Oculus Rift: Θα έρθει σε Mac αν η Apple κυκλοφορήσει καλό υπολογιστή

Ο ιδρυτής της Oculus, Palmer Luckey κατά τη διάρκεια συνέντευξης ρωτήθηκε αν και πότε σκοπεύουν να φέρουν στο Rift υποστήριξη για Mac υπολογιστές. Η απάντησή του ήταν απλή και αποστομωτική, που μάλλον δεν θα αρέσει στην Apple.

Ο Luckey είπε ότι αυτό θα γίνει όταν η Apple κυκλοφορήσει καλό υπολογιστή. Μπορεί η απάντηση να ακούγεται απότομη, όμως αυτή είναι η αλήθεια καθώς τα σημερινά Macs δεν έχουν την γραφική δύναμη για να τρέξουν κάτι τόσο έντονο όσο το VR στο Rift. Ακόμη και το πιο δυνατό Mac Pro με dual AMD FirePro D700 GPU, υστερεί απέναντι σε μια single NVIDIA GTX 970, η οποία είναι η minimum απαίτηση για την υποστήριξη του Rift σε PC.

“That is up to Apple and if they ever release a good computer we will do it. “It just boils down to the fact that Apple doesn’t prioritize high-end GPUs. You can buy a $6,000 Mac Pro with the top of the line AMD FirePro D700, and it still doesn’t match our recommended spec”.

Είναι επίσης αλήθεια ότι η Apple δεν έδωσε ποτέ προτεραιότητα στο gaming του Mac και οι υπολογιστές της είναι “non-user upgradable “, οπότε δεν μπορείς απλά να βάλεις πιο ισχυρά γραφικά όπως θα έκανες σε παλαιότερα Mac Pro. Ακόμη και αν η Oculus έφερνε υποστήριξη λογισμικού για το OS X τα “μηχανήματα” της Apple δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Τελευταία η Apple έχει δείξει ένα ενδιαφέρον προς το VR τελευταία, αλλά χωρίς την υποστήριξη του hardware δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα.

oculus mac support, Oculus Rift: Θα έρθει σε Mac αν η Apple κυκλοφορήσει καλό υπολογιστή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Don mitso mou

Για να λέμε την αλήθεια, είναι λίγο άκυρη η δήλωση, βέβαια από την άλλη αν θέλεις να προκαλέσεις ντόρο και διαφήμιση τί πιο εύκολο, φτηνό και πιασιάρικο από να επιτεθείς στην Apple. Κι εγὠ ἐχω ἐνα μηχάνημα με την AMD FirePro W9100 ( που κάνει και περίπου 3500) και φυσικά δεν μπορεί να τρέξει παιχνιδια, τί σημαίνει αυτό? Πως και τα pc’s δεν είναι σοβαρά μηχανήματα? Δεν ξέρω και για τα υπόλοιπα, αλλά και τα MacPro ( που έχω ένα καινούργιο και ένα άλλο ακόμα σχεδόν 8 χρόνια) ποτέ δεν είχαν κάρτες γραφηκών για παιχνίδια, γιατί κατ ουσία ο σκοπός τους σαν μηχάνημα ήταν αλλος

λεόντιος

μας λέει ότι το καινούργιο λάστιχο της Γλιστρέλι που είναι για ταχύτητες 240+ δεν μπορεί να μπει σε Καγιέν γιατί δεν έχει δύναμη ο κινητήρας !!!

Attention whore που λένε στο χωριό μου

Sakattack

Γιατί μπερδεύεσαι ;
Απλά τα πράγματα ….δεν υπάρχει υπολογιστής της Apple που να πληροί τις προδιαγραφές – απαιτήσεις λέει ο άνθρωπος , πόσο πιο απλά.

ChrisG

6.000$ pc και δεν έχει δύναμη για Oculus…δεν θα πώ τίποτε.Απλά ας αναλογιστούνε κάποιοι τι γίνεται…

Agnostos13

Μεταφραση: “Επειδη εμεις εχουμε συνεργασια με την Nvidia, αν η Apple θελει να την υποστηριξουμε να στηριξει και αυτη το συνεργατη μας”
Δυνατη διαφημιση της Nvidia μπας και η Apple τσιμπησει και αλλαξει vga στα Mac Pro της…

azriel84

“doesn’t prioritize high-end GPUs” “$6,000 Mac Pro with the top of the line AMD FirePro D700” στην ίδια δήλωση. Το πιάσαμε το υπονοούμενο μεγάλε ΟΚ 😉

A.N.

η μπορεί να φτιάξει τα γραφικά αλλά μάλλον θέλει λύσεις από τούς άλλους για την ανικανότητα της 😛

edd

Πιασάρικος τίτλος αλλά όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, απλά δεν υπάρχει mac που να πληρεί τις προδιαγραφές. Δεν είπε κάτι καινούριο ο τύπος.
Προσωπικά, δε νομίζω να υπάρξει, θεωρώντας δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ΑΑΑ τίτλος που να φτιάχνεται για mac και ένα mac με σοβαρή κάρτα γραφικών. Και την 980ti να βάζανε, θα ήταν silent/slim έκδοση οπότε και θα υστερούσε τραγικά σε σχέση με μια κανονική. Το design έρχεται με κόστος στις επιδόσεις.
Γίνεται porting σε μερικά παιχνίδια για να τρέχουν και σε mac (ή linux). Μέχρι εκεί. Επίσης, συγκριτικά λόγω του directx είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι πολύ ανώτερη η απόδοση στο ίδιο σύστημα με windows. Πολλές φορές δεν ασχολούνται καν τα studios των παιχνιδιών και το αναθέτουν σε 3ους.

Gpapa

Η Apple βασικά είναι μια εταιρεία που δεν θα έπρεπε να υπάρχει , στα PC υπάρχουν τα windows και στα κινητά το Android. Είναι τελείως περιττή.

Makis

Έπιασες σοβαρά λειτουργικά τώρα :))))
Σου εύχομαι να αξιωθείς κάποια στιγμή να αγοράσεις υπολογιστή Mac και να ξεχάσεις τι θα πει επανεκκίνηση….

don mitso mou

Πραγματικά νομίζω μερικοί αν δεν έγραφε Apple το άρθρο ούτε καν θα μπαίνατε να πείτε τη βλακεία σας.
“«doesn’t prioritize high-end GPUs» «$6,000 Mac Pro with the top of the line AMD FirePro D700» στην ίδια δήλωση. Το πιάσαμε το υπονοούμενο μεγάλε ΟΚ 😉

Μερικοί νομίζω πρεπει να είστε 15 χρονών και ακόμα νομίζετε πως ένας υπολογιστής υπάρχει μόνο για να παίζει παιχνίδια. Και το έγραψα και πιό πάνω, Κι εγὠ ἐχω ἐνα windows 10 μηχάνημα με την AMD FirePro W9100 ( που κάνει και περίπου 3500)”και όμως δεν θα μπορείς σε αυτο το setup να τρεξεις vr, οπότε σύμφωνα με το σκεπτικό σας και τα windows pc’s είναι κι αυτα άχρηστα ε?

gericho

Τα πράγματα είναι όμως πολύ απλά.

Κάποτε
το καμάρι της Apple ήταν πως τα προωθούσαν για εργαλεία δουλειάς.

Τώρα
σου λέει ότι δεν είναι.

Αλλάξανε οι καιροί
και αποδεικνύεται πως η Apple δεν πουλάει μηχανήματα που να σηκώνουν την κάθε εργασία.

Σκέφτομαι μόνο τί θα είχαμε να λέμε
αν έβγαινε ο συγκεκριμένος τύπος με την αντίστροφη δήλωση
και απέρριπτε τα PC.

don mitso mou

@gericho

“Κάποτε
το καμάρι της Apple ήταν πως τα προωθούσαν για εργαλεία δουλειάς.

Τώρα
σου λέει ότι δεν είναι. ”

Ποιός σου λέει πως δεν είναι?

gericho

Εκτός αν εσύ νομίζεις πως ο CEO της Oculus
δεν προορίζει το υψηλού κόστους περιφερειακό του
σε επαγγελματίες κατά προτεραιότητα,
τότε πάω πάσο.

Παρομοίως και με σουίτες όπως της πάλαι ποτέ αποκλειστικότητας της Adobe.
Που στην πορεία έγιναν διαθέσιμες και προσαρμόστηκαν κιόλας στα περιβάλλοντα της MS.

To Office της MS δεν το αναφέρω κάν στα παραδείγματα για ευνόητους λόγους.
Παρ’όλο που είναι ολιγοπώλιο.

Και ανεξάρτητα από αυτά,
δεν είναι λίγο να βγαίνει ο third party προμηθευτής
και να καταρρίπτει δημοσίως το παραμύθι σου.
Θα έπρεπε να προβληματίζει την Apple και τους πελάτες της.

don mitso mou

@gericho Νομίζω πως έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. 1ον. Το γεγονός του ότι υπάρχουν δύο τύπου καρτών γραφικών το ξέρεις φαντάζομαι, όπως και το γεγονός πως καθε μία απο αυτές είναι καλή σε “συγκεκριμένα” πράγματα. Και οι επαγγελματίες το γνωρίζουν αυτο. 2ον. Ο καθένας κτίζει τα μηχανήματά του με βάση τις ανάγκες του και κυρίως το τί προγράμματα χρησιμοποιεί. Και δυστυχώς αυτο πολλές σημαίνει πως αναγκάζεσαι να έχεις δυο μηχανήματα για αυτούς τους λόγους. 3ον. Για παράδειγμα εχω αλλο μηχανημα που τρεχει την AMD FirePro W9100 γιατι χρησιμοποιω REVIT, αλλά επειδή δουλεύω όλα τα animations που κάνω στο LUMION ( το οποιο τρεχει ΜΟΝΟ με gaming gpu) εχω ενα δεύτερο που πηρα απο την MAINGEAR και κανει κι αυτο πανω απο 6000, αλλα φοραει την GeForce™ Titan X 12GB GDDR5. ( Και τα δύο τρέχουν το Lumion. απλα το ένα βγάζει σκορ 1200 και το αλλο 6500, και αντίστοιχα render times) 4ον. Αυτό που ειπε ο Palmer Luckey είναι σωστό αλλά είναι η μισή αλήθεια. Φυσικά και δεν έχει τα χαρακτηριστικα να τρέξει το OCULUS ένας MACPRO για παράδειγμα, αλλα δεν θα περίμενε κανεις να μπορει να το τρεξει απο την στιγμή που φοραει επαγγελματικη καρτα γραφικων. Και φυσικα αυτο που… Συνέχεια »

Makis

Ο Δον Μήτσος είναι γνωστής, εύγε!!

Panais

Τι εννοούν κάποιοι “εργαλεία δουλειάς”; Όπως σωστά αναφέρει ο jericho κάποια από τα σημαντικότερα προγράμματα δεν κυκλοφορούν καν για mac. Καταρχήν δεν τρέχει κανένα από τα κυρίαρχα προγράμματα για 3d design όπως Solidworks, Autodesk Inventor, Catia. Πάνε λοιπόν οι μηχανικοί και product designers. Δεν τρέχει κανένα από τα Altium Designer, Proteus Isis, Orcad. Πάνε λοιπόν και οι ηλεκτρονικοί- αυτοματιστές. Δεν έχει κάποια σουίτα προγραμματισμού αντίστοιχη σε δυνατότητες με το Visual Studio που να παράγει εφαρμογές για κάθε περιβάλλον.
Για όλα τα παραπάνω αν ρωτήσεις σε κάποιο forum για mac, σου λένε κάτι αστειότητες όπως να το τρέξεις σε emulator, εικονική μηχανή VmWare, ή dual-boot (Boot Camp). Μόνο το Photoshop απομένει, κι αυτό γιατί η adobe είχε ξεκινήσει στην αρχή να φτιάχνει προγράμματα για mac. Για μένα όπως και τους περρισότερους επαγγελματίες, τα windows καλώς ή κακώς, είναι μονόδρομος.

edd

Μην πετάτε στερεότυπα. Μερικοί δεν έχουν χρησιμοποιήσει mac, άλλοι κάνετε λες και δεν έχετε χρησιμοποιήσει windows την τελευταία δεκαετία. Συζητάμε ακόμα το 2016 για την σταθερότητα των windows λόγω κάποιων κακών εκδόσεων (millenium/vista). Μια χαρά σταθερά είναι.
Αντίστοιχα, πάνε 20 χρόνια από την τελευταία φορά που οι mac διαφημίζονταν για επαγγελματική χρήση. Υπόψιν ότι επάγγελμα δεν είναι μόνο ο γραφίστας (που και αυτός για κάτι ισχυρότερο θα πάει σε windows αναγκαστικά). Αποτελεί ένα πολύ μικρό κομμάτι των επαγγελμάτων που εξαρτώνται από υπολογιστές. Οι business και gaming κατηγορίες είναι μονοπώλιο της ms και εκεί βασίζει τις διαφημιστικές τις καμπάνιες.

Χωρίς να θέλω να κάνω επίθεση αλλά @don mitso θα χρησιμοποιήσεις ατάκα του πατέρα μου για να επιχειρηματολογήσεις; Μόνο 15χρονα παίζουν παιχνίδια; “Η νεολέρα που ασχολείται με τα χαζοκούτια και τα ψιψιψονια;”

Η apple δεν προσφέρει high end υπολογιστές ούτως ή άλλως. Υπερτιμολογημένοι mainstream είναι όλοι. Ένας i7 δεν κάνει τον υπολογιστή high end όταν υστερεί σε άλλους τομείς. Οι mac pro είναι mini server, άλλη κατηγορία (υπερτιμ/νη και αυτή). Εκεί είναι από τις μικρότερες πλην ακριβότερες προτάσεις.

Agnostos13

@Panais
Εισαι σιγουρος οτι το εχεις ψαξει και δεν βγαινουν αντιστοιχες εφαρμογες σε mac? Οκ οι ιδιες μπορει να μην βγαινουν οπως πολλες δεν βγαινουν και για pc αντιστοιχα…

don mitso mou

@ Panais
Μη ξεχνάς το Final Cut Pro και το microstation
@edd
Κοίτα ομολογώ πως ήταν τραβηγμένη έκφραση, αλλά κάποιοι όμως έτσι σκέφτονται και αυτό ήθελα να θίξω. By the way, αν μπεις στο Mini-site του Mac Pro αναφέρει ‘Built for creativity on an epic scale” οχι built for gaming. Anyway, το θἐμα Apple ή Pc είναι τόσο παλιό όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.

Εγω σχολίασα απλα πως δεν μπορεις να βγαίνεις και να κάνεις μια χαζή δήλωση για μία εταιρία που όλα αυτα τα χρόνια ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιησε κάρτες γραφικων που να τρεχουν παιχνιδια, οπως αυτες που απαιτεί το OCULUS,

Η αλήθεια όμως είναι μία. Πως αν υπήρχε μιία ακομα μεγαλη εταιρία που να κατασκευάζει υπολογιστές βασισμένους μόνο σε Firepro ή Quadro βασισμένη σε Windows, για ποιά εταιρία θα ἐβγαινε να μιλήσει ο Palmer Luckey?

Νωντας

Παιδια το VR ειναι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πηγα στο Γερμανο και ειδα της HTC..Η φαλαινα που περνουσε απο μπροστα μου στο βυθο τα εσπαγε!!!Κριμα που οι υπολογιστες της Apple δεν θα μπορουν να το παιξουν γιατι πραγματικα λεει πολυ,και ειναι ακομη αρχη..Σε λιγα χρονια πραγματικα θα βγαζει ματια..Ελεγα να παρω I mac αλλα μετα απο αυτη τη δηλωση που δεν την περιμενα θα αγορασω με τα ιδια χρηματα ενα windows pc το οποιο θα παιζει το Oculus που πανω κατω θα ναι σαν της HTC το VR!!!

viel

@ Νωντας to vr θα ερθει στα mac. αν θες imac παρε imac η apple φτιαχνει το δικο της vr συστημα ετσι και αλλιως

ChrisG

η apple φτιάχνει το δικό της σύστημα που όλως “τυχαίως” μπορεί να μας σκάσει κανα μονοπώλιο και εννοώ να είναι το μόνο που θα παίζει αφού δεν θα παίζει κάποιο άλλο.θέλουμε μηχανήματα που να υπάρχει πληθώρα επιλογών.τα mac όπως προαναφέρθηκε έχουν έλλειψη εφαρμογών και περιοστικό hardware(αν θα μπορούσε κάποιος να το περιγράψει έτσι).χωρια που πληρώνεις αέρα πατέρα.οποιωσδήποτε μπορεί να φτιάξει σήμερα με λιγότερα χρήματα pc κομμένο ραμμένο στα μέτρα του.

Iraklis

Οτι βασιζεται σε unix ειναι κορυφη, ειτε λεγεται mac os x, ειτε ubuntu κτλ. Τα windows ειναι σκετο χαος απο καθε αποψη

Panais

@Agnostos13

Ναι υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές για mac.Ναι, θα μπορούσες να κάνεις συμβιβασμό σε κάποιες δυνατότητες. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκεις 3d models μόνο για solidworks και invertor και οι εταιρίες με cnc και καλούπια δέχονται μόνο αρχεία από αυτά τα προγράμματα. Στα ηλεκτρονικά τα πράγματα είναι τα ίδια με το Altium να κυριαρχεί στην αγορά.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι α) Των καλών και πανάκριβων προγραμμάτων της τάξης των 5-6 χιλιάδων ευρώ β) Του open source με δωρεάν προγράμματα για ερασιτεχνική κυρίως χρήση που όμως υποστηρίζονται από πληθώρα χρηστών. Η apple …….;;;

Chris_g

Αν ποτέ σταματούσε η πειρατεία στα παιχνίδια πόσο καιρό θα δίνατε στην apple να βγάλει i-gamer pc vr-ready με 4000 ευρώ ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.