Instagram: Μετά από χρόνια αναμονής ήρθε επίσημα στο Windows 10 mobile

Κι όμως αποτελεί είδηση, καθώς σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε ότι φέρνει native εφαρμογή του Instagram μετά από χρόνια αναμονής. Βεβαίως είναι σε μορφή beta και είναι διαθέσιμη για συσκευές με Windows 10 (παλαιότερες εκδόσεις δεν υποστηρίζονται).

Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή του Instagram, όπως είπαμε είναι προς το παρόν σε beta μορφή και χρειάζονται να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Για παράδειγμα, κάποιοι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν log in με τα Facebook accounts τους και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία “share to”. Επιπλέον, κάποιες φορές κρασάρει και γίνεται λίγο δύσχρηστη.

Το app ακόμη απέχει πολύ από την εμπειρία που δίνουν οι αντίστοιχες εκδόσεις για iOS και Android, αλλά το θετικό είναι ότι ήρθε. Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες και video, ενώ είναι διαθέσιμα 10 εργαλεία για να επεξεργαστούν τις εικόνες.

Γιατί όμως καθυστέρησε τόσο πολύ να έρθει; Το Instagram και το Facebook (στο οποίο ανήκει πλέον) δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft λόγω του μικρού μεριδίου της αγοράς (περίπου 3% παγκοσμίως). Ωστόσο, τελικά Microsoft και Facebook έδωσαν τα χέρια και η εφαρμογή ήρθε μέσω του Project Islandwood (ένα από τα 4 Windows Bridge προγράμματα που αφήνει τους developers να εισάγουν τις εφαρμογές τους στο Windows από άλλες πλατφόρμες).

instagram app on windows, Instagram: Μετά από χρόνια αναμονής ήρθε επίσημα στο Windows 10 mobile

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τάκης

Good things come to those who wait…!!!

dark_master

Τάκης…πόσο να wait ακόμα… ήμαρτον…
Αν το Instagram που είναι μέσα στις top 50 εφαρμογές ήρθε τώρα και μάλιστα beta… πότε δλδ θα έρθουν οι άλλες (και όχι σε μορφή beta)? Πόσο πια να περιμένουν οι κάτοχοι των Windows συσκευών? 5 χρόνια (αν υπολογίσεις τα Windows Mobile 7) έχουν τα πλακίδια στην αγορά… στο τέλος θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και οι εφαρμογές στα Windows ακόμα θα έρχονται…

dimitris

μα και πριν beta htan…τα 10αρια ακομα να φανουν και οι αναβολες πανε και ερχονται…καλα κανουν και εκνευριζονται ολοι μου φαινεται γιατι απλα ταλαιπορουν τους πελατες τους!!!.πρεπει πιστευω ολοι να συμφωνησουμε οτι οι ‘ακολουθοι’ της microsoft ειναι οι πιο πιστοι χωρις αμφιβολια

NN

Λορενα, εφόσον ήρθε μέσω Project Islandwood δεν έπρεπε να ειναι ολόιδια με τις αντίστοιχες εφαρμογές των άλλων λειτουργικών; Γιατί έχει θεματάκια και γιατί ειναι beta? ΠΧ το candy crush ήρθε χωρίς προβλήματα.

Nickolas

Όπως γράφει και ο dimitris παραπάνω υπήρχε ήδη επίσημη εφαρμογή του instagram στα 8.1 απλά ήταν και αυτή beta όλα αυτά τα χρόνια και δεν πήρε ποτέ όλα τα features που έχουν αυτές του android και ios. Το καλό με τη συγκεκριμμένη είναι οτι είναι σχεδόν αντίγραφο της ios εφαρμογής και επίσης είναι και universal (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά κλπ)
Το κακό της υπόθεσης είναι οτι η Microsoft έδωσε όλη της την προσοχή στα windows για το desktop και άφησε το mobile να πεθάνει.
Από εδώ και πέρα το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο τα χαμηλά ποσοστά αλλά και οι developers που θα φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον. Το μόνο που τη σώζει είναι το ενοποιημένο store και οι universal εφαρμογές, αν πετύχει σε αυτό το κομμάτι τότε μαζί με τα κανονικά windows θα επιζήσουν και τα mobile μια και μιλάμε στην ουσία για ένα λειτουργικό.
Τουλάχιστον στο κομμάτι των tablet που θεωρούνται mobile συσκευές απ’οτι φαίνεται τα πηγαίνει πολύ καλά.

παπαροκας tiamat

Chris κερνας μπουκαλακι??

Νίκος 31

Πάει και η καραμέλα του Instagram (υπήρχανε καλύτερες εφαρμογές πρίν). Τώρα να δω τι θα έχουνε να πούνε τα Fanboys απο εδώ και στο εξής. Όπως και να έχει, δύσκολη ημέρα η σημερινή, βγήκε και το Whats Up Cosmote και οι εφαρμογές καθημερινά η μια μετά την άλλη. Α ναι, ξέχασα, δεν έχει Winbank να διαχειριζόμαστε τους άδειους, πτωχευμένους λογαριασμούς μας.

Χάρης

Μέσω του project Osmeta έγινε το port, tool του Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.