HP Spectre 13: Επίσημα η προσπάθεια της HP να ξεπεράσει την Apple

Με χθεσινές δηλώσεις της η HP είπε ότι ετοιμάζει laptop που θα ξεπεράσει την καινοτομία της Apple όσον αφορά στο design. Τελικά ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το HP Spectre 13, το οποίο αναφέρει ότι είναι το πιο λεπτό στον κόσμο.

Το HP Spectre 13 έχει πάχος μόλις 10.4 χλστ. και ξεπερνά το MacBook της Apple (πάχος 13.2 χλστ.) και το Dell XPS 13 (15.2 χλστ.). H HP δεν έχει βάλει κανένα χαρακτηριστικό για να εντυπωσιάσει, όπως 4K οθόνη, οθόνη αφής ή αποσπώμενο πληκτρολόγιο, θέλησε απλά να φτιάξει ένα κομψό και ισχυρό laptop.

Το HP Spectre 13 έχει οθόνη 13.3 ιντσών 1080p, μνήμη RAM 8GB και χωρητικότητα 256GB στο βασικό μοντέλο. Υπάρχει η δυνατότητα για επεξεργαστή Core i5 ή Core i7. Η HP κατά την παρουσίαση ανέφερε ότι ο Core M είναι αυτός που μπαίνει σε ένα τέτοιο μηχάνημα “Το γνωρίζουμε αυτό. Έχουμε δει την Apple να το κάνει. Όμως οι δικοί μας πελάτες θέλουν Core i”.

Η δημιουργία ενός τέτοιου laptop με επεξεργαστή Core i σημαίνει ότι έπρεπε να λυθούν θέματα με την θερμότητα και την μπαταρία. Το πρόβλημα με την θερμοκρασία η HP λέει ότι το έλυσε χρησιμοποιώντας έναν σωλήνα θερμότητας, απομακρύνει την θερμότητα από τον επεξεργαστή, ενώ υπάρχουν και δυο ανεμιστήρες. Όσο για την μπαταρία, η εταιρεία έφτιαξε μια πολύ λεπτή μονάδα που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του PC. Μπορεί να δώσει διάρκεια 9.5 ωρών, η οποία όμως δεν ξεπερνά τις 12 ώρες του MacBook Air.

H HP έχει δώσει μια premium αίσθηση με τη χρήση αλουμινίου σε γκρι χρώμα ενώ στις άκρες έχει μπρονζέ χρώμα για αντίθεση. Στην πλάτη χρησιμοποιείται το ανασχεδιασμένο logo της εταιρείας ενώ ενδιαφέρον έχει και το design του ηχείου. Το HP Spectre 13 έχει 3 θύρες USB-C (οι δυο υποστηρίζουν Thunderbolt), υποδοχή για ακουστικά ενώ το trackpad είναι λίγο μικρότερο από άλλα μοντέλα.

Οι προ-παραγγελίες του Spectre 13 θα ξεκινήσουν από 25 Απριλίου με τιμή από 1169.99 δολ. και οι αποστολές θα είναι έτοιμες μέσα στον Μάιο.

hp spectre 13 official, HP Spectre 13: Επίσημα η προσπάθεια της HP να ξεπεράσει την Apple

hp spectre 13 official, HP Spectre 13: Επίσημα η προσπάθεια της HP να ξεπεράσει την Apple

hp spectre 13 official, HP Spectre 13: Επίσημα η προσπάθεια της HP να ξεπεράσει την Apple

hp spectre 13 official, HP Spectre 13: Επίσημα η προσπάθεια της HP να ξεπεράσει την Apple

hp spectre 13 official, HP Spectre 13: Επίσημα η προσπάθεια της HP να ξεπεράσει την Apple

hp spectre 13 official, HP Spectre 13: Επίσημα η προσπάθεια της HP να ξεπεράσει την Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
@papaki

Είναι ένα κομψοτέχνημα που θα μπορούσε να είναι από κάποιον σχεδιαστή μόδας.

giorgosgek

Εργο τεχνης πραγματικα, πολυ καλο σε συνολο , μεχρι και το logo τα σπαει , απο τιμη μια χαρα σε συγκριση με οτι αλλο κυκλοφορει σε αυτο τον τομεα, γι’αυτο που ειναι

Μάκης

Πραγματικά η premium αίσθηση που προσπάθησε να περάσει σε αυτό το laptop η hp έκανα δουλειά όχι αστεία!
Είναι και αρκετά δυνατό σαν μηχάνημα οπότε δεν θα αφήσει και κανέναν παραπονεμένο!
Επίσης μου άρεσε πολύ το ανασχεδιασμένο logo.

Anonimos

Αγορασα HP laptop to 2012 στα 1200 ευρω στο Πλαισιο. Ηταν απο τα πιο τουμπανα που κυκλοφορουσε τοτε. Σε 10 μερες μου ηρθε ενημερωτικο μνμ απο την HP οτι εαν ο σειριακος μου αριθμος ηταν απο ενα συγκεκριμενο νουμερο εως ενα αλλο νουμερο τοτε το laptop επρεπε να παει για δωρεαν επισκευη στην HP επειδη ειχε εργοστασιακο προβλημα η μητρικη.. το τσεκαρα και ημουνα μεσα στους 《τυχερους. Με τα πολλα το πηγα στη Login για επισκευη και μετα απο μια εβδομαδα το παρελαβα. Καινουρια μητρικη ειπαν τα παιδια και εισαι κομπλε.. Παω στο σπιτι το ανοιγω και τα bluetooth δε δουλευαν. Το laptop υπερθερμενεται συνεχεια.. Επικοινωνησα απειρες φορες μαζι τους τοτε και αρκεστηκαν μονο στο να μου δινουν οδηγιες τηλεφωνικος. Κανε αυτο και κανε εκεινο.. Και ακομη εχω τα ιδια προβληματα.. Αυτη ειναι η HP

γιαννης

πανεμορφο..αλλα σαν τα macbook δεν ειναι……οχι οτι ειμαι φαν του μακ οτε μου δεν ειχα κλπ απλα την κομψοτητα αλλα και την απλοτητα ταυτοχρονα στον σχεδιασμο του macbook δεν μπορει να την περασει..

Manolis

Το παίρνεις, του βάζεις και ένα Mac OS El Capitan…και έχεις και τα 10αρια και είσαι πρώτος!
Άψογο απο εμφάνιση, χαρακτηριστικά και τιμή!

NikosAr

Πολύ όμορφο πραγματικά ..αλλά το δίλημμα παραμένει …πας κατευθείαν στο εργαλείο macbook air ή …λές ε δε δοκιμάζω και κάτι άλλο που ξέρεις μπορεί να είμαι τυχερός.
@Anonimos αν κερδίζει η apple νέους και παλιούς πελάτες είναι γιατί ξέρεις ότι κι αν συμβεί θα σε εκπλήξει με το service και την ποιότητα παροχών.

edd

Ωραίο, μου φαίνεται λίγο γυναικείο και κράχτης βέβαια, αλλά ωραίο. (το macbook πιο ωραίο για μένα, αλλά γούστα είναι αυτά) Παρόλα αυτά νομίζω είναι προϊόν τύπου z5 premium. “Το φτιάξαμε γιατί μπορούμε”. Προσπαθούν διακαώς οι εταιρίες να βρουν τομείς ανταγωνισμού και να παρουσιάσουν “τεχνολογία αιχμής”, με αποτέλεσμα να έχουν ξεφύγει λίγο πουλώντας προβληματική τεχνολογία. π.χ. το παραπάνω ultrabook θα έχει ή προβλήματα ψύξης ή επιδόσεων. Ή θα ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα όταν το πιέσεις ή θα ρίχνει την αποδοσή του ο επεξεργαστής αυτόματα για να μην θερμανθεί ή θα το έχει προβλέψει η hp και θα έχει υποχρονίσει τα πάντα outofthebox, όπως η apple. Η ψύξη είναι κάτι που ενώ έχει μεγάλη σημασία, οι υλοποιήσεις στα κινητά και λάπτοπ δείχνουν ότι τα κατασκευάζουν με στόχο το design, με την ελάχιστη σταθερότητα, ίσα ίσα για να πουληθεί, όχι κάτι παραπάνω. Στα κινητά είναι εμφανές εδώ και 3 χρόνια. Δεν είναι μια γενιά επεξεργαστών που βγήκε προβληματική, όλες έχουν προβλήματα υπερθέρμανσης γιατί είναι too much, υπάρχουν φυσικά όρια. Στην τελική, όταν κουβαλάς 13-14-15″ λαπτοπ, το αν θα έχει 10 ή 20 χιλιοστατά πάχος, 1 ή 2 κιλά βάρος είναι άνευ ουσίας. @anonimos, αν και φτιάχνει παραδοσιακά ωραία προϊόντα η hp, δε προτείνω σε… Συνέχεια »

Θοδωρής

Μόνο όμορφο δεν είναι αυτό το πράγμα. Για τα γούστα μου βέβαια.
Κακά τα ψέματα τα μηχανάκια της Apple είναι πανέμορφα. Λιτές γραμμές, πραγματικά κομψοτεχνήματα.
Απ’ την άλλη αν ήθελα κάτι παρόμοιο σε Windows, με κλειστά μάτια θα πήγαινα στο Dell xps 13.
Το έφερε φίλος απ’ το εξωτερικό, έρωτας πραγματικός.

Μιχάλης

Στα πλαίσια του να ξεπεράσει την Apple, θα αρκεστεί στον σχεδιαστικό τομέα και στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών, όπως όοοοολοι οι άλλοι ανταγωνιστές; Ή θα αναπτύξει και νέο λειτουργικό σύστημα;
Σαν χρήστης μηχανημάτων και Asus και Apple δε μπορώ να πω πως είναι άξιος ανταγωνιστής οποιοδήποτε μηχάνημα με Windows. Εκτός κι αν μόνος του ο χρήστης βάλει Linux.

Stavros

@edd συμφωνω για asus dell και acer…αλλα τελευτια μπορεις να προσθεσεις και τα lenovo…ανεβηκαν πολυ μετα την εξαγορα τους απο την IBM…Εχω σεταρει και δοκιμασει του κολητου μου με i5 και sli και ουτε θερμοκρασιες ουτε τπτ και το ζοριζει και με παιχνιδια…σε φυσιολογικα επιπεδα ειναι παντα και απροβληματιστο…

edd

@stavro, Συμφωνώ, όμως τη lenovo δεν την ανέφερα γιατί είναι όπως είπες τα τελευταία χρόνια στα πάνω της. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν έχω εγώ ή κάποιος γνωστός μου μακρόχρονη σχέση με την εταιρία.

Agnostos13

Designατο…δεν λεω…αλλα με ιδιες επιδοσεις βρισκεις laptop στα μισα λεφτα και με ολοκληρωμενο συστημα ψυξης!
Γενικα τα ultrabook ειναι πεταμενα λεφτα…
Τα Macbook ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο. Εκει μιλαμε για OSX και οχι Windows!

ΥΓ. Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογικος ανθρωπος που αγοραζει laptop εχοντας ως κριτηριο το παχος του…

Agnostos13

Απο αποψη ανθεκτικοτητας…
Lenovo, Dell, Vaio: Σκυλια
HP, Toshiba, Acer: Μετρια κατασταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.