iPhone SE: Μια μίξη παλιάς και νέας τεχνολογίας [teardown]

Για το μικρό iPhone SE έχουν ειπωθεί πολλά, για τα χαρακτηριστικά, το design και για το πόσο θα καταφέρει να προσελκύσει τους χρήστες και να πουλήσει. Η Apple το χαρακτηρίζει ως το πιο δυνατό 4ιντσο, ενώ άλλοι ως ένα iPhone 6s στο σώμα του iPhone 5s.

Το Chipworks πήρε στα χέρια του το iPhone SE, το άνοιξε για να δει τι έχει βάλει η Apple μέσα στο smartphone που ξεκινά από 399 δο. (499 ευρώ Ελλάδα).

Το 4ιντσο iPhone SE φορά Apple A9 chip με SK Hynix RAM memory module, που θεωρείται ότι είναι το ίδιο με τα 2GB LPDDR4 mobile DRAM, που έχει το iPhone 6s. Τα 16GB flash storage είναι από την Toshiba, αν και είναι πιθανό διαφορετικά κομμάτια να έχουν μνήμη από διάφορους προμηθευτές. Τα chip της ενσωματωμένης μνήμης είναι ίδια με το 6s, αλλά κατασκευασμένα με τη διαδικασία των 19nm και όχι 15nm.

Επιπλέον, από το iPhone 6s παίρνει NFC, τα chips του ήχου και τον αισθητήρα κίνησης. Το modem της Qualcom χρησιμοποιήθηκε επίσης στο iPhone 6, αλλά το controller της οθόνης αφής έρχεται από το 2011 ενώ μπήκε και στο iPhone 5s.

Το iPhone SE έχει μέσα και καινούρια κομμάτια που δεν έχουν μπει σε κανένα άλλο iPhone μέχρι σήμερα. Αυτά είναι Skyworks SKY77611 power amplifier module, TI 338S00170 κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας, EPCOS D5255 antenna switch module και AAC Technologies 0DALM1 μικρόφωνο.

Update: Η μπαταρία του iPhone SE είναι 1624mAh, ενώ iPhone 5s και iPhone 6s φορούν μπαταρίες 1560mAh και 1715 mAh, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: iPhone SE: Τιμή 499 με 599 ευρώ – Ελλάδα 7 Απριλίου

iphone se teardown, iPhone SE: Μια μίξη παλιάς και νέας τεχνολογίας [teardown]

iphone se teardown, iPhone SE: Μια μίξη παλιάς και νέας τεχνολογίας [teardown]

iphone se teardown, iPhone SE: Μια μίξη παλιάς και νέας τεχνολογίας [teardown]

Πηγή: 1,2, 3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

Αλλιως φαινόταν η Ζωη Λάσκαρη στα νιάτα της, αλλιως τωρα, παρότι εχει πλακωθει στα bottox . Αυτο το design του SE το μπουχτησαμε πια , γερασε

kostasmpl

Δηλαδη εχουν βαλει εναν καινουριο επεξεργαστη, μια καμερα και ενα καινουριο συστημα διαχειρησης ενεργειας σε ενα παλιο body με τα αλλα (σχεδον ολα) εξαρτηματα να ειναι παλια και ζητανε 500-600 ευρω δεν ξερω και εγω ποσο θα παει εδω στην Ελλαδα ρε πανε καλα αυτοι που το αγοραζουν! Ρε@@@ που πηγε η κτρητικη ικανοτητα ρε@@@! Με 500 ευρω παιρνεις android ναυαρχιδες πλεον ρε@@@

Άκαρδος

@Mary Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες? Απευθύνθηκε σε σένα μήπως? Στο διαδίκτυο βρισκόμαστε, ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα και με τον τρόπο του είτε μας αρέσει, είτε όχι. Και δεν είπε ποτέ ότι πρέπει να δίνει κανένας λογαριασμό για το τί αγοράζει. Τώρα εαν εσύ το αγόρασες και μόνο απο αυτό που σου είπε σε έθιξε, μάλλον νιώθεις τύψεις για την αγορά σου και δεν είναι σίγουρος(η) ότι έκανες σωστή επιλογή.

Νο hate please. Φιλικά πάντα.

Mary

Ούτε το πήρα, ούτε θα το πάρω. Έχω κουραστεί επιτέλους με τους χαρακτηρες και τα κόμπλεξ μερικών που τα βγάζουν εδώ μέσα. Σε κάθε άρθρο τα ίδια και ίδια, και μονίμως ταμπέλες σε όλους. Που ξέρεις τι είναι ο άλλος και γιατί το πήρε; Αν δεν του αρέσει κάποιου να μιλήσει για τον εαυτό προσωπικά και όχι με @@@ και να λέει ότι ο άλλος δεν έχει κριτική ικανότητα επειδή του αρέσει. Κρύβονται πίσω από ένα user name και το παίζουν δασκάλες του χωριού.

Chris_BMW

Μary@ άστο κορίτσι μου μην κουράζεσαι .. Στην Ελλάδα εισαι . Εδώ η πιο καλη αγορά τηλεφώνου είναι ποσά δίνεις ;; Α ωραία πόσους πύρινες κ πόση ram πήρες;; Πολυ καλα!Επισης αγόρασες Apple ; Αυτόματα εισαι κορόιδο κ μη γνωστης.Επισης όσοι αγοράζουν αυτοκίνητα με 100.000€ είναι κορόιδα αφού κ με 25.000 πλέον τα έχει ολα .. Λυπάμαι μάγκες αλλα έτσι είναι στη ζωή . Το αστέρι κ η προπέλα κοστίζουν . Το ίδιο κ το δαγκωμένο μηλαράκι….

παπαροκας tiamat

Mary δωσε πονο χαχαχα.
Βαλτους ολους στη θεση τους Χαχαχααα

Nick

Gtp το se

Bloodmaster

Και καθεται το z5 compact και γελα. Γιατι να μην προτιμησει κανεις αυτο?

6s_Plus

καλο κινητο για τα χρηματα του σκεφτομαι να το παρω για 2ο και επισης ειναι βολικο σε μεγεθος. Τωρα για οσους κανουν αρνητικα σχολεια ρε παιδια χαλαρωστε γουστα ειναι αυτα δεν σας πιεσε κανεις να το αγορασετε. Υπαρχουν τοσα σμαρτφον στην αγορα και ο καθενας αγοραζει οτι του αρεσει ελεος!

Ιωάννης jb

@Bloodmaster.. Δεν έχεις και απόλυτο δίκιο..
Το iPhone se είναι φθηνότερο από το z5 compact…
Αν έχει 499 το se… Σου θυμίζω ότι το Sony ξεκίνησε στα 619 αν θυμάμαι καλά!!!! Λιγότερα ακόμη και από το 64αρι se..
Βέβαια το z5 έπεσε γρήγορα…
Για μερικούς κάτι τέτοιο είναι θετικό, για κάποιους άλλους είναι αρνητικό…

Το iPhone υστερεί σε αρκετά πράγματα από το Sony… Αλλά υπερτερεί σε μερικά…

Konstantinos

Αναβαθμίσεις θα δίνει κανονικά ή θα αρχίσει τις περικοπες;

Manolis

το αγοραστικό κοινό θα το προτιμήσει κυρίως επειδή έχει iOS κι ας ξέρει ότι μπορεί να βρει ανώτερα κινητά με λιγότερα χρήματα!!!! 😉

Κώστας Ζ.

@Ιωάννης jb ,σε τι υπερτερεί φιλε; ο μονος λογος που βλεπω εγω να μην παει στο z5c είναι το μέγεθος

Κώστας Ζ.

@konstantinos έκανε περικοπες η Apple στις αναβαθμίσεις και το γνωρίζεις μονο εσύ;

Αργυρης

Εγω ενα ξερω οτι με 500 ευρω παιρνεις ενα κινητο 4 ιντσο το πιο γρηγορο στον κοσμο,με μια απο τις τοπ καμερες εκει εξω,κορυφαιο design,το καλυτερο multitasking και κανεις τη δουλεια σου σαν αρχοντας.Τωρα απο κει και περα η τιμη ειναι τσουχτερη στα 500 στα 300 θα το επαιρνα με κλειστα ματια.Τα υπολοιπα οπως πχ αδιαβροχοποιηση,επεκταση μνημης,σελφι καμερα και οθονη εξαρτωνται καθαρα απο τις αναγκες του καθενος.Αλλα αυτο που δεν μπορει να αρνηθει κανεις ειναι οτι ειναι το καλυτερο και πιο γρηγορο 4 ιντσο.

ChrisG

με 500 και 600 ευρώ αυτό θα έλειπε να μην είναι το πιό γρήγορο 4ίντσο.όσο και να ψάξεις 4 ίντσες ακριβώς δεν θα βρείς έυκολα.και αν βρείς θα είνναι 4,2,4,5 κλπ.απο κάμερα και επεξεργαστές όλα είναι της πλάκας αφού το κόστος αυτών είναι 50-80-90 ευρώ.ένα κινητό δεν το συγκρίνεις με τις ίντσες αλλά με τα χρήματα και τα specs.πάλι θα το ξαναπώ το se είναι overkill για τα χρήματα και την οθόνη.ένα 4ίντσο με A8,2 ραμ,8 mp κύρια καμερα και 2 μπροστινή στα 250 άντε 300 θα είχε νόημα.ισορροπημένο και φθηνό.με 500 και 600 πάς σε άλλη κατηγορία ή αλλιώς αγοράζεις το 6s που ειναι μια χαρά στις 4,7 και τα έχει όλα.εδώ βλέπει κανείς γυναίκες με 6s plus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.