Google: Ετοιμάζει third-party πληκτρολόγιο για iOS

Σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση φαίνεται πως θα προχωρήσει η Google, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει νέο πληκτρολόγιο για τους κατόχους iPhones. Πρόκειται για third-party keyboard με το οποίο η Google θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο iOS.

Οι πληροφορίες του The Verge λένε ότι το πληκτρολόγιο που περιλαμβάνει διάφορες επιλογές αναζήτησης, είναι υπό ανάπτυξη εδώ και πολλούς μήνες, αλλά δεν έχει οριστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Τι θα έχει όμως το νέο πληκτρολόγιο της Google για να πείσει τους χρήστες του iOS να κάνουν την αλλαγή; Το Google keyboard for iOS αναμένεται να έχει χαρακτηριστικά που προέρχονται από το Android, όπως για παράδειγμα το gesture-based typing. Επιπλέον, θα προστεθεί και ένα ειδικό search button για αναζήτηση, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης εικόνων και GIFs.

Οπτικά, το πληκτρολόγιο διαφέρει από το standard Android, το οποίο ενσωματώνει voice search, αλλά όχι text ή image-based αναζήτηση.

Στόχος της Google με το νέο πληκτρολόγιο είναι να δώσει ώθηση στον αριθμό των Google searches όσον αφορά στο iOS. Η Google μπορεί να έχει το μονοπώλιο στη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι το mobile search είναι λιγότερο επικερδές σε σύγκριση με τα desktop. Έρευνα έχει δείξει ότι οι μισοί κάτοχοι smartphones κάνουν 0 αναζητήσεις ημερησίως, ενώ όσοι χρησιμοποιούν desktop έχουν μέσο όσο 1.23 αναζητήσεις καθημερινά.

Μένει να δούμε αν οι κάτοχοι iOS συσκευών θα πειστούν να χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο της Google.

google keyboard ios, Google: Ετοιμάζει third-party πληκτρολόγιο για iOS
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
shadgr

Με το καλό, μπας και βάλει επιτέλους η apple στο δικό της πληκτρολόγιο swype.
Τα υπάρχοντα πληκτρολόγια δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα τους στο android.
Ειδικά η μεταφορά του τέλειου στο android swype στο iOS είναι απαράδεκτη.
Προσωπικά δύσκολα έως αδύνατον να βάλω πληκτρολόγιο google στις apple συσκευές μου.
ειδικά όταν διαβάζω κάτι τέτοια: “Επιπλέον, θα προστεθεί και ένα ειδικό search button για αναζήτηση”, φαίνεται και ο σκοπός/στόχος. Data miner!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.