iPhone 7: Όλα όσα περιμένουμε από την ναυαρχίδα του 2016

Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus μετρούν περίπου 6 μήνες ζωής, αλλά το ενδιαφέρον έχει στραφεί ήδη στον διάδοχό του iPhone 7 και 7 Plus. Τι κι αν ο Σεπτέμβριος αργεί να έρθει, οι φήμες και οι διαρροές έχουν την τιμητική τους και μας έχουν δώσει ήδη μια πρώτη εικόνα.

Τι περιμένουμε λοιπόν να φέρει η Apple από την ναυαρχίδα του 2016;

Οθόνη
Ξεκινάμε με την οθόνη, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει μέγεθος, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα κρατήσουν τις 4.7 και 5.5 ίντσες των προκατόχων τους. Σε λίγες μέρες από τώρα η Apple θα ανακοινώσει και το iPhone SE με οθόνη 4 ιντσών, οπότε θα καλύψει όλα τα μεγέθη.

Ωστόσο, έχουν ακουστεί φήμες για καλύτερη ανάλυση, όπως QHD ή ακόμη και 4K. Οι κατασκευαστές Android χρησιμοποιούν κατά κόρον QHD οθόνες, ενώ η Sony πήγε ακόμη πιο πέρα με την 4K οθόνη του Sony Xperia Z5 premium. Όμως δεδομένου ότι το iPhone 6s έχει ανάλυση 750 x 1334 pixels, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η Apple θα κάνει τόσο μεγάλο άλμα στα iPhone 7.

Προς τα τέλη του 2015, υπήρχαν φήμες ότι η Apple μπορεί να κάνει την πολυσυζητημένη μετάβαση σε OLED οθόνες, όμως αναλυτές και πληροφορίες από την γραμμή παραγωγής λένε ότι αυτό θα γίνει μετά το 2018.

Επιπλέον, στην οθόνη περιμένουμε και την παρουσία του 3D Touch, στο οποίο θα έχουν γίνει βελτιώσεις ενώ όπως κάθε χρόνο ακούγεται ότι η Apple θα αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί.

iphone rumors round up, iPhone 7: Όλα όσα περιμένουμε από την ναυαρχίδα του 2016

Κάμερα
Για την κάμερα έχουν ακουστεί ουκ ολίγα. Η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά στην dual-camera που λέγεται ότι θα υιοθετήσει φέτος η Apple. Η κάμερα αυτή λέγεται ότι θα μπει στην ακριβή έκδοση του iPhone 7 Plus και θα δώσει optical zoom και πιο ευρύ πεδίο ορατότητας στις εικόνες. Πριν από λίγες μέρες είδαμε και την πρώτη εικόνα με dual-camera στην πλάτη. Το setup είναι αρκετά μεγάλο και συνεχίζει να προεξέχει.

Υπήρχαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι φέτος η κάμερα θα παραμείνει στα 12 Megapixel και ότι δεν θα προεξέχει όπως στα προηγούμενα μοντέλα. Αυτό ίσως ισχύει μόνο γα την κανονική έκδοση χωρίς την διπλή κάμερα. Στην εικόνα που διέρρευσε από το καπάκι του iPhone 7, παρατηρήσαμε ότι ο φακός της κάμερας μάλλον θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος.

iphone rumors round up, iPhone 7: Όλα όσα περιμένουμε από την ναυαρχίδα του 2016

Μπαταρία
Για την μπαταρία των νέων iPhone 7 και iPhone 7 Plus δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες, όμως η Apple έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να θυσιάσει το design για χάρη της μπαταρίας, οπότε στην καλύτερη περίπτωση περιμένουμε ίδιο μέγεθος με τα περσινά iPhone. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βελτιώσει την αντοχή της μέσω του software.

Επεξεργαστής
Με βάση το πως κινείται τόσα χρόνια, φέτος περιμένουμε να βάλει στη ναυαρχίδα της Apple A10, μέχρι τώρα έχει βασιστεί σε dual-core setup και έχουν ακουστεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μετάβαση σε 6 πυρήνες. Αυτό δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ισχύει, όμως αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα χρονισμού και να χρησιμοποιήσει μια πιο αποτελεσματική διαδικασία παραγωγής (τουλάχιστον 16nm), έτσι ώστε να κάνει τον επεξεργαστή πιο γρήγορο και δυνατό χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσει τον αριθμό των πυρήνων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ακούστηκε ότι η TSMC θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής του Apple A10 SoC αφήνοντας απέξω τη Samsung. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Intel XMM 7360 LTE modem
Επιπλέον η Intel θα αναλάβει την παραγωγή του 30% με 40% των LTE modems για το iPhone 7, που θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Apple σκέφτεται τη χρήση Intel XMM 7360 LTE modem. Το τσιπ προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων LTE ανάλογες με το Cat 10. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 7 θα μπορούσε να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 450Mbps στο downlink και 100Mbps στο uplink.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την Apple να σκέφτεται να μετακομίσει την παραγωγή των Ax SoC στην Intel, αφήνοντας τη συνεργασία με Samsung και TSMC.

iphone rumors round up, iPhone 7: Όλα όσα περιμένουμε από την ναυαρχίδα του 2016

Μνήμη
Στα iPhone 6s και 6s Plus η Apple έκανε τη μετάβαση σε μνήμη RAM 2GB. Ήταν μια ευχάριστη αλλαγή, αλλά μάλλον φέτος δεν περιμένουμε αύξηση στην RAM, αν και έχουν ακουστεί φήμες για 3GB.

Όσο για την χωρητικότητα, οι πληροφορίες λένε ότι η Apple θα φέρει μοντέλο με 256GB, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι μια τέταρτη έκδοση που θα προστεθεί στα 16/64/128GB ή αν θα φύγει κάποια. Όπως και να έχει, τα 256GB μην περιμένετε να είναι φθηνά. Επίσης, η Apple έχει δεχτεί έντονη κριτική για το βασικό μοντέλο που επιμένει να κρατά στα 16GB, λέτε να κάνει την μετάβαση στα 32GB;

Design και άλλα features
Η Αpple αλλάζει το design των iPhones κάθε δυο χρόνια, οπότε περιμένουμε αλλαγές στο iPhone 7, το ερώτημα είναι πόσο μεγάλες. Τα υλικά κατασκευής αναμένεται να είναι τα ίδια, θα δούμε δηλαδή και πάλι τη χρήση μετάλλου. Όμως οι γραμμές για τις κεραίες θα είναι λιγότερο εμφανείς καθώς θα τοποθετηθούν στις άκρες στην πάνω και κάτω πλευρά.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή, που συζητήθηκε αρκετά και δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ως ιδέα, είναι η αφαίρεση της θύρας για τα ακουστικά. Στη θέση της υποδοχής 3.5 χλστ. αναμένεται να μπει ένα δεύτερο ηχείο, φήμη που ενισχύεται από την θήκη του iPhone 7, η οποία διέρρευσε σήμερα.

Τέλος, η Apple λέγεται ότι θα φέρει αντοχή στο νερό αλλά και υποστήριξη τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης ενώ η επίσημη ανακοίνωση ως συνήθως αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Να πούμε ότι όλα τα παραπάνω βασίζονται σε φήμες και διαρροές που κυκλοφορούν εδώ και πολλούς μήνες και δεν είναι βέβαιο ότι τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα έρθουν με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τι θα θέλατε να δείτε από τα επόμενα iPhone;

iphone rumors round up, iPhone 7: Όλα όσα περιμένουμε από την ναυαρχίδα του 2016

iphone rumors round up, iPhone 7: Όλα όσα περιμένουμε από την ναυαρχίδα του 2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis Bremen

Να έχει γόνατα να πέφτει όταν βλέπει το galaxy s7…

Nick

Προς το παρόν και το 6s είναι πιο γρήγορο από το s7 και στο άνοιγμα εφαρμογών αλλά και στο multitasking…φαντάσου 7s μια έρευνα στο YouTube δεν βλάπτει I phone 6s vs galaxy s7 και περαστικά!

Zois

Όχι απλώς να γονατιζουν φίλε μου όταν βλέπουν τα s7 αλά να κάνουν και επομου αρμ + και ένα λαμπρό αγημα με όλες της τιμές και ενοιτε όλα αυτά και όταν θα βλέπουν και το G5.

Mary

Μήπως ειναι λίγο νωρίς για όλα αυτά;
Πάντως παρακολουθώντας την πορεία της Apple τόσα χρόνια αλλα και τις φήμες που κυκλοφορούν κατα διαστήματα δεν νομίζω να περιμένει κανένας μερικα απο τα παραπάνω. 6πυρηνο επεξεργαστή και QHD οθόνη; Ας σοβαρευτούμε, δεν υπάρχει περίπτωση!
Χωρίς βέβαια αυτο να ειναι κακό, τουλάχιστον για εμένα.

Gpapa

Μια χαρά είναι για το κοινό της Apple τα χαρακτηριστικά του iphone 6s , δηλαδή οι bimbo του instagram και οι διάφοροι κομμωτές και μόδιστροι χρειάζονται QHD και εξαπύρηνους επεξεργαστές? Θα καταλάβουν την διαφορά?

NikosAr

Εγω για να γυρίσω στην apple περιμένω πέρα απο το λογισμικό που είναι κορυφαίο (αν και το marshmallow δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτα – με τα update πρέπει να γίνει κάτι) -Αλλαγή εξωτερικής εμφάνισης …9 στα 10 smartphones είναι ίδια …Κάνε το θαύμα ρε apple ! Όσο για τα spec εκεί παίζει μπάλα το android ( όποιος θέλει να παίζει με το κινητό του και να τρέχει benchmark ας πάρει android )

Λεόντιος

@gpapa ενώ εσύ με τους 50 πυρήνες και την ultra 12k οθόνη κάνεις real time video editing για τη vr μακέτα της πολυκατοικίας που σχεδιάζεις ταυτόχρονα στο αρχιτεκτονικό app που έχεις κατεβάσει από το aptoide !!
τηλέφωνα είναι πανάθεμα τηλέφωνα και αγοράζουμε ότι μας αρέσει και κάνουμε κέφι

giannis

το ios ειναι τελειο ως εμπειρία χρήσης. τελεια και παυλα.
Το android δεν ειναι.
Κανει ομως το ios ελαχιστα πραγματα σε σχεση με ενα φορτωμενο android. μεχρι τη στιγμη που θα μπορει να κανει αυτα που χρησιμοποιω στο android μου δεν ξαναγυρνάω. τα σέβομαι ομως τα iphone. η apple μου τη σπαει με το τοσο κλειστό περιβάλλον αλλα την θαυμαζω επιχειρήματικα

Mary

Gpapa μπράβο πολύ έξυπνο το σεξιστικό-ρατσιστικό σχόλιο σου… Ασχολησου τώρα με το android σου και άσε μας.

Αναρωτιέμαι πως επιτρέπονται τέτοιου είδους σχόλια στην σελίδα.

Thanosgr13

Gpapa δηλαδή εγώ που έχω 6s plus είμαι κομμωτής; Για μάζεψε τα λόγια σου σε παρακαλώ ´

λεόντιος

κάτσε βρε Θάνο εγώ είμαι κομμωτής και που είναι το πρόβλημα και αρπάχτηκες ?

χαχαχα άρε μου έχει λείψει το the Greeks περνάγαμε ωραία με τα μπάν μας τους admin

Thanosgr13

Λεόντιος συγγνώμη δεν το έθεσα σωστά ο φίλος gpapa εννοεί ότι όλοι όσοι έχουν iPhone την κουνάνε την αχλάδια αν με πιάνεις

Ανακιν

Χαχαχ όχι απλά την κουνατε την αχλαδια αλλά την ξεριζωσατε από το πολύ κούνημα

Thanosgr13

Ανακιν έκλαψα χαχαχααχαχχααχχααχαχαχααχ

Agnostos13

Γεια σου Gpapa βαρυμαγκα με τη μεγαλη…αναλυση! Προσεχε μην σου πεσει κανενας πυρηνας…

petros

Παιδια εγω πιστευω ειναι συμπτωση οτι χορευτες, μοδιστροι, μακιγιερ, ολυμπιακοι, στυλιστες παιρνουν iPhone , απλα ετυχε

JohnWave

Δεν στηρίζω το σχόλιο του Gpapa αλλά μια αλήθεια την εμπεριέχει. Ποια είναι αυτή ; Το ότι αν πάρεις πχ 100 άτομα που έχουν iphone και 100 άτομα που έχουν samsung, lg, sony, huawei κτλ, στα άτομα που έχουν iphone θα βρεις πολύ περισσότερα που δεν ασχολούνται και πολύ με το θέμα κινητό. Νομίζω το έχουμε παρατηρήσει όλοι στον περίγυρό μας αυτό.

Από την άλλη όμως δεν γίνεται να μην δεχτούμε ότι το ios είναι ένα πολύ καλό λογισμικό ιδίως για όσους κινούνται σε οικοσύστημα apple και για όσους δεν τους ενδιαφέρει η παραμετροποίηση. To store επίσης πολύ καλό. Η οθόνη πάρα πολύ καλή άσχετα με το ότι υπάρχουν και καλύτερες. Η κάμερα πάντα στο top 5 και του 6S συγκεκριμένα στο top 3. H κατασκευή ποιοτική.

Τι θέλω να πω : Κι εγώ προσωπικά όταν γνωρίζω κάποιο άτομο και βλέπω να έχει iphone λέω από μέσα μου “α σε άσχετο πέσαμε”. Ωστόσο αν και συνήθως είναι όντως άσχετος ο κάτοχος, έχουν υπάρξει περιπτώσεις ( λίγες αλλά υπαρκτές ) που όχι απλά δεν είναι άσχετος αλλά αντίθετα είναι πολύ σχετικός και ξέρει ακριβώς γιατί το επέλεξε. Ας μην το ισοπεδώνουμε δλδ το πράγμα.

giorgios

H προ τελευταια φωτογραφια ειναι leak απο το meizu pro 6 φωτοσοπια, ψαξτε το !

George

Εγω πιστευω οτι πολυ νωρις ξεκινησε ο χωρος για το iphone υπομονη.επισης iphone k s7 οπως κ αλλα τηλ ειναι τουμπανα κ αυτο δεν περιεχει αμφιβολια.οντως το 6s ειναι κοφτερο σαν λεπιδι σε ταχυτητα κ χρηση αλλα;τα android εχουν κ ειδικα το s7 μιας κ εχει κυκλωφορισει καλυτερη καμερα οθονη gpu κ σιγουρα εμπειρια vr.δεν ξερω ποσοι κανουν speedtest στην ζωη τους κ με τι;με τον εαυτο τους;αν προσωπικα πηγαινα σε τοσα χρηματα θα επερνα android.φυσικα αναγνωριζω την ταχυτητα κ την απροσκοπτη λειτουργια του ios.για μενα που ειμαι ακομα με το galaxy s3 αυτα μου φαινονται πραγματικα θηρεια ολα τους s7 g5 xperformance 6s και ολα τα αλλα κτηνη.

Nio

Με τα αιφον αναγνωριζονται οι γκει μεταξύ τους. Μαύρα οι ενεργητικοι, χρυσά οι παθητικοι…. Λευκά είναι και τα δύο.
Χαχαχα..

petros

Nio @ νομίζω και με το ροζ το ψηνουν το ψαρι και απο τις 2 πλευρές , εκτος απο το λευκό

Thanosgr13

Petros εγώ είμαι ΠΑΟΚ 👏🏻👌🏻👌🏻

petros

thanosgr13@ Τα Παοκια με caterpillar B15 κυκλοφορούν, δεν είναι τα pink gold με θηκη τρυπα να φαίνεται το μηλαρακι γι αυτούς

George

Χαχαχαχα επιτελους η διαμαχη apple android περνει αυτο που της αξιζει την κανετε καλαμπουρι.ακους εκει caterpillar κ iphone με τρυπα για το μηλαρακι χαχαχαχαχα καλο.

Nio

Εδώ που τα λέμε και αυτοί που παίρνουν dual edge οθόνες πρέπει να το γυαλιζουν το πομολο. Τον ξεσκονιζουν τον κουραμπιε. Δεν μπορεί.

Akis

Εγώ θα ήθελα να πείσει όλο και περισσότερους ότι πουλάει innovation για να γελάμε όλοι εμείς τα Android fan boys…

GiorgosT

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι χρονια αναγνωστης αλλα δεν ετυχε ποτε να σχολιασω καποιο θεμα. Σας βλεπω καθημερινα να “τσακωνεστε” για το αν η apple ειναι καλυτερη εταιρια απο την samsung. Νομιζω οτι το 2016 υπαρχουν σημαντικοτερα προβληματα απο το να “τσακωθω” με καποιον για κολοσσους που δεν εχω καν συμφερον απο αυτους. Ημουν κατοχος lg g2 και πολυ ευχαρηστημενος κυριος απο το θεμα της μπαταριας. Το επομενο smartphone ηταν το iphone 6 που δεν μπορω να πω το ιδιο για την μπαταρια. Απλα μου φαινετε πιο απλο σε χρηση και πιο ευκολο. Το επομενο νομιζω οτι θα ειναι παλι iphone. O καθενας αγοραζει πλεον smartphone με τα δικα του κριτηρια, εκτος αυτων που το περνουν για εφε και “μουρη” οπως εχει γινει το τελευταιο διαστημα με τις belvedere. Εκτος αυτων, και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ, θα ηθελα να μου πειτε εσεις με τα android τι απαιτησεις εχετε; Π.χ. εγω αν θελω να δω ταινια, ε θα την βαλω στην 50´ να το γουσταρω ή αν θελω να παιξω ενα παιχνιδι θα παιξω στο ps4.
Συγχαρητηρια Κωστα! Keep going…!!

petros

giorgosT@ και αμα θελεις να πάρεις τηλεφωνο απο.. σταθερό υποθέτω

Angelo

Εγώ πάλι πιστεύω οτι όποιος ασχολείται τόσο πολύ για το ποσο πιο γρήγορο ειναι ή ποσο πιο καλή οθόνη έχει το κινητό του,αν δεν είναι όπως λέτε “κομμωτής και χορευτής”,σίγουρα δεν εχει γυναίκα.Kινήτο ειναι! Να παρεις τηλέφωνο,να δεις τα mail σου,τα social media,να δεις κανενα βιντεάκι.Εγώ πήρα ένα lumia 925 με 250 euros και πραγματικά δεν έχω παράπονο αυτά τα δύο χρόνια.Tα android που πετάνε έχουν ίδια τιμή με τα apple και αν είναι να αλλάξω θα επιλέξω iphone.Αν και ήμουν κατά της αγοράς μήλου,νομίζω οτι μετά το 5s η apple φτιάχνει μακράν καλύτερα κινητά.Τουλάχιστον για εμάς που δεν θα εκτοξεύσουμε πυραύλους της nasa απο το κινητό.

θανος

καταρχην να πω οτι καποιοι απο εσας ειστε πραγματικα αστειοι.. με την κακη ενοια φυσικα. δεν εχειτε καταλαβει οτι το ιος.. ειναι ενα ελαφρυ προγραμμα και η απλ το εχει σχεδιασει ετσι για να μην κολαει πουθενα.. οσο για καποιους που προτιμουν σαμ καλα κανουν και την προτιμουν. ειχαμε και εμεις σαμ πριν καποια χρονια. δεν εχει καμια σχεση η 5-12-105 πυρηνες που εχουν και ο χρονισμος τους.. η απλ ειναι κορυφαια εταιρια και αυτο… δεν το αμφισβητει κανεις.. καμια εταιρια δεν θα βγει ποτε με το ντιζαιν της απλ το τελειο λειτουργικο οσο στα κηνιτα τηλεφωνα της αλλα και στο κορυφαιο εβερ ιπαντ.. καταλαβετε επιτελους οτι το αντροιτ ειναι αλλο πραγμα και οτ ιος αλλο. θες ενα κηνιτο να το κρατησεις 3 χρονια διχως να κολαει και να σου σπαει τα νευρα ; αιφον. θες κηνιτο με βαρυ λογισμικο και να κολαει μετα απο ενα χρονο; παιρνεις αντροιτ. το αντροιτ δεν θα το κανουν κορυφαιο ποτε… η απλ θα ειναι παντα νουμερο ενα οσο σε σοφτγουερ οσο και σε χαρντγουερ. αιφον εχω δεν ειμαι προβατο αλλα προτιμο να πληρωσω κατι παραπανω και να εχω κηνιτο για 2-3 χρονια.. και να πω οκ τα εχει βγαλει τα χρηματα του. και… Συνέχεια »

Angelo

Καλά Θάνος μην τρελαίνεσαι.Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι επιχείρημα.Ο αδερφός μου έχει το 5s.Εγώ ένα κινητό 250euros που πήρα το 2013,με windows.Σε πληροφορώ ότι είναι πιο αργό το iphone.Έχει καλο λογισμικό η apple μα thats all.To hardware είναι ίδιας ποιότητας κατασκευές,από τα ίδια εργοστάσια που φτιάχνουν τα υπόλοιπα κινητά.Το design είναι γυναικείο.Aσε που κάθε φορα που φταρνίζεται κάποιος στο διπλανό τραπέζι,ραγίζει η οθόνη του.Αν κάτι μισώ στα iphone περισσότερο είναι τα fan boys του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.