LG G5: Με modular design και μπαταρία που βαίνει από κάτω;

Στις 21 του επόμενου μήνα η LG έχει προγραμματίσει press event στο πλαίσιο της MWC 2016, για το οποίο έστειλε και προσκλήσεις. Πολλοί θεωρούν ότι είναι πιθανό να ανακοινωθεί η νέα ναυαρχίδα LG G5, και αν ανακοινωθεί δεν μπορούμε παρά να βλέπουμε τα leaks να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τις σημερινές πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα, το LG G5 θα έχει modular (αρθρωτό) design. Όχι δεν θα είναι κάτι σαν το Project Ara, αλλά μια καινοτόμα λύση της LG για να συνδυάσει λεπτό design και αποσπώμενη μπαταρία. Η αποσπώμενη μπαταρία είναι ένα χαρακτηριστικό που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν απαρνηθεί, με τελευταία και καλύτερη την Samsung στα Samsung Galaxy S6.

Η LG έχει δηλώσει ότι για την ίδια, η αποσπώμενη μπαταρία αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό. Φέτος θέλει όμως να ασχοληθεί περισσότερο με το design κάνοντας μια πιο λεπτή και κομψή ναυαρχίδα, έχει ακουστεί ότι θα χρησιμοποιήσει μεταλλική κατασκευή. Η λύση που φαίνεται να προτείνει η LG είναι το κάτω μέρος να είναι αποσπώμενο και από εκεί μπορείς να βάλεις και να βγάλεις τη μπαταρία, αντί να έχει αποσπώμενο καπάκι στην πίσω πλευρά.

Αν κάνει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να βρει που θα βάλει ηχείο, θύρα USB, μικρόφωνο και άλλα πράγματα που κανονικά μπαίνουν στην κάτω πλευρά. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για να κάνει ένα ακόμη πιο λεπτό κινητό, η LG θα αφαιρέσει τα volume και power buttons από την πλάτη του LG G5. Πίσω θα μείνει μόνο η κάμερα και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων.

Τέλος, στα τεχνικά χαρακτηριστικά περιμένουμε οθόνη 5.3 ιντσών QHD, ίσως θα συνοδεύεται και από μια δεύτερη μικρότερη όπως στο LG V10, Snapdragon 820 και dual camera 16 Megapixel.

Τι θα λέγατε για ένα LG G5 με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Render που βασίζεται σε περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

lg g5 modular design, LG G5: Με modular design και μπαταρία που βαίνει από κάτω;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vkrd

Ανακατεύει την τράπουλα η LG γι’ αυτό καταφέρνει και κρατιέται ψηλά. Ενδιαφέρον ακούγεται σαν ιδέα να το δούμε στην εφαρμογή του. Αυτό που δείξατε όμως δε λέει.

Cabalerro

Η lg βγαζει κινηταρες…ολα τα G και το v10 ειναι απιστευτα….μακαρι να ειναι και το g5 ετσι…θα εκτοξευτει….μακαρι να μην γινουν ολοι οι κατασκευαστες σαν την apple…ας μεινει ξεχωριστη και δεν θα χασει…και η 5.3 ιντσες που ακουγονται μακαρι τλκ να ειναι 5.7

Panos7GR

Τρέλανε την αγορά ρε LG! Μακάρι να μην είναι μόνο φήμες!!
Η θύρα microUSB μπορεί να μπει στα πλάγια (όπως υπήρχαν πριν μερικά χρόνια), όπως και θύρες για SIM και κάρτας μνήμης.
Αν και τα volume & power buttons στην πίσω πλευρά είναι σήμα κατατεθέν της LG από θέμα design, το βρίσκω θετικό αν φύγουν από εκεί, δεν είχα LG συσκευή ποτέ, αλλά από φίλους που έβλεπα δεν βόλευε. Από την άλλη αφού θα έχει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη, καλό θα ήταν να κρατήσει το power button εκεί και να προσθέσει τον αισθητήρα πάνω του (αλά Xperia Z5) ώστε να μην χάσει το χαρακτηριστικο του design, αλλά και το χαρακτηριστικό double tap to wake ή το knock code (πολύ βολικά).

ThemisR

Τα τελευταια χρονια ολες οι ναυαρχιδες (και οχι μονο) ή θα εχουν πλαστικη κατασκευη και αποσπωμενη μπαταρια ή μεταλλικη κατασκευη με ενσωματωμενη μπαταρια.
Αν καταφερει η LG να ενσωματωσει αποσπωμενη μπαταρια σε μεταλλικη κατασκευη θα ειναι σημαντικο κατορθωμα.

Κι αυτο για μενα ειναι το θετικο με αυτη την εταιρεια… Το γεγονος οτι αντι να εστιαζει μονο στα σημεια που εστιαζουν και οι υπολοιπες εταιριες, εχει καποιες καλες, διαφορετικες ιδεες, τις οποιες υλοποιει με ρισκο (βλεπε πισω πληκτρα, knock on κτλ.) και στο τελος τις περισσοτερες φορες εχει και επιτυχια.

NtinosMD

Αυτο μαλιστα !!! Thumbs up για τους κορεατες …. για αλλη μια φορα !!!

jonjon

Θα έχει ενδιαφέρον! Μακάρι! Θα δώσει άλλη ωθήσει και πιέσει και τους άλλους! .
Το είχα στο μυαλό μου σαν ιδέα , ή να έχει δυο βίδες torx ποσο πια θα χάλαγε το design.

Νικος

Βαινει…. Τι σημαίνει? Καλιαρντα ειναι?

Νικος

Ηχειο, φορτιση, καμερα, μικροφωνο, handsfree ολα πανω θα τα έχει !!! Στις φωτο σου κανω και εγω παπάδες

Iraklis

Μεγάλο ρίσκο! Μπράβο όμως στην LG που επιμένει να εχει δικό της χαρακτήρα και να μην τρέχει πίσω απο κανέναν!

Άκαρδος

Μπράβο στην LG που συνεχίζει να τολμάει και να καινοτομεί σε μία ηλδη κορεσμένη αγορά. Για άλλη μια φορά της βγάζω το καπέλο. Μακάρι όλοι να έκαναν το ίδιο.

George

Σαν ιδεα ειναι σουπερ.για μενα σε συσκευες που δεν βγαινει η μπαταρια ειναι ενας αποτρεπτικος λογος να την αποκτησω.επισης θεωρω οτι η lg πρεπει να κοιταξει να βγαλει μια ναυαρχιδα κ 5 κ κατω ιντζες σαν την sony.

ChrisG

ρε παιδιά αυτό με τις ίντσες παρωδία το καταντήσατε.ο ένας λέει 5,3,ο άλλος 5,7,ο άλλος 4,3 ο άλλος…πάρτε ένα λαστιχένιο χέρι και βολευτείτε.έλεος…κάθε χέρι έχει και το δικό του μέγεθος.αν οι εταιρείες βγάζανε και απο ένα μέγεθος ξεχωριστά φαντάζεστε τι θα γινόταν;
η ιδέα της lg μιά χαρά είναι ιδιαίτερα για αυτά με το αλουμίνιο αλλά η ένωση των 2 κομματιών και το βάλε βγάλε σε εκείνο το σημείο θα έχει παρενέργειες χρήσης.οι θύρες θα στριμωχτούνε πολύ και δεν το βλέπω να τσουλάει γενικώς.μακάρι να γίνει και να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.θα είναι κάτι πέρα απο τα γνωστά…

Στυλιανός Βασίλης

καλή μαγκιά έκανε η LG άσχετο με το θέμα αυτό το LG G4 PRO θα κυκλοφορήσει https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://www.gsmarena.com/lg_g4_pro-7305.php&prev=search επιτέλους όποιος θελει αλουμινιο με αυτος που θελει αποσπωμενη μπαταρια καρτ μνημης micro sd οπως ειναι πραγματικα το κινητο 2 σε 1 μπραβο της

Jim Christou

Είμαι σίγουρος ότι η LG δεν θα βγάλει τα έξυπνα πίσω πλήκτρα. Την κάνουν να ξεχωρίζει!

Βαγγέλης

Στο μυαλό μου αυτή ή εταιρεία το σκεφτόμουν ότι μόνο έτσι μπορεί να συνδυαστεί ή λεπτη μεταλλική κατασκευή με την αποσπώμενη μπαταρία, καλά κανει ή lg και ακούει τον καταναλωτή χωρίς πανικό και αντιγραφή της apple όπως ή samsung,έτσι χτίζει fanbase σε συνδιασμό με τις προσιτές ων τιμές.

Kasmpou

Εγω το βλεπω σαν ιδεα να ειναι οπως στος dslr και στις περισσοτερες καμερες η μπαταρια.διοτι αν το καπακι θα αφαιρειται μπορει να εχει τα θεματα που ειχε παλια ενα xperia (sole)

anwnymous

Μεγάλο respect στην lg, αν αντι του αρμέγματος, επιλέξει το καλό το συμφέρον του πελάτη της.
Στο όνομα της δήθεν unibody κατασκευής, καταργούνται Sd & αποσπώμενη μπαταρία, ενώ αποδεδειγμένα μια χαρά μπορούν να συνδυαστούν.

a.m s6

Αδιαφορουσα για τη σημασία της δποσπωμενης. Μια φορά με το m8 που στο χρόνο έπεσε αρκετα η ισχύς της κ τώρα με το s6 που η μπαταρια του φορτίζει ως το 90% μόνο κ θέλω υποχρεωτικά σέρβις για καινούρια μπαταρία, το θεωρώ από τα πιο ΒΑΣΙΚΑ χαρακτηριστικα

Dimitris

NOKIA N8 Rulez!!!!

Γιάννης

Η LG φαίνεται πως τηρεί μια πορεία προς τις απαιτήσεις των κατασκευαστών όπως micro sd κ αποσπώμενη μπαταρία κ αυτό είναι προς όφελός της.Κ να θέλει να βγάλει μνήμη κ μπαταρία(πράγμα που δε θα κάνει) βλέπει τι παθαίνουν κινητά που ακολουθούν αυτή τη τακτική πως τα τιμωρούν οι καταναλωτές.Αν πρέπει να μαντέψω θα έλεγα πως πάμε προς κατάργηση της φόρτισης με καλώδιο στο μέλλον κ χρήση της ασύρματης φόρτισης.Το πιο πιθανόν σενάριο είναι να μπει θύρα για φόρτιση κ για ακουστικά στην κορυφή.Η ασύρματη φόρτιση θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.Απλά ένα μπράβο για αυτή την εταιρεία που σκέφτεται το κόσμο κ δεν ενεργεί εν μέρει προς όφελός της.Φαίνεται ότι τη νοιάζει ένα σταθερό πελατολόγιο όπου ο κόσμος δε θα φεύγει από την LG.

panos

Στο nokia n8 έτσι έβγαινε η μπαταρία και από κάτω ήταν και ηχεία και θέση να φορτίζει ίσως θέλει να μιμηθεί το φοβερό Nokia n8
Που ήταν κορυφή στην εποχή του και είχε φοβερή κάμερα με xenon flash πότε θα δούμε ξανά σε ναυαρχίδα κινητό αυτά τα χαρακτηρηστικα μετά το Nokia lumia 1020 το χάος σε cameraphone κινητά και εγώ τα τελαιυταια χρόνια έχω πάει στην Samsung από ποιότητα και έχει όμορφες λειτουργίες στην κάμερα η LG μετά το g2 τα μηδενισε αυτά στην κάμερα

Ανακιν

Τα πιο άσχημα κινητά τα έχει μονο η LG τελικά

Aris Pateras

Τα πίσω πλήκτρα δεν θα φύγουν! Είναι πολύ βολικά κι αυτό το ξέρουν όσοι είχαν/έχουν/πάντα θα έχουν LG. Η καλύτερη και ειλικρινέστερη εταιρεία εδώ και χρόνια! Η Goldstar σας λέει τίποτα; Ούτε το Knock code θα φύγει! Σήμα κατατεθέν!!! Μπράβο στις καινοτομίες της! LG… go ahead!!!

alexis touba

Καντε κατι με τη μπαταρια.Τι να το κανω εγω να εχω πανω χιλιες δυο λειτουργιες και να μη μπορω να ευχαρηστηθω μια μερα με βαρια χρηση.Ειναι αδικια.ειναι σα να σου κουνιεται μια γκομενα ωραια αρχηζεις το χαμουρεμα και μολης πας να ξεντηθεις σηκωνεται και γευγει!!!@Αντε μετα εσυ ψαξε για παουερ μπανκ η δευτερη μπαταρια και μακακιες.λες και ο καταναλωτης ειναι υποχρεωμενος να δηνει παραπανω λεφτα για μπαταρια.Ας βαλουν μεσα αλη μια δωρο ειναι ενα παουερ μπανκ αφου ειναι απροθυμη να διορθωσουν το λαθος που κανουνε επανελημενα τοσα χρονια.Αλα εχουν τα κοροιδα σου λεει που δε διαμαρτυρονται.Απηστευτες συσκευες οι lg οντως και το g4 αλα και το v10.Αλα ρε φηκε βαλε κανενα 8core τσιπ και οχι οτι απεμεινε 6core snapdragon και πατεντες με το lte για να πει και να μπαλωσει τα αμπαλωτα.Εγω θα ηθελα να δω μια συσκευη οπως το lg v10 8core η snapdragon820 με μεγαλη μπαταρια σε ολα ταλα ειναι πολυ καλη.Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 και τωρα εχω honor6 plus. Και σε μπαταρια ειναι οι καλθτερες συσκευες για μενα οι huawei.Και η σαμυ το ιδιο λαθος βαζουν πανω χιλια δυο και μεχρι να βραδιασει δεν εχεις μπαταρια.!!@

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.