iPhone SE: Τα “καρφιά” της LG για παλιά τεχνολογία και χαρακτηριστικά

H Apple ανακοίνωσε το iPhone SE με οθόνη 4 ιντσών για να απευθυνθεί σε όσους θέλουν ένα smartphone με μικρή οθόνη, παρά το γεγονός ότι η τάση επιβάλει περισσότερες ίντσες. Έχει το design του iPhone 5s αλλά δανείζεται χαρακτηριστικά από το iPhone 6s.

Η ίδια το χαρακτηρίζει ως το πιο δυνατό 4ιντσο στον κόσμο, όμως φαίνεται δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. O CEO της LG Cho Ju-no δεν έχει εντυπωσιαστεί από το iPhone SE, αλλά μάλλον το θεωρεί μια μέτρια συσκευή.

Μιλώντας σε σχετικό event για το LG G5 και τα αξεσουάρ του, ο CEO αναφερόμενος στην Apple και τον ανταγωνισμό που μπορεί να αντιμετωπίσει, ουσιαστικά είπε ότι η Apple χρησιμοποίησε την ίδια παλιά τεχνολογία και τα ίδια features, κάτι που δεν κάνει η LG: “Rolling out a product with same-old technology and features is not LG’s way”.

Αντιθέτως, οι Κορεάτες με το LG G5 προσπάθησαν να καινοτομήσουν με το αρθρωτό design και ο Cho Ju-no θεωρεί ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις αβεβαιότητες που έχει η δύσκολη αγορά των smartphones “combining fun and imaginative elements, [LG is] sure to overcome market uncertaintie”.

LG και Apple ακολουθούν διαφορετική φιλοσοφία, η μια θέλει να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα όπως για παράδειγμα ο αρθρωτό design και η άλλη κινείται σε πιο ασφαλή μονοπάτια, γι αυτό και ο CEO της LG δεν δείχνει να εντυπωσιάζεται από το iPhone SE.

Το ερώτημα είναι τι θα δείξουν οι αριθμοί των πωλήσεων, που στην τελική αυτός είναι ο σκοπός των εταιρειών.

lg ceo iphone se, iPhone SE: Τα “καρφιά” της LG για παλιά τεχνολογία και χαρακτηριστικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Καλά κάνουν τα Αμερικανάκια και πουλάνε ξαναζεσταμένο φαγητό στα πρόβατα ουπς συγνώμη, πελάτες τους! Η ιστορία έδειξε ότι αγοράζουν τα προϊόντα της για την φιγούρα.

Chris

Εντάξει Lg σου είπαμε χίλια μπράβο που κράτησες την αποσπώμενη μπαταρία. Αλλά προωθεις ΜΟΝΟ αυτό σε σημείο που κουράζεις και θα μας κάνεις να σιχαθουμε το δυνατό ατού σου…

giannogeorge

Ο κόσμος αυτό που αποζητά είναι η σταθερότητα. Και όσο κι αν κράζουμε την Apple, το “ξαναζεσταμένο φαγητό”, τα specs των 2 πυρήνων/ 2GB και των 16GB βασικής χωρητικότητας, την βρίσκει αυτήν την σταθερότητα ασυζητητί στο iPhone. Όσο κι αν φωνάζουμε, όσο κι αν συζητάμε, οι αριθμοί μιλάνε ξεκάθαρα, χρόνια τώρα.

giorgosga

Ποια specs , τον σχεδιασμο , την οθονη , την αναλυση της, την καμερα , γιατι τα ψωνια ειναι τοσο ψωνια που δεν καταλαβαινουν οτι μεχρι και η καμερα για σελφι θα ειναι αχρηστη , για ενα κινητο 500 ευρω. Στο σχεδιασμο θα μπορουσε να ειχε κανει απειρα πραγματα , θα μπορουσε να ειχε το ιδιο μεγεθος και σχεδιο και να του βαλει ανετα μεγαλυτερη οθονη , edge to edge , εκει να δεις καινοτομια , special edition και αηδιες. Mαλλον του ξεμειναν τα υλικα και τα καλουπια , κανενα εξτρα κοστος, ουτε για ερευνα ουτε τιποτα, ιδου το επομενο ιphone , φατε το , οι ανθρωποι εκει μεσα σιγουρα γελανε, πανω σε αυτο το θεμα , γιατι για το ios δεν μπορεις να πεις τιποτα , ειναι αυτο που ειναι , μεχρι βεβαια να παλιωσει , να βγει αναβαθμιση και να σου κολλαει τοσο ασχημα μεχρι αποδειξεως του εναντιου. Φαινεται οπως λετε οτι δεν γλενταει μονο το αndroid ,αλλα και τα προβ…τους καταναλωτες.

True

Φημες λενε οτι τα iphone τα αγοραζουνε για μοστρα, τιποτα παραπανω!! και ας ειναι 700-800 ευρω!

qwerty

όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Gpapa

@qwerty
Ναι όντως , το G5 δεν πιάνει μια μπροστά στο εκπληκτικό iphone SE με το 1.2 Mp camera , τα 1640 mah μπαταρία και την οθόνούλα της πλάκας.
Πραγματικά τρώτε το σανό αμάσητο.

anergos13

Σωστος ο Φιλος Cho Ju-no…..

alex

Η apple,ομως παιζει με συγκεκριμενη τακτικη εδω και χρονια και απο οτι φαινεται μιας και καθε εταιρια θελει το κερδος την ακολουθαει και τωρα.Η τακτικη της σε αυτο το κινητο ειναι η εξης:
Για να φτιαξει τα κινητα με 16gb θα πληρωσει κατω 200$ για το καθενα μιας και ειναι πολυ φθηνο για την κατασκευη του.Ομως εδω ειναι και η παγιδα.Μιας και η apple ξερει οτι του καταναλωτη δεν του φτανουν τα 16gb θα πληρωσει γυρω στα 10$ παραπανω για να φτιαξει το μοντελο με 64gb,το οποιο ομως θα κοστολογει 100$ παραπανω απο το βασικο μοντελο.Ομως ειναι τετοια η τιμη που σε καποιους θα φανει φθηνο και θα το αγορασουν,οποτε η apple θα βγει κερδισμενη.
Υ.Γ.Καλυτερα να αγορασει καποιος android παρα το μοντελο με 16gb,καθως τα μισα και ισως παραπανω θα ειναι πιασμενα απο την αρχη λογω λογισμικου και αλλων πραγματων οποτε διαθεσιμα θα μενουν μονο 8 ή λιγοτερα gb για τον χρηστη.

Android & Windows User

Πραγματικά τρώνε σανό αμάσητο iPhone SE !!!

Nick

Η πλάκα είναι ότι θα πουλήσει παραπάνω από όλα τα μοντέλα της LG μόνο και μόνο γιατί είναι iPhone…απορώ πότε θα ξυπνησουν κάποια θύματα που θα τρέξουν να το αγοράσουν…δεν ξέρω καν αν ντραπουν αν πάνε για κάνα καφέ και το αφήσουν στο τραπέζι σε σχέση με το τι θα έχουν οι φίλοι τους.

apostolis

Κράζεις !!! Θαυμαζεις … αυτο ξερω εγω.

@papaki

Άμα είναι το iphone 6S τέλειο θα είναι και το Iphone SE το ίδιο. Η συνταγή πέτυχε. Ως προς τη χωρητικότητα είναι λίγα αλλά καλά συν αυτά που προσφέρει στο cloud είναι τέλεια. Οι πωλήσεις θα είναι πολύ καλές γιατί δε βρίσκεις με τόση καλή συσκευή στις 4 ίντσες.

Redred

Ο ενας λεει για μεγαλυτερη οθονη στο ιδιο καλουπι ( ενω η apple λεει και ξαναλεει οτι ηθελε να επιστρεψει στις μικροτερες οθονες ) ο αλλος λεει για specs που τα android ειχαν πριν δυο χρονια ( θελω να μαθω αν εστω και μια φορα καταλαβαν την χρηση των 19 πυρηνων και των 67 gb ram που εχουν στα χερια τους ) . Μια ζωη ειχα συσκευες nexus εφτασα μεχρι το nexus5 και μετα αλλαξα σε g3 ( αψογα κινητα ) αλλα την αισθηση που εχει το 6s μου δεν την ειχε κανενα, εαν θελετε να μιλησουμε για android vs ios πρεπει να αναφερθουμε μονο στις συσκευες nexus . Τα υπολοιπα κινητα της samsung , htc και lg ειναι τοσο φορτωμενα που προφανος χρειαζονται 17 gb ram και 18 πυρηνες , τωρα σχεδιαστικα δεν χρειαζετε να αναφερω την στροφη των κινεζοκορεατων στα πιο ακριβα υλικα οποτε γιατι μιλατε για αντιγραφες της apple ενω το htc a9 για παραδειγμα ειναι μια κακη αντιγραφη του 6s ? Λοιπον ο καθενας παιρνει οτι αντεχει και οτι του αρεσει , μην μας ζαλιζετε με προβατα και αλλες καραμελες , οταν εσεις πρωτοι τρεχεται να παρετε το κινητο με τους παραπανω επεξεργαστες . Να μου… Συνέχεια »

Lefteris

@Redfred Προφανώς και δεν εκτιμάς την αξία των χρημάτων που δίνεις, θα αγοραζες δηλαδή το playstation 2 στην τιμή του playstation 4 σήμερα, αν όχι αυτό κάνετε όσοι έχετε iphone, πάλι καλά να λέτε που σας βάζουν αξιοπρεπή πίσω κάμερα γιατί θα μιλούσαμε για ένα εντελώς γελοίο κινητό! Το επίσης καλό για την Apple είναι ότι η κατασκευαστες android έχουν όντως παρατήσει τις 4 ίντσες και δεν νομίζω κάτι a3 και s5 mini αν μπορούν ανταγωνιστουν! Το a9 αντιγραφή του 6s…??? Όχι, όχι δεν είσαι πρόβατο, απλά άσχετος!

Panos7GR

…είπε η εταιρεία που έβαλε πέρσι mid-range SoC σε hi-end smartphone (με “hi-end” τιμή).

Όσο εκτιμώ την LG γιατι είναι η μόνη εταιρεία που πραγματικά σε όλη τη πορεία της στην κατηγορία προσπαθεί παντα για το κάτι διαφορετικό και καινοτόμο, τόσο μου την σπάνε τέτοιες δηλώσεις.
Δεν είναι το next gen iPhone, είναι μία μεσαίας κατηγορίας πρόταση για συγκεκριμένο κοινό. Κρατήστε την χολή σας για το iPhone 7!
(Το ότι θα υποστήριζα με τόσο σθένος την Apple, δεν το περίμενα…)

Γιάννης

Αν νομίζεις ότι ο Snapdragon 808 ήταν midrange μάλλον πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι για να μην πετάς τούβλα (η σειρά 6 της Snapdragon είναι midrange). Άλλωστε με τον 810 να πετάει φωτιές έκαναν την καλύτερη επιλογή.

Θανάσης

Γιάννη συμφωνώ. Από χτες κάτοχος lg g4 κ; ι έχω να πω ότι πέρα από το τηλ είναι τέλειο σε όλα τα σημεια του ο 808 είναι σφαίρα πραγματικά. Τώρα περί ορέξεως κολοκυθάκια

azriel84

Τα πράγματα είναι απλά. Η Apple λέει πως πούλησε πέρυσι 30 εκατομμύρια 4ιντσα iPhone. Αυτούς τους πελάτες θέλει να πιάσει και τώρα με κάτι πολύ καλύτερο από το 5S/5C. Τώρα αν σκεφτούμε πως η LG πούλησε 60 εκατομμύρια στο σύνολο, εντάξει, κάτι πρέπει να πούνε και αυτοί για να δικαιολογηθούν στους μετόχους.

Καλές οι δηλώσεις αλλά πάντα μα πάντα στο τέλος μιλάνε οι αριθμοί.

Redred

@lefteris δεν ηξερα οτι σεβεσαι τα λεφτα σου οταν αγοραζεις κατι που δεν χρειαζεσαι ; Προφανος θα πρεπει με την λογικη σου καθε χρονο να αλλαζω κινητο και να παιρνω τα τελευταια specs που στην καθημερινοτητα μου θα μου θανουν αχρειαστα οπως στους περισσοτερους εδω μεσα , το 6s μου ειναι πιο γρηγορο και απο τα nexus που ειχα και απο το g3 και αποσα κινητα βλεπω στους γυρω μου και ας μην εχει 8 πυρηνες , οποτε ειτε με λες ασχετο ειτε οχι εγω την δουλεια μ την κανω , τωρα οσο για το a9 μεχρι και τις γραμμες της κεραιας αντιγραφει γιατι σε ενοχλει η αληθεια και με προσβαλεις ; Μαλλον παιζεις και εσυ candy crash με τους 30 πυρηνες σου και ενοχληθηκες απο το σχολιο μου , μαθετε πως κουμαντο στα λεφτα του αλλου δεν θα κανετε , περα απο μια κριτικη δεν εχετε κανενα αλλο δικαιωμα να πριζετε …. Επειδη καποιος δινει τα λεφτα του απο εδω και απο εκει, ουτε θα κανετε κριτικη στο εαν σεβετε τα λεφτα του , σεβαστητε εσεις τα δικα σας και ολα καλα.

Panos7GR

@Γιάννης: Δεν με ενδιαφέρει η κωδική ονομασία και ούτε σε ποιά “οικογένεια” SoC την εντάσσει εμπορικά. Και τέλος πάντων κατάλαβες πολύ καλά με τι έννοια το είπα αυτό. Σε σύγκριση με το 810 είναι αισθητά αδύναμος; Τα benchmarks τι έδειξαν πέρσι; Ήτανε σε κανένα συγκριτικό το 808 με τα άλλα κορυφαίας κατηγορίας SoCs; Έχει ή δεν έχει αρχιτεκτονικά λιγότερες δυνατότητες σε σχέση μς το 810; Ποιά άλλη ναυαρχίδα εκτός του G4 το φορούσε αφού ήταν επεξεργαστής για ναυαρχίδες; Το 808 ήτανε ένα φθηνό 810. Ήτανε για συσκευές ένα κλικ κατώτερες από τις ναυαρχίδες και τέλος. Για συσκευές λιιιγο φθηνότερες από τις ναυαρχίδες με λίγο από την αίγλη ενός κορυφαίου SoC. @Θανάσης: Τι πάει να πει αυτό; Κι εμένα το Moto G (2014) μου πάντα σαν βούτυρο ρολαρε με τον 410 και με την Marshmallow πιο σφαιράτο από ποτέ. Άρα να βάζουνε οι ναυαρχίδες τους 400 επεξεργαστές της Qualcomm; Δεν έχω σκοπό να ανοιξω θέμα γιατί να επέλεξε το 808 κι αν έκανε καλά ή όχι, τα έχουμε πει αυτά πέρσι στην ανακοίνωσή του, λέω πως δεν μπορεί να κατακρίνει περί ξεπερασμενου hardware αφού και η ίδια πριν ενα χρόνο έκανε το ίδιο στην επιλογή του SoC. Αυτά… Άντε και πολύ… Συνέχεια »

SteliosGR

Ποιος ασχολείται ακόμη με iphone? Σοβαρά τώρα

giorgosga

@Redred Νομιζω οτι και οι χρηστες iphone καταλαβαν τη διαφορα των 2 gb ram που η apple πουλησε ως καινοτομια , ετσι δεν ειναι και φαινεται ξεκαθαρα στις εφαρμογες. Ενταξει επεστρεψε σε μικροτερα τηλεφωνα , μη βγαζεις το ιδιο τηλεφωνο ομως , μη με ταισει κανεις οτι και η samsung η καποια αλλη το κανει , αν και τα τηλεφωνα της εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα , μοιαζουν , δεν ειναι ακριβως τα ιδια. Το θεμα της apple δεν ηταν οι 4 ιντσες η κοινη ΛΟΓΙΚΗ , οτι να’ναι , να το κραταει δηλαδη καποιος με ενα χερι και ο αντιχειρας να φτανει μεχρι την ακρη , οτι της ηρθε , που δεν θα γινοταν με μεγαλυτερη στις ιδιες διαστασεις εεε; Oυτε στο z3 compact με 4.6 ουτε σε αλλα κινητα , αυτα ειναι φαντασια δικη μου και των αλλων . Πριν η apple αλλαξει “ιδεολογια” γιατι το 6αρι ιphone δεν ειναι τοσο βολικο , δεν λεω οτι δεν ειναι καθολου απλα οχι σαν κατι αλλα , πχ δεν ειναι σαν το galaxy alpha, oυτε το moto X, ειναι πιο πολυ το θεμα του bezeloτηλεφωνου . Επισης δεν ειναι θεμα χρηματων,το παιρνουν και αυτοι που πεινανε για μοστρα, ολοι μπορουν να… Συνέχεια »

giorgosga

@Redred Eπισης η apple αντεγραψε την ΗΤC , ακομα και τις κεραιες που ειναι αντιαισθητικες, μια ζωη εβγαζε αυτο το σχεδιο.

Ιωάννης jb

@Panos7GR.. Πολύ σωστός απλά κάποιοι εδω μέσα δε καταλαβαίνουν ούτε τα αυτονόητα…
Ενα πολύ καλό παράδειγμα που επιβεβαιώνει και αυτά που λες είναι τα lumia 950 και 950xl…
Πολύ κράξιμο για μια κορυφαία συσκευή σε μικρό μέγεθος… Ντροπή

giorgosga

Το οτι εβαλε 808 δεν σημαινει οτι ηταν midrange η ξεπερασμενο μονο και μονο επειδη δεν ηταν 810 , που ηταν το τοπ της εταιρειας , παλι high end ηταν, αν ηθελε θα τον εβαζε ,αλλα και οι κατασκευαστες οπως και οι καταναλωτες τον φοβοντουσαν για τα προβληματα υπερθερμανσης στη V1, κανεις δεν πλησιαζε. H Qualcomm ειχε πει οτι ειχε αποφασισει η lg να βαλει 808 πριν τα προβληματα, αλλα μπορει να ειναι απλα φημες , ενταξει ο 810 υποστηριζει καποια περισσοτερα πραγματα , αλλα 808 εχει καλυτερη λειτουργια και πιο ομαλη , ειναι πιο σταθερος

Panos7GR

@giorgosga: Οπως είπα και πριν όλοι έχουμε διαβάσει δηλώσεις, φήμες κτλ γιατί επέλεξε το 808 και δε θέλω να το συζητήσουμε αυτο, εγώ θέλω να τονίσω ότι και η ίδια εν γνώση της δεν προτίμησε κάποιο κορυφαίο SoC της χρονιάς του είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για εμπειρία χρήσης, είτε και για τα δυο. @Ιωαννης jb: Ασε ρε φιλε. Αλήθεια ότι θα απογοητευόμουν από τη κοινότητα του Techblog και θα υποστήριζα τόσο πολύ μία συσκευή της Apple, την οποία δεν θα την πάρω κιόλας, δεν το περίμενα… Εβγαλε ένα αναβαθμισμένο iPhone 5 για όσους θέλουν 4 ίντσες οθόνη και κάνουν λες και τους είπε κανεις ότι εβγαλε το next gen iPhone. Λένε για συσκευή του 2013, αλλά φοράει τον Α9 τον καλύτερο επεξεργαστή της εταιρείας για τα smartphone της με 2GB RAM τι να πεις… Γιατί επειδή έχει το ίδιο σουλούπι με τα i5 & i5S;; Γιατί πχ η Samsung στη μεσαία της σειρά Α, έχει βγάλει άλλο σουλούπι 2 χρόνια τώρα ξερω γω ή τους βάζει ξεχωριστά-νέα χαρακτηρηστικά που δεν έχουν τα S & Note… Πολλής ντόρος για μια μεσαίας κατηγορίας (για iOS smartphone πάντα) iPhone για το τίποτα λοιπόν. Προσωπικά το μόνο ενδιαφέρον που έχω σχετικα με τη… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone SE

Tο iPhone SE 4 θα χάσει γρήγορα την αξία του παρά τις αναβαθμίσεις

Το iPhone SE 4 μπορεί να μη διατηρήσει την αξία του όπως τα κορυφαία μοντέλα της Apple, σύμφωνα με το SellCell που αξιολογεί τις τάσεις.

Smartphones Apple iPhone iPhone 14

iPhone SE 4: CAD renders αποκαλύπτουν σχεδιαστικές ομοιότητες με το iPhone 14

Οι φήμες για το σχεδιασμό του iPhone SE τέταρτης γενιάς επιβεβαιώθηκαν τώρα από renders βασισμένα σε CAD που κοινοποιήθηκαν από το 91Mobiles.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Έρχεται το 2025 με το OLED πάνελ του iPhone 14

Η Apple κυκλοφόρησε το τελευταίο της iPhone SE το 2022 και πριν από αυτό το 2020, αλλά τώρα φαίνεται πως η εταιρεία θα παραλείψει ένα χρόνο.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Έρχεται με Dynamic Island το 2025;

Οι φήμες για το αν θα υπάρξει ποτέ ή όχι το iPhone SE 4 κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια.