IDC: Οι 2-in-1 συσκευές “εκτοπίζουν” τα παραδοσιακά tablets

Η αγορά των tablets περνά δύσκολη περίοδο κυρίως λόγω της αύξησης στις ίντσες των οθονών στα smartphones και μέσα στο 2016 προβλέπεται ότι θα συνεχίσει την καθοδική πορεία που είχε και μέσα στο 2015.

Για την ακρίβεια, η IDC δίνει τις προβλέψεις της για τη χρονιά που διανύουμε και εκτιμά ότι θα γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Σύμφωνα με την ίδια οι αποστολές των “παραδισιακών” tablet θα πέσουν κατά 5.9% μέσα στο 2016 και θα δοθεί χώρος στις 2-in-1 συσκευές.

Οι 2-in-1 συσκευές δεν είναι καινούριες, όμως μέσα στους επόμενους μήνες η συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να έχει σημαντική ανάκαμψη με νέες προτάσεις από κατασκευαστές που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα κλασικά tablets. Επιπλέον, μπαίνουν δυναμικά και ονόματα όπως Huawei και Alcatel.

Η εξέλιξη αυτή είναι λογική, από τη στιγμή που αντί να έχεις ένα απλό tablet στα χέρια σου και χωρίς να θυσιάσεις κανένα από τα χαρακτηριστικά του, έχεις μια συσκευή που σου δίνει περισσότερες δυνατότητες.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Ryan Reith της IDC είπε ότι “τα Windows 10 φαίνεται ότι θα έχουν την κυριαρχία σε PC και tablets. Παρά το γεγονός ότι είναι δωρεάν μόνο σε συσκευές με οθόνη έως 9 ιντσών, την μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έχουν τα Windows-based tablets με οθόνη από 9 έως 13 ίντσες”. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “μέχρι να έρθει η υποστήριξη αφής στο Mac OS X και όταν ανοίξει ο δρόμος για να έρθουν πιο κοντά Android και Chrome, τα Windows θα παραμείνουν η λογική επιλογή για τις αποσπώμενες συσκευές”.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι το 2016 η αγορά αποσπώμενων (detachable) tablet θα παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση 73% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Οι αποστολές των υβριδικών συσκευών θα ανέβουν από τα 16.6 εκατ. το 2015, στα 63.8 εκατ. το 2020. Επιπλέον, φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι χρήστες θα πηγαίνουν σε Windows 10 συσκευές, εις βάρος των iOS (από 28.5% το 2016 τα iOS tablet θα πέσουν στο 7.3% το 2020). Το Android αναμένεται να κρατήσει τα ποσοστά που έχει στα tablet (από 18.2% πηγαίνει 18.1%).

Τέλος, οι συσκευές με οθόνες 9 ιντσών και άνω θα είναι αυτές που θα προτιμούν οι περισσότεροι.

idc tablet shipments, IDC: Οι  2-in-1 συσκευές “εκτοπίζουν” τα παραδοσιακά tablets
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
hatzipanos

Ναι όντως είναι το μέλλον. Φαίνεται να το περνούν χαμπάρι και οι εταιρείες αφού Google, Apple και Microsoft προσπαθούν να φέρουν φέρουν τα λογισμικα τους πιο κοντά στο all in one. Θα χρειαστεί κάποια χρόνια όμως ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.