Nike HyperAdapt 1.0: Έξυπνα παπούτσια με κορδόνια που σφίγγουν μόνα τους

Τον Οκτώβριο του 2015 η Nike παρουσίασε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που έκαναν τους fans του Back to the Future να αναθαρρήσουν καθώς θυμήθηκαν εκείνα που φορούσε ο Marty McFly και τα κορδόνια δένονταν μόνα τους.

Αυτά ήταν τα NIKE MAG, τα οποία όμως είχε πει ότι δεν θα βγάλει στην αγορά αλλά δημιουργήθηκαν ελάχιστα κομμάτια για να δημοπρατηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σήμερα ο κολοσσός των αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι την περίοδο των γιορτών θα βγάλει στην αγορά τα αθλητικά παπούτσια με κορδόνια που δένονται μόνα τους, ή για να το πούμε πιο σωστά, που σφίγγουν μόνα τους. Τα παπούτσια σχεδιάστηκαν από τον θρυλικό Tinker Hatfield και την Tiffany Beers, που συμμετείχε στο project των NIKE MAG και Nike Air Yeezy.

Τα Nike HyperAdapt 1.0 (όπως ονομάζονται) έχουν ένα “adaptive lacing” σύστημα, το οποίο σφίγγει αυτόματα τα κορδόνια όταν μπει μέσα το πόδι. Τα κορδόνια “ενεργοποιούνται” όταν το πόδι ακουμπήσει στον ειδικό αισθητήρα που είναι ενσωματωμένος στο παπούτσι. Υπάρχουν δυο ειδικά κουμπιά στο πλάι για να ρυθμίσεις εσύ πόσο σφιχτά ή πόσο χαλαρά θέλεις να είναι.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες για τα παπούτσια του μέλλοντος ούτε πόσο θα κοστίζουν. Οι δημιουργοί του θέλουν να τα κάνουν πιο έξυπνα και να αντιλαμβάνονται μόνα τους πότε πρέπει να χαλαρώσουν και πότε είναι απαραίτητο να σφίξουν.

Δείτε το video:

Nike HyperAdapt 1.0, Nike HyperAdapt 1.0: Έξυπνα παπούτσια με κορδόνια που σφίγγουν μόνα τους

Nike HyperAdapt 1.0, Nike HyperAdapt 1.0: Έξυπνα παπούτσια με κορδόνια που σφίγγουν μόνα τους

Nike HyperAdapt 1.0, Nike HyperAdapt 1.0: Έξυπνα παπούτσια με κορδόνια που σφίγγουν μόνα τους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Αντέ να τα δούμε Ελλάδα! Ωραία πατέντα της Nike!

Paulgits

Η Puma έβγαλε πρώτη τέτοιου είδους παπούτσια.Ακομη όμως τα περιμένουμε. Υπάρχει βίντεο στο YouTube με τον Bolt να τα δοκιμάζει.

Maver1ck

Back to the Future!!!

bill

Η τιμη λογικα θα ειναι οσο κανει το κινητο μου.200€ εχουν τα καλα κριβα αθλητικα nike.E λογικα κανενα 300-400 δεν εχουνα αυτα στηνα αρχη.Ισως και παραπανω αλλα δεν πιστευω.

Adidas

Θα μπορουν να τα παρουν μονο τα μελη του nike+

george kalogeris

Σήμερα θα πρεπε όλα τα αθλητικά να έχουν κάποιους βασικούς αισθητήρες κίνησης, θερμοκρασίας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix Nike

Netflix: Λανσάρει πρόγραμμα γυμναστικής σε συνεργασία με το Nike Training Club

To Netflix λανσάρει μια σειρά από βίντεο προπόνησης από το Nike Training Club, που θα βρεθεί στην πλατφόρμα από τις 30 Δεκεμβρίου και θα αντικαθιστά την ώρα που ξοδεύετε στο γυμναστήριο.

Business featured Nike

Η Nike επέλεξε τιτάνα της τεχνολογίας για Διευθύνων Σύμβουλο

Η Nike επεκτείνεται στον χώρο του ψηφιακού εμπορίου και των έξυπνων προϊόντων. Οπότε, χρειάζεται στο τιμόνι κάποιον με την ανάλογη εμπειρία.

Gear Nike

Η Nike θα κυκλοφορήσει sneakers που θα δένονται μόνα τους, μέσω smartphone

Η Nike αναμένεται να παρουσιάσει αύριο το πρωί ένα νέο είδος αθλητικών παπουτσιών. Πριν από το μεγάλο γεγονός, η εταιρεία δημοσίευσε ένα tweet (μέσω Engadget) που υποδηλώνει ότι τα smartphones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δεθούν τα κορδόνια, μέσω εφαρμογής.

Gear Nike

The 2015 NIKE MAG από το Back to the Future

Τα αθλητικά παπούτσια που δένονται μόνα τους και φορούσε ο Marty McFly είναι πραγματικότητα και τα παρουσίασε σήμερα η Nike! 30 χρόνια μετά και ο κολοσσός των αθλητικών ειδών δημιουργεί τα NIKE MAG με δυο κουμπιά για να δένει και να λύνει τα κορδόνια τους αυτός που τα φοράει.