Huawei: Κλείνει το χάσμα με την Apple στην Κίνα

Το λειτουργικό σύστημα του Android, είναι απόλυτα κυρίαρχο στην αγορά της Κίνας και όχι μόνο. Το iOS μέσα στο 2014 είχε το 25% της αγοράς, ενώ το Android το συντριπτικό 75%, ωστόσο δεν περιορίζεται σε μια μόνο εταιρεία, αλλά διασπάται σε διάφορους κατασκευαστές.

Εταιρείες όπως Huawei, Xiaomi, Meizu και Oppo, παίρνουν σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Ωστόσο, η Κινέζικη Huawei είναι μια περίπτωση που κλείνει σιγά σιγά το κενό με την Apple.

Το 2014 η Huawei είχε το 5% των πωλήσεων Android smartphones στην αγορά, ενώ αρχές του του 2016, το ποσοστό της σχεδόν τριπλασιάστηκε αγγίζοντας το 14% της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό είναι τεράστιο ποσοστό για μια εταιρεία που μετά βίας έχει παρουσία στις ΗΠΑ ενώ στην Ευρώπη έχει καταφέρει να τα πάει πολύ καλά. Σε Γαλλία και Μ. Βρετανία το 2015 εξασφάλισε την 4η θέση στην κατάταξη των brands, σε Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία ήταν δεύτερη.

Όμως, τις καλύτερες επιδόσεις τις είχε στην Κίνα, όπου κλείνει το χάσμα με την Apple. Ενώ η ανάπτυξη της Apple από το 2014 έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, η Huawei πλησιάζει με ποσοστό 24.3% της αγοράς. Για πολλούς η Huawei είναι η επόμενη Samsung, χάρη στην ανοδική πορεία που δείχνει τα τελευταία χρόνια, αλλά μένει να δούμε πως θα τα πάει στο εξής και αν μπορεί να απειλήσει την Apple ειδικά στην Κίνα, μια σημαντική και δύσκολη αγορά για όλους.

huawei closes gap with apple, Huawei: Κλείνει το χάσμα με την Apple στην Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

H huwaei όντως ξεκίνησε πολύ καλα χαρη στιην τιμολόγηση της. Ξαφνικα ανεβασε τις τιμες της χωρίς να βγάλει κανα ουαου προϊόν (εντελως αχρωμο το p8). An δεν σηκωσει απότομα ψηλα τον αμανε εχει μέλλον λαμπρό. Αλλιως θα σκάσει σαν φουσκα και θα την περάσει η xiaomi που την εχει και στις τιμές και στο προϊόν.

Costas

Εξαιρετικό κινητό για την χρονιά που πέρασε ήταν το p8 lite. Αντίθετος βέβαια με το p8 που ήταν υπερκοστολογημενο επειδή είχε παραπάνω μια φλούδα αλουμινίου. Αυτό έδειξαν και οι πωλήσεις άλλωστε. Όχι τίποτα αλλά δεν είχε και κάτι το killer feature να δικαιολογεί την υπερβολική αυτή τιμή!

Apostolos

Στη Φινλανδία έχει μεγάλη παρουσία και σε κάθε mall προμοταρουν το honor 7

bill

@costas
μαλλον δν ξερεις την διαφορα π8 κ λιτε
επειδη ειχα κ τα 2 δν εχει καμια σχεση το 1 με το αλλο περα απο λιγο στην εμφανιση

giannis

μπραβο….. και παλι μπραβο. το mate 7 που προτεινα σε ενα φιλο να παρει με εντυπωσιαζει ακομα και τωρα

alexis touba

Ειναι απτις καλυτερες εταιριες ισως η καλυτερη για μενα ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 και τωρα παιζω με honor6 plus.Πολυ πιο ευχαρηστημενος με huawei απο ολα ταλα σε συνολο συσκευης.Καρτες μνημης καλο gaming πολυ γρηγορα χωρης υπερθερμανση χωρης κοληματα οσο τα προηγουμενα γιατι ολα κολανε που κ που σε καμερα απτα καλυτερα σημα wifi και δικτυου πολυ καλυτερα μπαταριαρες με καλη αυτονομια.Εκει που χωλενει η εταιρια ειναι στις αναβαθμησεις και τωρα τα χαλαει και στη τιμη.Μακαρι να μη ξεφυγει κιαυτη για μας τους απλους θνητους.Ειναι η πιο αναπτησωμενη εταιρια για μενα κανει μονο βηματα μπροστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.