Michael Kors, Tissot & Nixon: Στον “χορό” των smartwatches

Για πρώτη φορά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, οι αποστολές των smartwatches ξεπέρασαν εκείνες των Ελβετών ωρολογοποιών, οι οποίοι παραδοσιακά κρατούσαν τα ηνία στην συγκεκριμένη αγορά εδώ και πολλά χρόνια.

Οι αποστολές ελβετικών ρολογιών μειώθηκαν κατά 5% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2015, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, τα smartwatches σημείωσαν αύξηση αποστολών 316%. Αυτό έχει κάνει πολλά παραδοσιακά ονόματα να στρέφονται προς τη νέα αγορά των smartwatches. Μεταξύ αυτών είναι Michael Kors, Tissot και Nixon.

Michael Kors
Η αμερικανική Michael Kors ανακοίνωσε δυο smartwatches, ένα αντρικό και ένα γυναικείο, τα οποία τρέχουν Android Wear της Google, αλλά μπορούν να συνδεθούν και με iOS συσκευές. Ονομάζεται Michael Kors Access και κυκλοφορεί σε χρυσό και μαύρο. Θα γίνει διαθέσιμο το φθινόπωρο με τιμή στα 395 δολάρια. Δυστυχώς δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

michael kors tissot nixon smartwatches, Michael Kors, Tissot & Nixon: Στον “χορό” των smartwatches

Nixon
Επόμενη στη λίστα με τα έξυπνα ρολόγια είναι η Nixon, η οποία λανσάρει το Mission, το πρώτο της smartwatch που τρέχει Android Wear και είναι αδιάβροχο έως και τα 100 μέτρα, σπάει ρεκόρ στην κατηγορία του και μπορεί να δέχεται ακόμη φωνητικές εντολές.

Το Nixon Mission έχει τιμή 400 δολ. και στοχεύει σε surfers και snowboarders/skiers δίνοντάς τους τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα από τα ειδικά apps που έχει προ-εγκατεστημένα. Φορά επεξεργαστή Snapdragon Wear 2100, στρογγυλή AMOLED οθόνη με επικάλυψη από Gorilla Glass.

Η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει επίσης το φθινόπωρο.

michael kors tissot nixon smartwatches, Michael Kors, Tissot & Nixon: Στον “χορό” των smartwatches

Tissot
H Tissot είναι επίσης το new entry στην αγορά των smartwatches, αλλά ακολουθεί διαφορετική τακτική. Κατά την διάρκεια του Baselworld 2016 ανακοίνωσε το Smart-Touch, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με το smartphone μέσω Bluetooth.

Το σασί του είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, έχει οθόνη με επικάλυψη από ζαφείρι, είναι αδιάβροχο και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον κάποιες από τις λειτουργίες του. Η μπαταρία φορτίζει από τον ήλιο, μέσω ηλιακού panel και αναφέρεται ότι αντέχει μέχρι ένα χρόνο. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό για να συγχρονιστεί στην τοπική ώρα.

Έχει βασικές λειτουργίες όπως χρονόμετρο, ξυπνητήρι, πυξίδα, βαρόμετρο κλπ. Επιπλέον αναφέρεται ότι υπάρχει και GPS που σου δίνει οδηγίες μέσω του ρολογιού, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ενσωματωμένο στο ρολόι ή χρησιμοποιεί το κινητό.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2016 με τιμή που εκτιμάται στα CHF1000 (περίπου 915 ευρώ).

michael kors tissot nixon smartwatches, Michael Kors, Tissot & Nixon: Στον “χορό” των smartwatches

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Wear OPPO

Oppo Watch: Παγκόσμια κυκλοφορία με SnapDragon 3100 και WearOS

Το Oppo Watch έρχεται σε δύο μεγέθη των 46 και 41 χιλιοστών με AMOLED οθόνες 1,91 ιντσών και 1,6 ιντσών αντίστοιχα.

Gear Android Wear OPPO Wear OS

H Oppo θα κυκλοφορήσει smartwatch με Wear OS στις 31 Ιουλίου

Σε μία κίνηση που δε μας έχουν συνηθίσει οι Κινέζοι κατασκευαστές θα προβεί η Oppo, κυκλοφορόντας smartwatch χωρίς proprietary OS.

Gear Android Wear Qualcomm Wear OS

Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

Η νέα πλατφόρμα, κατασκευασμένη στα 12nm, υπόσχεται 85% καλύτερες επιδόσεις με έως και 25% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Gear Android Smartwatches Android Wear Google

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δικό της smartwatch;

Από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Android Wear, κυκλοφορούν φήμες πως η Google σκοπεύει να κυκλοφορήσει το δικό της smartwatch. Οι φήμες για ένα πιθανό “Pixel Watch” ξεκίνησαν στα μέσα του 2018, αλλά η Google δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να κυκλοφορήσει δικό της smartwatch στο άμεσο μέλλον.