσεις είναι ηλίθιοι.

petros

Εγω μια φορά πηγα να πηδ…. ω μια κοπέλα σε λάθος σπίτι , ίδιο ονομα, λάθος όροφος και οταν μπηκε ο άντρας της μέσα ,.. ειπα λαθη γίνονται!!!

Cjgeorgio

Εδώ την Βέροια την αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο δρόμους και πλατείες. Τρώνε λεφτά από προγράμματα. Πλέον κάνανε τόσο μεγάλα πεζοδρόμια με το ζόρι χωράνε 2 αμάξια. Θέσεις για πάρκινγκ δεν υπάρχουν πλέον. Κερδισμένος το ιδιωτικό πάρκινγκ στο κέντρο…

gk

Πρέπει να είσα επιοικώς ανόητος να βασίζεσαι αποκλειστικά σε διαδικτακούς χάρτες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να γκρεμίσεις σπίτι.

Βαγγέλης

Γι’αυτό υπάρχουν νόμοι,για να καταπραύνονται τα πνεύματα με κοινή αποδοχή του δικαίου.Η εταιρία στην ουσία με αμεταμέλεια είπε οτι γκρέμισε σπίτι εξαιτίας ενός site.

loni

@Ekimolaos έτσι το έβγαλε το κινητό φιλε μου, ουτε καν το πρόσεξα, λάθη γίνονται και σ αυτά βλέπεις!

Topdim

Only in America…

petros

loni@ Ποιο κινητό εχεις που αντί να διορθώνει ,…. στα βγάζει λάθος??

RODIFIRE

τι εταιρεία είναι αυτήν να βασίζεται και να ρίχνει το λάθος στην google? καμιά λέξη δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την βλακεία τους!
και νομίζω οτι η google πουθενά δεν φταίει γιατί η χάρτες είναι σαν gps με λάθη όπως όλοι άλλο να χτυπήσουμε το λάθος κουδούνι και άλλο να ρίξουμε ολόκληρο σπίτι :/ ο χαζομάρα της ανθρωπότητας

Agnostos13

Η google σιγουρα δεν φταιει αν και τα λαθη στους χαρτες της (και λογικο) ειναι διαφορα.
Τωρα απο εκει και περα αν η εταιρια πηρε μια διευθυνση και την εβαλε στο google maps (η οποια δεν επιβεβαιωθηκε) και ετσι γκρεμισε το λαθος σπιτι…φταιει η εταιρια!
Αν τωρα οι ιθυνοντες (ιδιοκτητες, πολιτεια κλπ) τους εστειλαν τη διευθυνση με pin στο google maps και αυτοι απλα πηγαν, το βρηκαν και το γκρεμισαν δεν φταιει η εταιρια αλλα αυτοι που της το εστειλαν!

NZ

χαχαχαχαχαχα! @petros, είσαι ανυπέρβλητος!

Makis

@petros :)))))…ωραίος φίλε….να ‘σαι καλά….:)))

Konstantinos

Νομίζω για λόγους ασφαλείας οι χάρτες δίνουν αποκλίσεις και ειδικά οι χάρτες Google maps. Βέβαια άλλο 15 μέτρα και άλλο άλλο τετράγωνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.